anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

telefon cumparat in rate, doresc sa il returnez sau sa primesc altul in schimb

PapiAdrian
Junior
Salut, in decembrie 2020 am prelungit si mi-am achizitionat un samsung galaxy s10, pana in februarie a fost totul ok la el, dar pe la jumatatea lunii februarie a inceput sa se puna singur pe vibratii si sa imi porneasca wi-fi ul singur, efectiv il lasam pe normal sa aud daca ma suna cineva si se punea singur pe vibratii si pornea wi fi ul cum am mai spus, l-am dus ulterior la garantie cu chiu cu vai abia l-au trimis "du-te cu el la gsm ce suntem noi" asta mi-au spus fetele din magazin, le-am spus problema pe care o are si ca nu sunt multumit sa platesc 200 de lei pe luna si sa nu fiu multumit de produs. L-am luat de la garantie acum 3 zile, a stat cam 3 zile fara weekend si observ ca bateria se descarca mult mai repede decat atunci cand l-am dus, pe foaia de la garantie scrie ca tehnicienii au schimbat baterie, display si cover..... vreau alt telefon si sa il dau pe acesta inapoi sa primesc altul in schimb...vreun sfat va rog? daca il duc iarasi la garantie nu o sa faca nimic, au schimbat bateria originala si cea pe care au pus o nu este ca aia originala sunt convins de asta...niste idei?
21 Răspunsuri 21

teacher_
#StarMember
Salut! De schimbat nu o sa îți schimbe nimeni telefonul. În condițiile generale este precizat că se va incerca repararea lui. Mai sunt și alte topicuri deschise https://comunitate.orange.ro/questions/2422494-garantia-telefonului https://comunitate.orange.ro/questions/2435312-inlocuire-telefon-garantie

Vio73
#StarMember
Salutare! Înainte de toate, salvează tot ce ai în el și dă-i o resetare generală, după care vezi dacă s-a rezolvat problema. Dacă face tot așa, mergi cu el la un Orange Shop și explică-le despre ce este vorba, iar ei ți-l vor trimite în service. Nu te aștepta că ți-l schimbă cineva, decât în cazul în care nu se mai poate repara! Baftă!

FaraUnID
Campion certificat
Pana in momentul in care unitatea service nu-l declara dauna totala nu poti face retur si nici nu o sa-l poti schimba. Poate fi o problema de soft care se poate remedia printr-un hard reset sau chiar o resoftare completa. De asemena sunt sanse ca bateria din telefon (adica aia schimbata in service) sa nu fie noua, sa provina din ceva dezmembrari. Poti descrca un utilitar din Google Play, utilitar care sa-ti estimeze capacitatea reala si durata de viata a bateriei. Daca nu obtii valori apropiate de cele date de producator, inseamna ca acumulatorul nu este nou. Daca bateria este noua, iar telefonul a fost ridicat din service acum 3 zile, mai dai o sansa deoarece un acumulator nou intra in regimul lui normal dupa cateva ciciluri de incarcare - utilizare / descarcare - reincarcare. Alternativ poti lua legatura direct cu Samsung Romania si vezi care sunt recomdarile lor.

Neaplicabil
Retur nu se poate face, pentru ca a expirat de mult termenul legal pentru asta. Dar, asa cum zicea si Vio, poti sa-i dai o resetare generala. Tind sa cred ca problema e de soft. Ceea ce imi vine in minte in momentul asta este un feature pe care nu l-am mai vazut de foarte mult timp, dar care e posibil sa existe inca la unele telefoane, si anume "profile". In functie de mai multi parametri (locatie, ora etc), telefonul trece automat de pe un profil (de exemplu de sonor) pe altul (de exemplu silentios). In acelasi timp, se poate de exemplu sa "detecteze" ca esti acasa (dupa locatie), si sa stie ca in general la locatia asta iti dai telefonul pe vibratii si deschizi wifi-ul. E doar un exemplu. Si n-am de unde sa stiu daca e si cazul tau. Dar e o posibilitate. De exemplu, ai un feature in setari pentru pornirea automata a wifi-ului. Ai mai multe informatii aici: https://www.samsung.com/my/support/mobile-devices/what-is-the-turn-on-wi-fi-automatically-feature/ In Februarie ai primit cumva si vreun update? Pentru ca ar explica de ce nu a facut asa de cand l-ai cumparat. Tind sa cred ca nu e o problema cu telefonul, cu toate ca se poate sa ma insel. Vezi daca se aplica ceva din ce ri-am zis mai sus.

