anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pot face retur la telefon din magazin online dacă folia originala a suferit zgârieturi?

HegherAlex9
Începător
Am luat un telefon din online și nu sunt mulțumit, bateria nu corespunde și as dori să-i fac retur. Dar e o mica problema că folia a suferit câteva zgârieturi.
1 Soluţie acceptată‚

delfinas
#StarMember
Alex, bun venit in Comunitate!!! E vorba de folia de protecție care trebuie dezlipita in momentul in care incepi sa folosești telefonul sau avea aplicată chiar o folie de protecție pentru termen mai lung? Daca e vb de prima variantă, nu e bai. Dacă e a doua variantă, poate fi sau nu o problemă. Folia poate fi înlocuită, dar ar însemna că și pe spate sau laterale pot fi zgârieturi. Cum ai reușit în nici o lună să zgârii folia de protecție?

Vizualizare soluţie în postul original

18 Răspunsuri 18

delfinas
#StarMember
Alex, bun venit in Comunitate!!! E vorba de folia de protecție care trebuie dezlipita in momentul in care incepi sa folosești telefonul sau avea aplicată chiar o folie de protecție pentru termen mai lung? Daca e vb de prima variantă, nu e bai. Dacă e a doua variantă, poate fi sau nu o problemă. Folia poate fi înlocuită, dar ar însemna că și pe spate sau laterale pot fi zgârieturi. Cum ai reușit în nici o lună să zgârii folia de protecție?

Viocat
Senior certificat
Salut HegherAlex9. Este vorba de un telefon nou sau reconditionat. Cum adica nu corespunde bateria? Daca ai asigurare la telefon ea acopera zgarieturile de folie. "Returnarea unui produs cumparat din magazinul online defect sau care prezintă urme de deteriorare se poate face în termen de maximum 30 de zile de la primirea comenzii. Trebuie să anunți că vrei să returnezi produsul şi modalitatea în care vrei să ti se retuneze contravaloarea comenzii, prin una dintre următoarele modalităţi: fie prin telefonic la numărul scurt 300 fie printr-un mesaj trimis din secţiunea de contact printr-un e-mail trimis la adresa magazinonline@orange.ro Suma de bani plătită pentru comanda iniţială: poate fi folosită pentru o noua achiziţie online se poate returna într-un cont bancar se poate returna în contul de convorbiri Orange"

HegherAlex9
Începător
Este vorba de folia care se scoate in momentul de incepere a utilizării telefonului. Nu am scos.o deoarece urma să-i pun eu alta de sticla. Pai tine cam 8 ore și nu este folosit la maxim, doar WhatsApp, apeluri telefonice de scurta durată, maxim 2 minute. Telefonul este nou, nu este recondiționat.

Viocat
Senior certificat
Acea folie nu este o problema ca este zgariata. Daca telefonul este dual sim si ai datele mobile pornite indiferent de simul care le genereaza, wifi, bluetooth si locatie active atunci se va descarca destul de rapid. Ce tip de telefon este si ce capacitatea are bateria acestuia?

HegherAlex9
Începător
Ce este drept folosesc casca bluetooth toată ziua. Samsung S20 FE 5G. Bateria este de 4500 mAh.

Viocat
Senior certificat
Pai ai gasit motivul. Nu folosi o zi catile si vezi cat timp dureaza bateria. In plus sigur folosesti si altceva in afara de whatsapp si telefoane scurte, eventual un youtube (sau alta aplicatie care sa faca utila folosirea castilor) si care eventual tine si ecranul activ.

HegherAlex9
Începător
Am să văd zilele următoare, dacă nu se schimba nimic, nu am ce sa fac

delfinas
#StarMember
Cum ti-am mai spus, daca e vorba de folia care oricum trebuie detasata cand incepi sa il folosesti, nu e o problema ca e deteriorata. Am avut si eu acel model de telefon si, intr-adevar, se consuma cam repede bateria, dar incearca sa nu mai stai toata ziua cu BT deschis, mai ales daca ai putine convorbiri, pt ca BT descarca si mai repede bateria. In conditiile date, 8 ore reprezinta o durata rezonabila.

