anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum deblochez SIM suspendat pe motiv termeni si conditii generale?

Gabyy
Junior
Cum obtin deblocarea SIM dupa restrictionare pe motiv TCG (termeni si conditii generale)??
1 Soluţie acceptată‚

FaraUnID
Campion certificat

Deblocarea uunui SIM blocat de operator se poate face doar prin apel la Serviciul Clienti (de pe un alt numar de telefon).

 

Un SIM poate fi blocat de operator din mai multe motive:

  • ai trimis sau efectuat apeluri comerciale nesolicitate, cineva a formulat un report abuse catre Orange si acestia ti-au suspendat numarul in urma unor verificari;
  • exista o hotarare judecatoreasca in acest sens si operatorul nu face altceva decat sa o puna in practica;
  • desi majoritatea optiunilor prepay si a abonamentelor includ resurse de tipul "Nelimitat National Voce si SMS" se aplica si aici un principiu al utilizarii rezonabile. Adica acel "Nelimitat" este in realitate limitat undeva la cca 5000 unitati / lunar (posibil sa ma insel eu in privinta cifrei, da va spuns la sigur ca exista o limita in acest sens);

Daca in decursul unei luni de facturare sau valabilitate optiune prepay, utilizatorul consuma mai mult de 5000 unitati exista riscul ca acel SIM sa fie dezactivat pe motiv de utilizare abuziva a retelei.

 

Vizualizare soluţie în postul original

36 Răspunsuri 36

Miha_Z
#StarMember
Bine punctat @FaraUnID. Multi abuzeaza de resursele nelimitate mergand pe premisa ca ceea ce e nelimitat nu poti termina. Poate ca ar trebui inclus pe langa termenul "nelimitat" si "exceptie utilizare abuziva". Asa poate ar intelege toti si n-ar mai fi astfel de situatii neclare.

FaraUnID
Campion certificat
Asta apropos de solidaritate in aceasta perioada. Si ne mai miram ca exista latente si se dechid N topicuri in care persoane de buna credinta se plang de faptul ca reteaua functioneaza cu frana de mana trasa, ca mesajele ajung cu intarziere, ca primesc ton de ocupat la initierea unui apel, etc. Eu sper ca acel SIM nu fie reactivat.

Jay
Campion certificat
@Miha, nu cred ca s-ar schimba nimic.. pentru ca lumea evita sa citeasca instrucțiuni, condiții și altele de genul asta.. le considera nefolositoare..

Miha_Z
#StarMember
@Jay ma refeream ca acele termene sa fie scrise in componenta resurselor. Ca o atentionare. Dupa ce zic ce contine abonamentul sau optiunea aleasa sa fie trecut si faptul ca e nelimitat daca nu se utilizeaza abuziv. Nu in termeni si conditii ca nu stiu cati le citesc.

Anca07
#StarMember
Foarte bine punctat FaraUnID! Am citit si eu TGG cand am vazut topicul, recunosc, pt prima data, insa asa cum spune si Jay, de cand cu multitudinea de aplicatii, folsesc f rar SMS-urile. Acum, in perioada aceasta, stiu ca probabil se face propaganda prin SMS, asa ca probabil decizia de a suspenda nr de telefon este legala. Nu cred ca o companie de calibrul Orange ar suspenda un nr de telefon fara sa se asigure ca e perfect legal ceea ce face.

Jay
Campion certificat
Miha, nu cred ca se va schimba mare lucru.. indiferent unde scrie.. pentru ca mulți citesc fix cât ii interesează, dar, da, cresc șansele, fiind mai vizibile și aceste informații.. ☺

FaraUnID
Campion certificat
Daca in cazul unui abonament exista acel contract care "te leaga" de operator pe toata perioada execitarii lui, iar acel contract implica atat drepturi cat si obligatii de ambele parti, se presupune ca lecturezi contractul inainte de a zgaria hartia cu pixul si ca ai inteles si ai acceptat ce trecut in acel contract. In cazul prepay foarte multa traieste cu falsa senzatie ca esti liber de contract, ca nu ai obligatii fata de operator si ca poti sa faci cam ce vrei. NIMIC MAI FALS si in cazul prepay închei un contract cu un furnizor, chiar dacă nu semnezi fizic niciun document. În cazul prepay contractul este oferta de care beneficiezi când cumperi cartela împreună cu acel document care cuprinde Termenii și Condițiile Generale de furnizare a serviciilor. Faptul că ți-ai activat cartela şi utilizezi serviciul presupune acordul tău implicit cu oferta şi termenii şi condiţiile generale de furnizare a serviciului.

delfinas
#StarMember
O prietena a patit ceva identic la prepay Vodafone, i s-a blocat cartela pe motiv de abuz, dar dupa cateva zile i-au dat acces. E adevarat ca ea vb f mult la telefon, i-am zis sa-si implanteze unul in creier, ca i-ar fi mai simplu. Va dati seama cat a vb de a depasit si "nelimitatul"! :)))) Era consternata ca nelimitatul nu e asa de nelimitat. :))) Stiind povestea asta, am intrebat, mai sus, daca a trimis Gabyy multe mesaje in scurt timp... Asa actioneaza toti providerii, nu doar Orange.

Gabyy
Junior
Am fost la orange partner si in sistem apare Sim pierdut sau furat:)) adevarul este ca am exagerat cu sms intr-un timp scurt. Nicidecum ce spunea FaraunID..

Gabyy
Junior
SIM A FOST RESTRICTIONAT DATORITA NUMARULUI DE SMS intr-un timp scurt..nicidecum la 300 de destinari cum a precizat FaraUnID..ca doar nu sunt Obama:))

FaraUnID
Campion certificat
Numarul de 300 de destinatari nu i-am scos eu din burta, cifra respectiva apara in TCG Orange PrePay. Tu, nu faci altceva decat sa ne demosntrezi ca nu ai citit acel TCG inainte de a activa cartela SIM. Lectura placuta in aceasta perioada de auto-izolare https://www.orange.ro/termeni-si-conditii/pdf/2020-02/Brosura-TCG-Orange-PrePay-125x175mm_ian2020_low-res[2].pdf

Gabyy
Junior
Bai baiatule..baga-ti mintile in cap cand trimiti omul la culcare fara sa stingi becul...ai tras tu concluzia "'Transmiterea de apeluri/ SMS/ MMS/ apeluri video generate pe perioada unei zile către un număr mai mare de 300 de destinatari distincți. Si iata ca am aflat si motivul pentru care acel SIM a fost suspendat. Utilizare abuziva a retelei.'''.......esti tu sigur ca ai aflat motivul?:))) Motivul l-am spus mai sus, din dovada consultantului care mi-a verificat SIM..nu are nici cea mai mica legatura cu ce ai dedus din TCG Orange.:)))

Gabyy
Junior
Daca nu stii ce reprezinta ,,codul penal,, si termenul de ,,inselaciune,, nu mai abera si pune vorbe in gura Nelimitat..Eu nu am vazut filme ,,cum vorbesti tu LIMITAT. Tu ma stii..nu ma cunosti, dar vorbesti.

DanielaH
Moderator
Pentru a nu fi nevoiți să închidem topicul, vă rugăm să nu vă îndepărtați de la subiect, să nu intrăm în discuții personale și să revenim la subiectul propus. Experianța prezentată aici este una care cu siguranță va fi de ajutor și pentru alți membri.

Gabyy
Junior
Imi cer scuze dna Daniela,daca dumneavostra dati voie sa se puna argumente in afara subiectului propriu zis si sa se vada filme horror,eu unu NU ACCEPT.