anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange ofera Routerul Giga Box WiFi 7 in cazul abonamentelor noi de internet fix Premier

MihaiC99
Campion certificat

16055.jpg

16057.jpg

Din pacate, nu sunt informatii cu privire la specificatiile acestuia. De asemenea este specificat ca echipamentul se atribuie in limita stocului disponibil. Se pare ca Orange se tine de cuvant si ofera clientilor sai routerul Giga Box WiFi 7

"Routerul Giga Box WiFi 7 este disponibil exclusiv la Orange si reprezinta cel mai nou standard pentru tehnologia WiFi. Poti beneficia de acest router la contractele noi de activare a pachetului de fibra si TV prin cablu Premiere, in limita stocului disponibil. Cu acest router vei beneficia de viteză mai mare, acoperire mai bună în întreaga locuință și o conexiune mai stabilă la conectarea simultană a mai multor device-uri. Pentru a te bucura de conexiune la standardul WiFi 7, este nevoie sa utilizezi dispositive care sunt compatibile cu acest standard. Daca dispozitivele nu sunt compatibile, pentru a proteja calitatea conexiunii tale, router-ul va functiona pe WiFi 6."

Sursa informatiilor aici.

54 Răspunsuri 54

MihaiC99
Campion certificat

Poate o au dar nu o aplica. Cel puțin la persoane fizice. Că nu toate persoanele au cunoștințe tehnice.

Ok, Orange mai are de lucrat la modul în care gestionează problemele tehnice. Cât despre Livebox 7 Essential, nu înțeleg de ce au ales această variantă în loc să aducă modelul complet, cu port de 10 Gbps, porturi LAN de 2.5 Gbps și alte dotări mai avansate. Ar fi fost o alegere mult mai potrivită pentru abonamentele de viteză mare. Oricum, mulțumesc. Mă supăr pentru că problema putea fi lămurită foarte simplu dacă venea cineva cu un laptop și făcea câteva teste la fața locului. Chiar dacă exista o taxă pentru această intervenție, era în regulă, important era să se facă verificările și să am un răspuns clar. După atâtea telefoane și după ce am ajuns să discut cu aproape toate departamentele Orange, situația devine frustrantă.

Viper
Cunoscător certificat

Nu-și mai permit operatorii să trimită echipele de intervenție să alerge după unicorni în loc să-i trimită unde sunt probleme reale de rezolvat. 

Poate dacă la instalare s-ar verifica și demonstra clientului, cu echipamentul potrivit, că viteza promisă este într-adevăr atinsă, echipele n-ar mai fi nevoite să "alerge după unicorni" mai târziu.

Salutare!

Fiind un ONT nou lansat cu un alt soft, alti colaboratori etc. Apar probleme diverse pe alocuri.. Probleme asemanatoare au fost si cu seria ZTE 6605R, in teren ne confruntam cu aceeleasi probleme. Pe parcurs au fost actualizari cu versiuni mai noi de soft si mai stabile pe partea de ONT/OLT.

Posibil ca profilul din spate al livebox-ului sa nu fie setat pe profilul corect sau sa apara erori care influenteaza latimea de banda. Incearca un test si pe Wi-Fi pe serverele orange, vodafone sau digi. Poate e vreo ruta mai aglomerata pe acel nod.

Daca nici asa nu obtii rezultate favorabile, fa din nou o sesizare. Dar sa fie deschisa pentru viteza scazuta si nu linie desincronizata. O sa vina tehnicianul cu un laptop de test si impreuna cu departamentul IT o sa ruleze o serie de teste. Daca nici asa nu se rezolva o sa fie pus sub monitorizare si trimis catre cei de la NOC pentru verificari mai amanuntite.

Eu din ce am testat pana in acest moment rezultatele sunt mult mai bune si pe Wi-Fi6 😆 

1000033132.jpg

1000033133.jpg

Salut, când spui „de profil din spate”, la ce te referi? La OLT? La ONT?

ZTE-ul nu cred că a avut probleme de soft legate de viteza de download, îl am de la prima versiune de SW. Desigur că pot fi unele dintre ele cu defect hardware chiar din fabrică, și asta se poate întâmpla la orice model. Singurul bug de SW, să zic așa, a fost cel WPA3, care nu rămânea setat după restart. Dar s-a rezolvat momentan. Legat de performanța WiFi, posibil ca noul Livebox, deși este tot dual-band, să aibă antene cu câștig mai mare și să fie 4x4 MIMO față de 2x2, cum are ZTE-ul.

Signature

La profilul ONT fac referire. Unele echipamente se "agață" ca sa zic asa de un alt profil. In spate sunt mai multe profile de gestionat de catre centrala, daca profilul nu este alocat corect, conform cu cerintele clientului (IP fix, VPN, bridge, etc.) apar genul acesta de probleme. Se rezolva corectand manual din IT impreuna cu un tehnician la fata locului.

Viper
Cunoscător certificat

N-are treabă niciun profil ONT în acest caz. Limitele de trafic se fac în altă parte, altfel ar fi haos cu cei care folosesc ONT-uri personale 🙃.

Dar cât timp inițiatorul n-a făcut prea multe teste, degeaba presupunem chestii.

