anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Îmi dispare creditul constant câte 3, 6, 12 euro deodată.

MariusEugen
Junior entuziast

Azi mi-au dispărut 3.66 euro.

36 Răspunsuri 36

MariusLiviu
Explorator

Salut

Ai gasit raspunsul la problema ta? Exact asa patesc si eu pe contul PrePay al sotiei mele. De fiecare data dupa decolarea avionului catre Austria (ea pleaca regulat acolo) eu ii activez serviciul roaming pe credit si nu optiune. La putin timp dupa asta daca verific creditul ei lipsesc 3-3,5 euro. Asta incepand de vreo doua-trei luni. Mentionez ca isi dezactiveaza datele cand se urca in avion la Cluj, ca sa nu aiba surprize. Si totusi surprizele apar, dispar cate 3 euro si tot asa apare la detalii convorbiri apel catre un numar. O sa verific daca e acelasi numar cu cel din screenshoturile tale. Inclin din ce in ce mai mult sa cred ca e un furt cum ai zis si tu. Ultima data mi s-a intaplat azi 27.11.2024

Salutare!

Tind sa cred ca a depasit consumul rezonabil (consuma mai mult in roaming decat in tara) si taxarile se fac la toate (minute, sms si net). Poti verifica daca numarul care apare ca apel taxat este un numar local, de Romania sau din alta tara? Daca este din alta tara (Austria sau Romania), apelurile sunt taxate, nefiind acoperite de minute. Pentru apelurile internationale incluse, trebuie sa fi conectat la o antena de Romania pentru consum inclus (si la prefixele incluse).

Ea vorbeste in Austria din credit, nu cu o optiune care are roaming. Abia atunci ar intervenii consumul rezonabil. La plecare are o optiune de 5-6 euro activa in Romania si in momentul in care ii activez roamingul, optiunea se sterge si ea tot ce vorbeste in roaming, plateste. Ar fi valabila varianta ta numai daca ar avea la iesire din tara activata o optiune de 12 sau 16 euro, singurele cu roaming inclus. In plus de asta cei 3 euro dispar in momentul activarii roamingului, activare pe care o fac eu dupa ce iese din tara. Deci nu are sens... Eu imi asum faptul ca nu are o optiune cu roaming activa si folosim din credit, deoarece in austria ea are wifi nu prea are sens sa-i activez o optiune de 12-16 euro care nici nu are valabilitate decat de 21 de zile, nu de o luna.                                               Noi calatorim regulat in Austria de aproximativ 10 ani, procedam la fel de fiecare data cu prepay-ul sotiei, abia de doua trei luni a inceput sa dispara credit. Va trbui sa sun la Orange sa vedem ce si cum

@MariusLiviu: Faptul că știi despre opțiunea de 12-16€ cu roaming e excelent,  însă activând o opțiune de 16€ pentru 28zile ai fi avut zero griji, resurse atât naționale cât și în roaming. Dar de ce ai preferat activarea manuală a roamingului pe baza creditului (doar dacă ai depășit consumul rezonabil de date mobile în roaming)... nu reușesc să înțeleg. Costurile finale ar fi fost chiar mai mici.

Un roaming activat doar pentru a utiliza wifi e o greșeală. Data viitoare activează opțiunea de 12-16€ cu resurse și va fi fără griji.  Numai bine. 

Da, am rezolvat. Abonament gigi.

MariusLiviu
Explorator

Nu se justifica pentru sotia mea optiunea de 12 sau 16. Cand e plecata vorbeste preponderent pe net, avand wifi, nu prea folosim apelurile orange. In doua saptamani are un consum de 2-3 euro din credit orange. de la 2-3 euro pana la 16 e distanta mare. In fine... problema era ca in ultimele luni ii dispar cate 3 euro la fiecare activare de roaming. Pe desfasurator se vede ca si la  @MariusEugen un apel la un numar dupa care dispar cei 3 euro. Seara buna!

Opțiunea de 12-16€ NU este despre minute, ci în special pentru date mobile. Dar dacă tarifarea din credit pare mai oportună atunci clientul (utilizatorul) cunoaște cel mai bine necesarul propriu.