Trixen_old
Cunoscător
Imi dau si eu cu parerea :) Nu cred sa fie o problema returul cu folia zgariata. Dar 8 ore? Si eu as face retur. Pe S9-le meu am bluetooth activ permanent (conectat la ceas si, cateva ore pe zi, la casti), YouTube Music + BT cand sunt in masina, NFC, locatia, wi-fi si datele mobile active in permanenta. Telefonul e tot timpul pe silentios si vibreaza la notificari. Stau 2-3h/zi cu ecranul pornit (Messenger, WhatsApp, Facebook, Chrome, Uber). E drept, am scazut rezolutia la minim si tin luminozitatea ecranului foarte aproape de minim. Nu ma joc si consider ca nu fortez cu nimic telefonul. In conditiile astea, bateria ma tine intre 12 si 18 ore - in masina se consuma mai repede, dar asta este. Mai sunt totusi cateva aspecte: - atunci cand nu prea am semnal GSM si nu sunt conectat la Wi-Fi mi se descarca mai repede bateria. Sunt multe astfel de zone in Bucuresti, de exemplu. - atunci cand calatoresc (masina/tren) bateria se descarca mult mai repede. E normal, telefonul trebuie sa emita la putere destul de mare pentru a fi in contact cu celula GSM. - cand folosesc camera, bateria se consuma semnificativ mai repede. In plus, am avut un Nexus 5X pe vremuri si camera imi "toca" bateria in circa o ora. Incearca sa vezi ce aplicatii iti consuma cel mai mult ecranul. Sunt aplicatii care te pot ajuta, insa e posibil sa fie necesar sa il conectezi la computer si sa ii dai permisiunile prin adb (de la Andoid 10 in sus, parca, nu mai poti vedea ce aplicatie foloseste bateria, ci doar daca bateria a fost folosita de aplicatii utilizator sau aplicatii sistem). Nu e vorba de root, ci doar de permisiuni de depanare si, din cate stiu, nu iti anuleaza garantia pe telefon. E o setare care se pierde la revenirea la setarile din fabrica si nu impacteaza nimic in rest. Mai mult, vad ca au mai intampinat si alti utilizatori probleme similare in primele zile de utilizare, insa apoi telefonul a "invatat" preferintele utilizatorului si bateria a inceput sa reziste mai mult - https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-s20-series/new-s20-fe-5g-battery-draining/td-p/3628603

mihai_13
Maestru
- eu am S20FE5G si asa ma tine bateria pe mine cate doua zile 🙂 problema este sa stii sa folosesti un telefon ... - cu o precizare am root si debloat facut

HegherAlex9
Începător
Nu știu ce să zic. In schimb am avut Huawei nova 5t și am rămas uimit, mai bine ținea bateria la el. Am intrat la informații baterie și zice că se învață cu modele de utilizare.

mihai_13
Maestru
- dupa fiecare up to date de sistem sau de securitate "sistemul inteligent invata sa foloseasca/adapteze bateria" - ai primit uptodate la android 12 de curand si de asta apare asa - chestia care o faci tu cu Bluetooth-ul pe care il folosesti incontinu iti consuma foarte multa bateria - in afara de asta sigur nu ai optimizezi aplicatiile - vezi ca in setarile bateriei ai optiunea sa "adormi" aplicatiile de care nu ai nevoie - cel mai bine este sa le dai deep sleep = device care-battery--background usage limits--deep sleeping - eu am pus pe deep sleap 29 aplicatii (in afara de faptul ca ca am debloatat cam 30 aplicatii din sistem ) - oricum ai vazut din postarea trecuta ca la o folosire "normala" tel S20FE5G poate atinge valori foarte bune ale bateriei ...

HegherAlex9
Începător
Am înțeles treaba asta, am oprit și eu 35 de aplicații. Dar am rămas surprins de un A52S de la un amic, tot așa, 2 zile îl ține

Viocat
Senior certificat
A52S nu esteS20 FEb5G si daca nu tii aplicatiile in frau bine, herghelia asta poate manca un telefon in mai putin de 8 ore - Doar acces la baterie full sa le dai.