Nu clientul ar trebui să facă munca de diagnosticare. În mod normal, echipa tehnică Orange ar trebui să vină la fața locului cu un laptop și echipamentele necesare, să facă testele și să arate concret, "Uite, conexiunea funcționează, acestea sunt valorile și aceasta este viteza pe care o măsurăm", abia după astfel de verificări se poate discuta dacă problema este în echipamentele clientului. Până atunci, nu mi se pare normal ca responsabilitatea să fie mutată asupra clientului făcănd tot felul de teste. Mulțumesc tuturor pentru ajutor.

Viper
Cunoscător certificat

Fix pentru asta ar trebui introdusă acea taxă.

Deci cred că am intuit bine; de aici este performanța mai bună pe Wi-Fi. 4x4 MIMO pe fiecare bandă. 🙂

24634.jpg

Pe cablu cât scoate? Poate mai mult de 2100 Mbps? Pe ZTE maximul la mine a fost parcă 2130 Mbps.

Signature

ionutsv
Junior

Pe portul de 1 Gbps nu am testat încă, deoarece nu mă interesează acel port, însă voi face și această verificare.Cablul nu am niciun motiv să îl schimb. L-am testat și pe conexiunea DIGI, unde atinge fără probleme viteza maximă a abonamentului, deci nu este defect. În plus, este un cablu nou, CAT6a, certificat pentru viteze de până la 10 Gbps.Pentru un alt dispozitiv, aș avea nevoie de un adaptor sau o placă de rețea cu port de 5 Gbps pe RJ45 (2.5G/5GBASE-T), însă în configurația actuală totul este compatibil și ar trebui să funcționeze fără limitări.Sistemul de operare este Windows 11 Pro, instalat recent, iar configurația este curată, fără software care să influențeze conexiunea.În ceea ce privește sesizările, am discutat de mai multe ori cu suportul Orange și am pierdut ore întregi la telefon. Procesul de rezolvare este mult prea complicat pentru o problemă de acest tip.M-am lămurit în ceea ce privește Orange, este foarte dificil să ajungi la o rezolvare clară și rapidă, iar experiența generală este una extrem de frustrantă. În acest moment, pare mai probabil că portul de 2.5 Gbps al routerului este defect sau nu funcționează la parametrii declarați.

Viper
Cunoscător certificat

Echipa de instalare trebuie doar să se asigure că nivelul semnalului optic la client este în parametri și să înregistreze ONT-ul alocat clientului. Cam atât. Șanse să fie un ONT nou, defect, sunt foarte mici. Restul nu mai ține de echipa de instalare.

În concluzie afirmația ta inițială cum că acest ONT e "dezamăgitor" și  "experiența mult sub așteptări" a fost eronată, corect?

Port de 2.5Gbps are și F6605R, nimic nou la acest capitol, nu ai ce așteptări diferite să ai de la un port.

După cum am menționat și mai sus, singurele "așteptări" pe care ar putea să le aibă cineva față de F6605R sunt pe partea wireless, netestată de tine, corect?

Nu am spus că ONT-ul este defect. Am spus că experiența mea a fost dezamăgitoare, iar asta nu înseamnă automat că hardware-ul este prost. Dacă echipa de instalare verifică doar nivelul semnalului optic și înregistrează ONT-ul, atunci nu există nicio confirmare că serviciul este livrat clientului la parametrii contractați. Din punctul meu de vedere, o instalare completă ar trebui să includă și demonstrarea faptului că viteza promisă este atinsă, folosind echipamentul potrivit. Asta ar elimina multe discuții și sesizări ulterioare. În cazul meu, pe aceeași configurație, cu Digi viteza era atinsă fără probleme. De aceea am avut motive să pun sub semnul întrebării experiența avută după instalare. Nu susțin că ONT-ul este defect, ci doar că, fără o verificare reală la instalare, este normal ca utilizatorul să aibă îndoieli atunci când rezultatele diferă de ceea ce avea înainte. În plus, eu nu am de unde să știu dacă între timp echipa tehnică a făcut vreo modificare sau ajustare în rețea, fără să fiu informat. Tocmai de aceea am descris experiența pe care am avut-o în momentul instalării și imediat după, nu am afirmat că situația este aceeași și în prezent. Mai mult, am făcut și investigații pe cont propriu și am refuzat de două ori deplasarea unei echipe tehnice. Asta arată că scopul meu nu a fost să chem echipe pe teren cu orice preț, ci să înțeleg și să identific cauza problemei. Dacă voiam doar o intervenție, nu aș fi refuzat-o de două ori. 

Viper
Cunoscător certificat

Dă-mi voie să te citez, pe un topic cu titlul "Orange ofera Routerul Giga Box WiFi 7 in cazul abonamentelor noi de internet fix Premier" ai venit și ai spus:

@ionutsv  wrote:

Este dezamăgitor. Viteza pe conexiunea prin cablu este de doar 60 Mbps [...] Din păcate, experiența cu noul Orange Livebox Essential 7 este mult sub așteptări.

@ionutsv  wrote:

Nu am spus că ONT-ul este defect. Am spus că experiența mea a fost dezamăgitoare, iar asta nu înseamnă automat că hardware-ul este prost. 

Te rog.

De "rootkit în BIOS" am zis că nu mă leg fiind chiar offtopic, dar e clar că erau halucinații AI acele texte.

Mai ușor cu ele, recomandare personală. ✌️