anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Serviciile de TV la Orange se transformă. Primii pași spre unificarea grilelor

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Nu știu dacă ați observat, dar pentru doritorii de TV cablu, aveți disponibilă începând cu 15 iulie 2024 o singură grilă de programe. Personal, consider un pas important, cu atât mai mult cu cât presupune unificarea grilelor de TV pentru clienții Orange (fie ORO fie OROC, adică ex Telekom). Totuși mențiunea datei este valabilă doar pentru clienții abonați la cablu TV, nu și pentru satelit, unde modificările în mai bine încă sunt (probabil) așteptate, la cei din urmă manifestându-se doar o unificare a grilelor (ORO și OROC) într-o singură grilă de satelit.

FLo1_0-1720008044679.png

În ceea ce privește grila, se pare că va avea loc o periere destul de semnificativă pe SATELIT în comparație cu TV CABLU, atât în ceea ce privește numărul de posturi TV, dar și în privința posturilor HD. Nu știu dacă mă înșel, dar cred că va fi o migrare semnificativă a clienților dinspre ”Satelit” spre ”TV Cablu”. Excepție o vor face clienții Orange din străinătate, unde utilizarea de la Orange a ”TV Cablu” nu este posibilă.

FLo1_1-1720008955281.png

Mai există o particularitate la TV Cablu: instalarea seviciului dependent și de alte servicii (voce sau Net). 

Avantaje și dezavantaje vor fi în ambele situații, indiferent de variantă, însă din ce observ se descurajează (prin numărul de posturi) orientarea spre servicii prin satelit și alegerea serviciilor prin cablu TV, care pe lângă numărul de posturi (pe partea de TV) vor oferi și servcii suplimentare (voce/net). Un fapt este cert: unificarea atât de mult solicitată a început.

Ca tarif aici este discutabil, în funcție de pachetul ales ca variantă LOVE. Din acest motiv pe acest topic m-am referit exclusiv la ceea ce se oferă , fără a aborda aspectul PREȚ - cu cât se oferă cele două servicii TV (cablu / satelit). Eventuale alte detalii regăsiți (inclusiv grile detaliate) aici: https://www.orange.ro/tv/ .

Sună promițător? O fi de bun augur? Timpul le va dovedi și ne va demonstra corectitudinea / avantajele acestei mișcări așteptate și solicitate de o mare parte a clienților Orange.

14 Răspunsuri 14

Pololică
#StarMember

Intr-un fel e bine, intr-un fel nu. Pe vremea UPC, grila mi se parea bine definita intrucat, la pachetul de baza (vreo 50-60 de canale, majoritatea Must Carry) te puteai abona prin diverse optiune la canale pe care le doreai: documentare, unguresti, sport, etc. Bine, daca le vroiai pe toate, te abonai la grila maxima. Era mai bine financiar, dar daca vroiai doar Antena 1 si documentare, era mai bine baza+optiunea de documentare.

Legat de numarul de canale: fibra va fi prioritara fata de satelit intrucat e mai constanta fata de receptia prin satelit (o furtuna te poate lasa cu ochii... in soare). Oricum, ar fi ciudat sa ai DTH cand ai fibra (in limbajul feroviar exista o vorba: nu se pune diesel sub curent, adica nu se pune locomotive diesel cand exista fir pe deasupra. Exceptie ar fi liniile unde doar o parte din traseu are curent si manevrele de schimbare a locomotivei nu ar fi justificabile. Un caz concret este Bucuresti - Slatina - Pitesti).

Totusi, tind sa cred ca grila tv o sa cam intre in zona "en gross". Orange este al doilea operator care pune totul pe masa (primul fiind Digi, cu o grila aproape completa pe partea de digital). Doar Vodafone a mai ramas cu doua grile (cred). Daca e bine sau nu, depinde de fiecare. Pentru mine, cred ca mi-ar ajunge 10 canale (din cele existente). Cum era vorba aia: au intrerupt publicitatea cu secvente de film? Iar emisiunile... mai bine citesc o carte.

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Eu din ce am observat la 2-3 din ei, probabil "analogicul" va fi un serviciu underground, adică existent, dar ca rezervă acolo unde digitalul impus prin contract nu poate funcționa datorită receptoarelor neadecvate regăsite la client. 

