anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Topul celor mai bine vândute telefoane din 2023. Cine este pe primul loc?

GeorgianaD
Moderator

Nu știi ce telefon să îți cumperi în 2024? Poate că acest top o să te ajute și inspire.

Recent am citit o analiză de piața realizată de către Canalys, una dintre cele mai renumite companii de analiză și cercetare din industria tehnologiei, pe tema celor mai vândute telefoane mobile din anul 2023.

Potrivit analizei, în topuri s-au situat modelele flagship Apple și cele mid range Samsung:

  • iPhone 14 Pro Max – 34 de milioane de unităţi;
  • iPhone 15 Pro Max – 33 de milioane de unităţi;
  • iPhone 14 – 29 de milioane de unităţi;
  • iPhone 14 Pro – 29 de milioane de unităţi;
  • iPhone 13 – 23 de milioane de unităţi;
  • Samsung Galaxy A14 4G – 21 de milioane de unităţi;
  • iPhone 15 Pro – 21 de milioane de unităţi;
  • Samsung Galaxy A54 5G – 20 de milioane de unităţi;
  • Samsung Galaxy A14 5G – 19 milioane de unităţi;
  • iPhone 15 – 17 milioane de unităţi.

Cu siguranță, există o observație interesantă de făcut în privința topului de pe piața smartphone-urilor: acesta este dominat de produsele a doar două companii majore, însă diferențele dintre acestea sunt remarcabile. În timp ce gama de produse Apple se remarcă prin modele premium, care aduc profituri substanțiale, Samsung este prezent mai mult cu modele mai accesibile, concentrate pe volum și nu pe marginile de profit (putem lua ca exemplu Samsung Galaxy 54 5G, care oferă o opțiune mai accesibilă pentru consumatori).

Un alt aspect pe care l-am observat este dominația covârșitoare a Apple în ceea ce privește profitul total al pieței de telefoane, controlând peste 70% din acest segment. Această cifră impresionantă este în mare parte explicată de politica brandului de a se concentra pe segmentul premium al pieței și de a evita modelele low price, menținându-și astfel o imagine de exclusivitate și calitate superioară.

analiza Canalys.jpg

 Voi ce telefoane intenționați să vă cumpărați în 2024?

Sursă: canalys.com 

 

29 Răspunsuri 29

Pololică
#StarMember

In cazul in care canalys n-a facut o eroare, mi se pare cel putin ciudat ca Iphone 15 Pro Max sa fi vandut cu doar 3% sub 14 Pro Max. Si diferenta intre cele doua modele este de 12 luni.

O alta cifra pentru care nu gasesc confirmare in presa este cea de 30 milioane de Huawei Mate 60 Pro in China. Sunt de acord cu rezerva cifrelor de vanzari fara o confirmare si din alta parte, dar vad ca nu prea aplica vanzarile de peste tot (sau in pietele cu vanzari mari).

Daca ar fi dupa mine, as merge pe Mate 60 Pro+ (pentru aroganta maxima), dar, daca m-as uita la buget... probabil Nova 12 (da, stiu, sunt fan Huawei, dar, pana acum nu m-au dezamagit la aparatura si nici dependent de Google nu sunt. Plus ca alternativele propuse sunt la nivel, cel putin, similar cu variantele "de casa" ale Alphabet).

Din câte am citit, brandurile chinezești Honor si Vivo au raportat în 2023 scăderi în vânzări de peste 10%.

Iar potrivit celor de la Canalys, în top 15 cele mai vândute telefoane în 2023 s-au situat și telefoane marca Huawei și Xiaomi.

Nu le contest munca (stiu ca e o munca titanica pentru centralizarea vanzarilor, in special in contextul aparaturii mobile), dar, asa cum DxOMark (cu toate ca au fost acuzati ca mai sunt atinsi de "donatii"*) si in cadrul testelor cu totii suntem de acord ca Huawei este mai bun la poze, iar IPhone mai bun pe filmare (si vorbim de ani la rand, nu 1-2 ani), parca as fi vrut sa vad o analiza (pe site-ul canalys.com) pusa si putin in context.

PS: spicuind prin analizele lor, nu pot sa nu constat ca Huawei cam e lipsa prin rapoarte. Au o analiza pentru 2023, dar piata chineza cam e lipsa (nu stiu daca are legatura cu faptul ca Partidul a decis sa se uite stramb la Apple sau sunt cifre neconfirmate si perfera sa nu le ia in seamna, chiar si fara sa noteze acest aspect).

*) cand spun la donatii, ma refer la faptul ca au cam fost semne de intrebare asupra mai multor teste de-a lungul timpului.

Honor încă nu a căpătat faima fratelui mai mare, Huawei, și la modelele flagship au prețuri cam măricele pentru un brand mai puțin cunoscut. La midrange au prețuri rezonabile.

Anonim
Neaplicabil

Am butonat un Honor al unui prieten, mai exact Honor 90, superb telefon, are absolut tot ce ai nevoie pentru un smartphone. Prețul este unul foarte bun pentru ceea ce oferă. Părere personală 😁

GreenArrow
Explorator

De obicei nu ma interesează părerea altora ori ce zic experții, când merg în altex butonez câteva telefoane și care îmi place mai mult îl cumpăr. Nu am verificat niciodată recenzia unui telefon. Pana acum am fost foarte mulțumit de toate telefoanele care le-am avut 

Vio73
#StarMember

Eu am ales și aleg în continuare Xiaomi. Că nu este prin topul acesta, nu e nicio problemă, tot le prefer. Am achiziționat la sfârșitul anului trecut Xiaomi 13 T pro și mi se pare ok, în raportul calitate-preț, ca și 12 T pro, avându-l și pe acesta. Dacă erau disponibile serviciile GMS, luam Huawei. Anul acesta, probabil că voi lua ceva de la Redmi note 12 sau 13 plus, pentru membrii familiei.