PapiAdrian
Junior
Radu,da in februarie a trecut la android 11,dar nu mi s a parut normal asteptam un telefon important in ziua aceea si nu l am auzit fiindca era pe vibratii s a dat singur si imi poti recomanda o aplicatia ceva sa vad daca este bateria originala sau alta luata din dezmembrari?

Neaplicabil
Buun, atunci e clar ca problema e de soft (deci o trimitere in service probabil ca n-o sa te ajute). Dar poti incerca o resetare. Asta presupunand ca acel feature nu este cumva "on" by default. O sa mai caut si eu sa vad daca s-a implementat ceva de genul asta in Android 11. Poate nu se numeste "profiles", poate e o chestie pe care Bixby o activeaza, pentru ca asa i se pare lui ok. Trebuie vazut. Dar nu pare sa fie un bug, ci mai degraba un feature activat by default. Cat despre baterie, eu unul nu stiu vreo aplicatie care sa-ti spuna daca bateria e cea cu care a venit telefonul sau nu. Plus ca, daca e din "dezmembrari", o sa fie amandoua la fel de "originale". Iar daca bateria respectiva nu e una foarte uzata, asta poate sa fie chiar un lucru bun. Nu stiu, depinde de multi factori. De asemenea, consumul bateriei depinde de foarte multe chestii (semnal slab, aplicatii care ruleaza in backgrund, luminozitatea ecranului, etc etc etc). Poti verifica sanatatea bateriei cu diverse aplicatii. Poti sa dai o cautare dupa "battery health" pe Play Store. Uite aici un exemplu de aplicatie care zice ca ar avea functionalitatea asta: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.digibites.accubattery Din nou, asta nu-ti spune daca bateria a fost sau nu inlocuita, sau daca a fost inlocuita cu o baterie swap sau altceva, dar iti poate spune daca bateria pe care o ai acum functioneaza in parametri normali. Dupa aia, poti sa vezi ce fel de aplicatii folosesti, cat timp, ce semnal ai in zona respectiva, si in functie de rezultat, sa incepi sa modifici pe unde se poate.

PapiAdrian
Junior
Acum nu mai face chestia aia,sa se puna singur pe vibrati sau sa porneasca wi fi ul doar bateria se descarca mai repede decat inainte

PapiAdrian
Junior
Radu,ti am lasat mai jos pozele

Neaplicabil
Aha, ok atunci. Verifica sanatatea bateriei, si vezi ce aplicatii folosesti, si daca se pot dezactiva/sterge etc. In general, display-ul si semnalul sunt doua dintre lucrurile care consuma foarte multa baterie la un telefon, si de obicei sunt neglijate. De asemenea, aplicatii de genul TikTok, FaceBook, Twitter, consuma foarte mult. Ce-ti recomand eu este sa incerci sa nu stai cu telefonul in priza permanent. Si mai mult, incearca sa nu-l folosesti in timp ce se incarca. Bateria (bateriile pe Litiu, in general), e recomandat sa fie incarcate mai "random". Adica nu mereu de la 0-100%. Nu le face bine. Ideal e de pe la 15-20% (majoritatea telefoanelor te anunta sa le pui la incarcat pe la 15%) pana pe la 80%. Deci, cum am zis, mai random, nu mereu de la 0-100%. Daca bateria e deja uzata, din pacate, singura solutie este o inlocuire a ei (eventual intr-un service, sau, daca ai tot ce-ti trebuie, cu ajutorul unui tutorial de YouTube).