Ca pachete, au rămas cu cele două ca înainte, deși niște pachete tematice ar fi fost bine venite și chiar de preferat. Astfel va fi ca la telefonie: nu utilizezi smartphone, dar îți impun net nelimitat la servicii de voce. Nu ești fanul filmelor, dar te bonusez cu MAX. De ce nu cu o reducere la abonament sau scutire la plată 3-6 luni? E chiar greu sau imposibil? Eu unul cred că se poate.

Cât privește poveștile feroviare, dacă n-ai rețeaua ta electrică, n-ai decât să te descurci cu diesel. Caz concret: TGV e diesel pentru că pe linia electrificată circulă CFRul. :)))))

E clar, nu facem parte din normă... Să zicem că e greu să mulțumești pe toată lumea în special când un consum creste în detrimentul altor utilizatori. În continuare nu consum mai mult de 10GB de net și aș prefera o paletă de opțiuni din care să aleg.

Evident, un singur model e mai ușor de gestionat, dar fericiți nu vor fi toți. 

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Eu aș fi preferat (indiferent de numele operatorului) să existe pachete care să le poți combina să-ți ”construiești” pachetul de canale. Inclusiv cele tematice ar fi fost chiar ok să fie puțin împărțite, adică în 2-3 pachete cu sport, 2-3 muzicale, 2-3 science, 2-3 movies etc. Cele din general (must carry) asta e.... la grămadă. De ce? Pentru că nici nu vizionez mai mult de câteva posturi, multe fiind chiar în plus. 

Bineînțeles, ”un singur model” se pliază pe rețeta ”șaorma cu de toate”: un fel de all-inclusive la care nu mai este nimic de adăugat, nici măcar contra cost.

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Completare la cele descrise cu solicitări aici privind unele detalieri: Conform listei disponibile pentru cablu aici, la data de 03.07.2024 atât ”Grila generală” cât și ”Grila valabilă din 15iulie2024” au aceiași listă (același link către același PDF cu lista disponibilă). Ca o analiză a listei, deși se menționează ”169canale din care 76 HD” în listă veți regăsi de fapt 165 de canale din care 80 HD.

Pentru alte solicitări / clarificări vă rog să le menționați ca răspunsuri aici.

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Vreți să știți canalele HD (pentru cei pasionați de ele) care se regăsesc în lista Premium pentru cablu și nu se regăsesc în cea de satelit? Ca o curiozitate, pe satelit se regăsesc DOAR 28 de canale (nu 32). Le-aș enumera, dar sunt prea multe cele 52 de canale HD care fac diferența până la cele 80. Punctual se poate confirma. 🙂

Geo_3
Explorator entuziast

Știi cumva dacă pe satelit va întra Prima Sport 5?

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Prima Sport 5 e disponibil DOAR pe varianta de TVCablu (în format HD), nu și pe Satelit. Paradoxal, ”Prima Sport 1,2,3,4” pe cablu sunt DOAR HD, iar pe satelit se regăsesc atât HD cât și SD 🙂

Geo_3
Explorator entuziast

Sau poți pune un pdf cu lista dth

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Lista pachetului PREMIUM - SATELIT, disponibilă astăzi, 03.07.2024 și cu care am făcut comparația pentru ”cablu TV”, e disponibilă aici. Descorcată de pe: https://www.orange.ro/tv/abonament-tv-satelit/

Geo_3
Explorator entuziast

Asta pe site le urmăresc și eu... Credeam ca știi în viitor ce se ca întâmpla... Sau dacă vor introduce Prima Sport 5....In fine vom vedea... Dar pe satelit premizele sunt sumbre din cea de vad.... Naspa

 

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Ca simplu client (nu angajat Orange) am informațiile care sunt transmise și disponibile pe site-ul Orange. restul sunt eventuale comunicate care pot circula inclusiv pe social-media. Însă zvonurile pot fi multe, de aceea, până la ceva oficial să sperăm că se va aranja grila încât toți clienții (sau măcar majoritatea) să fie mulțumiți.

Văd că apar deja primele modificări:

Prima 4k și Eurosport 4k sunt la liber, cel puțin în pachetul Premium ( maxim) pe care îl am eu.

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Anumite schimbări, atât între posturile până în prezent blocate pe TV-GO și accesibile pe TV, sau accesibile pe ”premium” și nu pe ”esențial” vor exista cu siguranță.