anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange ofera Routerul Giga Box WiFi 7 in cazul abonamentelor noi de internet fix Premier

MihaiC99
Campion certificat

16055.jpg

16057.jpg

Din pacate, nu sunt informatii cu privire la specificatiile acestuia. De asemenea este specificat ca echipamentul se atribuie in limita stocului disponibil. Se pare ca Orange se tine de cuvant si ofera clientilor sai routerul Giga Box WiFi 7

"Routerul Giga Box WiFi 7 este disponibil exclusiv la Orange si reprezinta cel mai nou standard pentru tehnologia WiFi. Poti beneficia de acest router la contractele noi de activare a pachetului de fibra si TV prin cablu Premiere, in limita stocului disponibil. Cu acest router vei beneficia de viteză mai mare, acoperire mai bună în întreaga locuință și o conexiune mai stabilă la conectarea simultană a mai multor device-uri. Pentru a te bucura de conexiune la standardul WiFi 7, este nevoie sa utilizezi dispositive care sunt compatibile cu acest standard. Daca dispozitivele nu sunt compatibile, pentru a proteja calitatea conexiunii tale, router-ul va functiona pe WiFi 6."

Sursa informatiilor aici.

54 Răspunsuri 54

Nu, nu sunt halucinații. Eu am spus că poate fi un rootkit, poate fi de la overclocking sau poate că echipa a remediat între timp problema. Am fost sincer și am prezentat doar posibilități, nu certitudini. Nu am nevoie de AI ca să-mi dau seama ce simptome poate avea un rootkit sau ca să discut despre astfel de probleme. Dacă tu crezi contrariul, este părerea ta. 

Viper
Cunoscător certificat

Nu este doar o părere, sunt 100% convins, citez:

@ionutsv  wrote:

[...] Între timp am rezolvat și problema din Windows. Cel mai probabil a fost fie din cauza unor setări de overclocking ale plăcii de bază, fie din cauza unui posibil rootkit în BIOS. Încă nu am avut timp să cercetez mai în detaliu. [...]

1. Afirmi că ai rezolvat problema din Windows.

2. Enumeri ca și cauze setări de overclock ale plăcii de bază fie din cauza unui rootkit în BIOS și că n-ai avut timp să cercetezi în detaliu. Aceste două lucruri nu prea au nicio legătura cu punctul de mai sus, Windows, și cel puțin ultima nu se rezolvă din Windows.

Overclock la "placa de bază" nu se face, faci overclock la procesor, RAM sau/și placă video.

Cum ai ajuns la concluzia că aveai un rootkit în BIOS și mai ales cum l-ai eliminat? Ce te-a derminat să mergi așa departe fără să faci alte teste mult mai simple?

Posibilități îți oferă și un AI, certitudini nu are cum, pentru că nu poate el să facă teste pe care refuză utilizatorul să le facă.

Da, așa este. Abia ieri seară, când am ajuns acasă, am avut timp să mă ocup de asta. În aproximativ o oră am făcut cât am putut, însă mai sunt lucruri de investigat. Am dat reset la CMOS, iar după aceea problema cu internetul pare să se fi rezolvat și Windows-ul, Totuși, nu pot spune cu certitudine că acesta a fost motivul, pentru că este posibil să fie doar o coincidență și între timp Orange să fi făcut anumite modificări în rețea sau în sistem, fără ca eu să știu. Când am vorbit despre overclocking, m-am referit la modificările făcute în BIOS (EXPO, voltaje, frecvențe etc.). Am avut mai multe ipoteze și tocmai de aceea am spus că rămâne să investighez mult mai în detaliu și să fac și alte teste înainte de a trage o concluzie. Nu înțeleg ce anume nu se leagă. Dacă voiam să inventez explicații sau să par mai convingător, aș fi putut face asta foarte ușor. Eu am relatat exact situația așa cum a fost și am făcut diferența între ceea ce am observat și ceea ce erau doar ipoteze. 

MirceaMN
Începător

Buna tuturor. Vin cu o intrebare catre voi legata de posibilitatea activarii modului bridge pentru acest nou router. In momentul de fata am un Huawei HG8245H pentru care atunci cand era cazul, sunam la IT si mi-l treceau in modul bridge. Acum dupa ce am activat optiunea 4K de televiziune mi-au resetat din nou tot pe acolo si surpriza, cand am sunat la IT, mi-au spus ca fiind client fost OROC nu il mai pot trece in modul bridge. Abonamentul existent expira peste cateva luni si atunci as avea posibilitatea sa il reziliez si eventual sa fac un nou abonament cu acest nou router ca echipament dar voiam sa stiu daca acesta se poate configura in modul bridge. Aveti cumva idee daca poate fi trecut pe modul bridge? Merci. 

Salutare! Având în vedere că este un echipament nou, doar contactând suportul tehnic poți afla dacă poate fi configurat în modul bridge.

Signature

Viper
Cunoscător certificat

Cel mai probabil nu îți vor oferi un ONT cu WiFi 7 să-l ții în mod bridge, deschide o sesizare prin care ceri să îți schimbe echipamentul cu unul care poate fi trecut în mod bridge.

Routerul Giga Box WiFi 7 suporta modul bridge  - de ce ai mai vrea sa il pui in modul bridge daca nu ai router Wi-Fi 7 e curiozitatea mea si chiar daca ai router Wi-Fi 7 sansele ca MLO sa fie functional sunt mici - cel mai probabil Wi-Fi 7 pe banda de 5Ghz only. 

Ma gandeam ca daca tot nu mai pot seta routerul actual in modul bridge, sa incerc sa reziliez contractul (perioada contractuala expira in 2 luni) si sa fac un contract nou pentru Pachetul Premiere, pachet ce vine standard cu acest router. Nu am device-uri Wi-Fi 7, am 2 routere Asus XT12 configurate deja pentru mai multe device-uri smart home, reguli de port forwarding si mai multe configurari custom si nu as fi vrut sa renunt la ele sau sa fiu nevoit sa refac totul pe o alta platforma. Am casa cu etaj cu placa de beton intre parter si etaj si oricum un singu router nu acopera toata casa. Voi incerca in prima faza ce a sugerat Viper, sa vad daca cei de la Orange vor sa imi schimbe Huawei-ul actual cu ceva care se poate pune in bridge. 

daca esti in vechea retea OROC esti pe IPv4 - ei nu au permis modul bridge - argument de securitate. Va trebui sa inchizi abonamentul de fibra de pe OROC si sa redeschizi altul - aceiasi fibra alt ONT dar infrastructura noua pe IPv6 -  eventual ONT Giga Box Wi-Fi 7 sau ZTE F6605 2.5Gb port - in aceasta infrastructura IPv6 este permis modul bridge.