PapiAdrian
Junior
Si daca il duc in service degeaba,bateria originala e originala,nu o sa i faca mai nimic sunt convins de asta

Neaplicabil
Aha, acum am vazut si screenshot-urile. 🙂 Probabil ca am scris amandoi in acelasi timp. Asa apare si la mine. Ma gandeam ca poate nu merge la mine, dar vad ca si la tine e la fel. Sau poate aplicatia are nevoie de ceva timp si de o incarcare, ca sa-ti afiseze informatii in sectiunea aia. Incearca eventual si o alta aplicatie, in caz ca e o problema cu aplicatia asta. Oricum, daca problema nu e bateria in sine, ci semnalul sau vreo problema de soft, atunci da, nu prea au ce sa-i faca in service. Uitandu-ma la screenshot-urile tale, vad ca si semnalul e destul de slab. Deci nu m-ar mira ca problema sa fie si de acolo.

mihai_13
Maestru
mai este o aplicatie special pentru samsung , problema este ca iti cere drept de root (eu am facut root la al meu) phone info "sam" - care iti arata de cate ori a fost incarcata bateria sau a fost conectat la incarcator telefonul , poate asa iti dai seama daca este o baterie mai veche , in afara de asta poti gasii multe informatii despre telefon - poate te ajuta cu informatii si poate functioneaza si fara root . - mai ai rabdare o saptamana si daca vezi ca scoti un SOT sub 5 ore la o baterie noua chiar este o problema cu ia(bateria)

PapiAdrian
Junior
Radu si ce imi sugerezi sa il fac? Adica din ce vazusi tu,chiar este o problema la baterie,nu?

Neaplicabil
La o prima vedere, nu pare. Dar incearca eventual si aplicatia Ampere de pe Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gombosdev.ampere&hl=en&gl=US Vezi ce-ti spune la Health. La mine apare Good. Daca si la tine apare la fel, as zice ca probabil inca nu e nevoie sa-ti schimbi fizic bateria. S10 vad ca are o baterie de 3400mAh. Foarte similara cu a mea (3500mAh). Pe mine ma tine in jur de 1 zi jumate, doua maxim. Depinde foarte mult de semnal si de ce anume folosesti. Daca tu nu ai semnal in zona aia...e greu. La capitolul asta, ce pot sa-ti recomand este sa-ti treci telefonul pe 3G manual, pentru test. Vezi daca ai semnal mai bun asa si daca ajuta si bateria. Si cand iesi in oras sau undeva unde ai mai mult semnal pe 4G, sa-l dai din nou pe 4G. Daca folosesti foarte multe aplicatii de genul TikTok, FaceBook, Instagram, Twitter, daca luminozitatea telefonului e mereu peste jumatate (sau la maxim), asta o sa afecteze si bateria. Solutia la problemele astea: 1. la partea cu aplicatiile, foloseste o aplicatie de genul Startup Manager (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.advancedprocessmanager&hl=en&gl=US) si vezi ce aplicatii iti pornesc odata cu telefonul. Daca nu-ti trebuie sa stea deschise permanent, scoate-le de la startup, si atunci nu ar trebui sa-ti mai porneasca odata cu telefonul. Atentie insa! Asta inseamna, de asemenea, ca nu vei mai primi nici notificari de la acele aplicatii (pentru ca sunt inchise). Deci daca sunt aplicatii de la care astepti permanent notificari, ar fi bine sa nu le dezactivezi. 2. la problema cu luminozitatea, solutie e foarte simpla: seteaza-ti luminozitatea mea jos (la jumatate mie unul mi se pare ok pentru indoor). Pentru afara, da, e nevoie de mai mult, daca e o zi insorita. Dar in mod normal, pe la jumatate e suficient. Pe tine cat te tine bateria in mod normal? Puse cap la cap, cam cat apreciezi ca folosesti efectiv telefonul? Si pentru ce? Gen sunt aplicatii la care ecranul sta deschis tot timpul? Sunt aplicatii care necesita foarte mult procesorul (gen jocuri)? Sunt apeluri de voce (in care de obicei ecranul e inchis)? Astea sunt chestii pe care trebuie sa le iei in calcul in momentul in care incerci sa vezi daca bateria nu te mai tine si are nevoie de inlocuire, sauu...daca felul in care folosesti telefonul are nevoie de niste mici ajustari, pe ici pe colo. :) Ai mai jos screenshot-uri din aplicatia Ampere si AccuBattery, ca sa-ti faci o idee comparativa. Eu zi ca datele sunt oarecum similare, deci probabil ca nu bateria e problema. Cel putin nu inca. 🙂