anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

În curând, vor dispărea anumite servicii OROC (fostul Telekom)

delfinas
#StarMember
  • Potrivit gadget.ro, "Orange România face nişte reorganizări importante la nivel intern, unele care vor afecta fără doar şi poate, sub o formă sau alta, şi abonaţii. Din informaţiile existente la ora actuală, operatorul portocaliu va închide în perioada următoare 3 servicii preluate de la Orange Romania Communications:
  • posturile de televiziune Orange Sport (fostele Telekom Sport) vor trage obloanele începând cu 30 iunie;
  • dispare serviciul IPTV (clienţii IPTV vor fi trecuţi în mod automat pe cablu digital, iar echipamentele IPTV vor fi returnate operatorului);
  • dispare serviciul DTH (televiziunea prin satelit) care a aparţinut Orange Romania Communications."

DETALII: https://gadget.ro/orange-romania-va-inchide-in-curand-3-servicii-ce-au-apartinut-vechiul-telekom-can...

18 Răspunsuri 18

FLo1
#StarMember

Ca orice astfel de ”scenariu”, în funcție de cum vor fi <sincronizate> etapele și modificările de configurare necesare, feedback-ul se va lăsa cu mesaje pozitive sau negative (pentru că sigur vor exista mesaje în acest sens). Dacă deja există astfel de mesaje vis-a-vis de OrangeSport sau probleme cu IPTV, despre ”dispariția DTH”... chiar vor curge niște valuri.... valuri, mai ales în cazul celor cu <jucărelele> în roaming sau referitoare la procesul de returnare, dacă presupune înlocuire de echipamente. Vom trăi și vom vedea la momentul respectiv.

Da, si eu ma gandeam la cei care au servicii DTH si sunt in strainatate.

MCostel
Cunoscător

Mulțumim pentru informații.

Partea cu Orange Sport este regretabilă însă pentru restul există soluții.

Cred ca si pt Orange Sport exista alternative.

Când nu <l-a chemat> Dolce Sport și i s-a spus OrangeSport.... cum a fost? R: la fel. Atât timp cât condițiile și oamenii sunt aceiași (fiind preluați parcă), chiar nu văd diferențe în ”prestația” serviciului. Că până la urmă la acest aspect am înțeles că sunt nemulțumiri, nu la ”denumire”.

Pololică
#StarMember

Pe partea de DTH s-ar putea sa fie o alternativa, in sensul ca se poate face o actualizare de frecvente si o mutare a antenelor catre satelitii prin care Orange are conventii.

Reorganizarea serviciilor era de asteptat, din moment ce erau ceva diferenta intre cele doua Orange-uri. Nu ma pronunt de Orange Sport intrucat nu am avut acces la el, dar inteleg ca era o alternativa mai buna decat Prima Sport.

Da, incepe unirea serviciilor celor 2 entitati. Nu vor mai fi discutii de ce la ORO oferta e mai buna decat la OROC.

Din păcate, eu cred altceva în privința serviciilor fixe (la voce mobilă DA, posibil și ok). Însă pe netFix și TV, unde nu ai FO și nu vrei DTH, soluția cu multitudine de fire (ca să nu le numesc pe fiecare în parte), ba pentru date, ba pentru TV și chiar telefonie fixă.... alternativele sub același nume la același scor, nu mi se par corecte. Adică respectivele (coaxial la TV, sau ADSL sau alte UTP-uri pentru internet și voce fixă) soluții să fie totuși adaptate atât ca denumire, cât mai ales ca și cost aferent calității / soluțiilor adaptate locației. Dar vom vedea și vom comenta la momentul respectiv.

Unde nu este fibra s-ar putea trece pe GSM pana ajunge fibra. Sunt constient ca "sârma" necesita schimbare si va fi nevoie de ceva timp.

Că necesită timp... clar, că nu se poate peste noapte... clar, dar să nu fie tarifată similar în condiții din teren diferite ca infrastructură. Doar atât. Deci tarif aferent tipuluide serviciu oferit: FO, UTP coaxial, ADSL ... și ce-or mai fi ele.

Pai preturile sunt deja diferite intre Home Net (prin 4G) si Fibra. Daca va fi dat drumul (si se va si receptiona) si la 5G pentru "netul de acasa", nu mai vad de ce nu ar fi aceleasi preturi. Va conta viteza receptionata (ca exemplu: tata are la Vodafone netul prin coaxial [FTTB si apoi coaxial pana la router], dar vitezele receptionate sunt cele contractuale, de 500/25). Daca prin tehnologia inlocuitoare se ajung la viteze comparabile, atunci sunt de acord cu preturi comparabile (identic si cu reciproca).

Nu mă refer la Net4G ci la servciu la tarif de FO oferit prin coaxial / UTP / ADSL.... după caz (TV/net) 

Sigur vor fi inlocuite "din mers". Dar, cum spuneam, daca vitezele receptionate prin altceva decat FO sunt similare (in orice situatie, serviciul este oferit in regim best effort), nu vad problema.

Inteleg si variata prin care nu se pot oferi alte tehnologii mai noi si vitezele sunt simtitor mai mici, dar pretul cerut este pentru viteza mai mare. Aici ar trebui sa se ofere o solutie corespunzatoare situatiei. Daca nu exista... prefer sa nu ma pronunt. Daca in zona semnalul 4G nu ofera mai mult decat ce se receptioneaza prin fir... clientul ar trebui sa se uite in alta parte. Serviciile costa si daca sunt putini consumatori nu stiu daca va fi justificabila schimbarea de tehnologie.

Dacă se păstrează parametrii, atunci e ok, deși după ce m-am văzut cu FO în casă, parcă nu aș mai trece la coaxial nici obligat :)) Iar despre 4G/5G.... nu oferă aceleași servicii ca cele pe FO (cel puțin în cazul meu).