Ce să zic despre acest top, probabil că reflectă o realitate, dar nu mă inspiră deloc. Mulțumim, GeorgianaD!

FLo1
#StarMember

Canalys = ”We specialize in providing vendors with comprehensive subscription services and projects in the areas of channels, enterprise and emerging technologies, as well as mobility. In addition, we proudly organize and host the most prominent and extensive independent channel events in APAC, EMEA, and North America.” sau ” This focus extends across to the Canalys Forums, the largest independent channel events in APAC, EMEA and North America

Comment: Nord-americanii sunt atât de savanți încât dacă le oferi altceva decât ceea ce au utilizat.... i-ai blocat. Câți dintre aceștia sunt deschiși la a utiliza altceva decât iOS? Naționalism? Nu cred. ”Decât” simplu ”dummies”. 

Pe de altă parte avem în balanță categorii diferite de deviceuri, destinate unor utilizatori din categorii diferite. Concret, un șofer de Ferrari probabil va încerca un Porsche, Bentley sau un McLaren, dar va avea un oarecare disconfort într-o Mercedes, Toyota, Honda sau altele. La altele precum Logan... probabil nici nu ar găsi portiera (motiv de a nu se urca la ”bordul” acestuia”). Ca idee, între atâtea ”tipuri și tipe” de oameni, există de asemenea ”smarturi, mobile și ... telefoane”. Fiecare cu scop de a satisface gusturi, fițe, idealuri, și probabil.... necesități. 

Later: Gusturile mele? Mid-range. NEVER iOS. Nici un telefon nu va știi ceea ce am nevoie, deci pentru a nu crea dependență de alte ”distracții”, un model mid-range e chiar excelent. Este uimitor cât de ușor te poți descurca cu un mid-range, și te blochezi la un model premium. Așa cum o cursantă la școala de șoferi pe o mașină electrică a produs un accident ce putea fi evitat dacă era la bordul unei mașini cu comandă dublă și schimbător manual. C'est la vie.....

Salutare, @FLo1 ,

Dacă luam în considerare avansul tehnologic și eu sunt de parere că un telefon mid-range acoperă cam toate nevoile. Cât despre studiu, acesta a fost realizat la nivel global, iar în puterea obișnuinței cred cu tărie, fiind mare fan IOS. 😀

Bănuiesc @GeorgianaD, la fel cum am observat la toți fanii iPhone (fără nominalizare, alte exemple fiindu-ți cunoscute și ție). De aceea am dat exemplul auto, pentru cei în cauză neexistând alternativă la modelul/brandul ales. În schimb, menționam faptul despre mid-range pentru că <nu există model premium care să facă ceva în plus iar un mid-range să nu fie capabil>. Ce nu face un model premium, dar poate face un mid-range? TESTING 🙂 Pentru că un <premium> este atât de blindat pentru a nu fi dat peste cap, încât prea puține <portițe> deschise spre testare îți poate oferi. Pe scurt, <model premium iOS> = rigiditate, <model mid-range Android> = flexibilitate. Iar flexibilitate = libertate. 

Totuși, un sfat pentru fanii iOS: dincolo de linia orizontului nu este capăt de .... lume. Adică limita posibilităților de explorare există dincolo de iOS. Pentru că pentru majoritatea fanilor iOS (vezi topicurile din Comunitate) nu există viață dincolo de iOS.

LATER: Nu ar fi că aș avea ceva cu iOS. Am butonat unul (cred că XS, deci long time ago), dar, pornind de la vremurile cu ”MP3 playere” care la iOS erau ... altfel și continuând cu ”.heic”-urile specifice iOS care în ”tele-școală” au dat numai bătăi de cap unui utilizator de Android, au accentuat acest ”spirit potrivnic iOS”, observând cât de rigid și închis e universul iOS. Și nu știu dacă există vreun studiu în acest sens, dar în RO nici 50% din utilizatorii preuniversitari de iOS nu au părinți utilizatori de iOS (asta în ideea că nu utilizează ”moștenirile” copiilor lor). Deci mă face să consider iOS-ul o ”fiță” copilărească care dispare la maturitate în mare parte din cazuri.

Anonim
Neaplicabil

Clasament vanzari Q4 2023 Romania

xiaomi_canalys_q4_2023.jpeg Personal prefer telefoanele Xiaomi. 

Momentan dețin Xiaomi 13 pro pe viitor probabil Xiaomi 14/15 sau voi vedea ce modele vor mai apărea. 

Sunt telefoane foarte rezistente am unul de 6 ani și funcționează impecabil și acum.                                          

delfinas
#StarMember

Fiind o analiza a pietei americane, pot sa inteleg rezultatele. Daca lui Huawei nu i se punea talpa si ar fi avut acces la serviciile Google, altfel vorbeam acum, la nivel mondial.

Asa ca eu mi-as dori anul asta un Honor Magic 6 Pro.

O să apară pe Zona IT un review. Mi se par cele mai echilibrate. 

Doamna este servită!