anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Apel de la 0743467647 - frauda bancara

Virgil1
Explorator

Am fost apelat de pe nr de telefon 0743467647 în încercarea sa provoace frauda bancara, gen sun din partea băncii și averi un credit. Cum procedam?

4 Răspunsuri 4

FLo1
#StarMember

Salut @Virgil1. Procedezi foarte simplu: ignori solicitarea. Inclusiv, similar cazurile cu adăugare numere pe whatsapp sau alte apeluri cu solicitări ciudate. Este doar începutul la ceva prin care nu vei dori să treci. 

Aaa, și încă ceva: poți bloca numărul, cel puțin să nu te mai deranjeze. Unii obișnuiesc să revină de pe aceleași numere.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Salutare!

Și pe mine m-au sunat sub diverse pretexte și le-am blocat numărul imediat. Bineînțeles, le închid imediat apelul. Chiar zilele trecute m-a sunat un număr care mi-a spus că vrea să comunicăm pe WhatsApp. I-am închis și l-am blocat imediat. 

Atenție la țepe și țepari!

Pololică
#StarMember

Salutare!

Ai doua variante:

1. Ignori apelul (si pe urmatoarele)
  2. Reclamatie la politie sau procuratura si se ocupa ei mai departe (daca pot strange probe din care sa rezulte ca se poate face dosar de urmarire).

Totusi, poti detalia mai multe informatii despre apel? Ai avut o conversatie sau a fost un apel automat (voce robotizata)?

DanielaH
Moderator

@Virgil1, găsești aici tot ce trebuie să știi despre tentativele de fraudă și cum le poți preveni.