Salut.
Am o problema cred ca neobisnuita si nu am reusit sa gasesc o solutie online. Situatia este urmatoarea:
Pana recent eram la Vodafone pe pre-pay. Am vrut sa ma mut la un abonament YOXO, asa ca a fost necesar sa fac mai intai portarea pe Orange pre-pay. Portarea s-a realizat in aceasta dimineata, timp in care am avut ambele SIM-uri cu numere diferite (cel VDF cu numarul meu vechi si cel ORO cu un numar din retea). Asadar, statusul in care sunt acum este urmatorul: sunt in reteaua Orange pe pre-pay cu numarul meu vechi de Vodafone. Cel temporar de Orange nu mai este alocat (daca incerc sa il sun).
Care este problema? Atunci cand realizez un apel sau trimit SMS-uri, totul functioneaza normal (se trimit de pe numarul meu portat, cel ce era pana ieri in Vodafone). Daca activez insa Chat messages (Rich Communication Services) si am internetul deschis, mesajele ajung la destinatie in stil chat (nu SMS), insa de pe numarul vechi de Orange. Este ca si cum portarea s-a facut doar pentru SMS si apeluri, insa nu si pentru RCS Messages. Daca incerc insa sa trimit SMS sau apel la numarul de Orange, primesc eroarea ca nu este alocat.
Aveti idee de ce se intampla acest lucru si ce pot face?
P.S.: Daca este relevant, telefonul este Samsung A50.