anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Retur telefoane imposibil si oferta abonamente neacceptabila

raulmaroiu19
Începător

Buna ziua,

As dori sa fac o plangere legata de un retur la care ma chinui de o luna si jumatate sa il fac, dar echipa Orange nu coopereaza deloc, iar returul inca nu s-a efectuat.

Situatia mea este urmatoarea: la inceput de septembrie, mai exact pe data de 12, am fost contactat prin telefon in vederea reinnoirii abonamentelor Orange, care urmau sa expire la inceputul lunii octombrie. Acolo mi s-a comunicat o noua oferta care urma sa contina si doua telefoane. Mi s-a spus clar ca, daca nu imi convine oferta, in termen de 14 zile lucratoare o pot anula si cere alta. Dupa ce am analizat oferta, am realizat ca nu este deloc convenabila, am sunat la call center pentru a refuza oferta si pentru a primi o noua oferta, fara telefoane. Telefoanele au venit pe data de 16 septembrie, inainte ca eu sa confirm oferta comunicata pe data de 12 septembrie. Pe 22 am reusit sa sun la call center pentru a schimba oferta si a returna telefoanele, unde inca eram in termenul de 14 zile pentru a anula oferta. Am inteles ca urma sa fiu contactat in termen de 7 zile lucratoare pentru o noua oferta si am primit mesaj ca urmeaza sa vina un curier sa ridice telefoanele. Nu a venit niciun curier pentru a ridica telefoanele si nu m-a contactat nimeni. Am sunat la call center din nou si am inteles ca s-ar fi deschis o urgentare pentru a fi contactat in termen de 3 zile lucratoare, lucru care iar nu s-a intamplat. Am discutat si pe chat si mi s-a comunicat ca am fost contactat telefonic pe data de 24 septembrie, in vederea anularii cererii de retur si de schimbare de oferta, adica as fi dorit sa pastrez oferta de pe 12 septembrie. Lucru care nu era deloc adevarat, eu nu am fost sunat de nimeni pe 24 septembrie de la Orange, nici macar nu aveam un apel nepreluat in acea data. Am sunat din nou la call center pentru a rezolva problema, dupa care am fost sunat in data de 9 octombrie doar pentru a confirma ca vreau o oferta noua si ca va veni un curier sa ridice telefoanele, dar iar nu m-a sunat nimeni si nu a venit niciun curier.
Am vorbit din nou pe chat, unde mi s-a comunicat acelasi lucru: ca am fost contactat pe 9 octombrie pentru o oferta noua si, tot pe 9 octombrie, eu cumva am vrut pastrarea abonamentelor plus telefoanelor, lucru total neadevarat. Eu am specificat in mod clar ca vreau returul telefoanelor si schimbarea abonamentelor. Am discutat din nou si pe chat, si la call center, am explicat problema, dupa care am fost sunat de un operator care mi-a zis ca face el direct cererea catre curier pentru a ajunge garantat un curier la mine, dar iar nu s-a intamplat acest lucru si nici nu am fost contactat pentru o oferta noua.

E clar ca Orange vrea sa ma forteze sa platesc niste telefoane pe care nu le doresc si niste abonamente mult mai mari decat am nevoie.

Nu mi se pare normal ca o firma sa se comporte in asa hal cu clientii sai, mai ales ca sunt client de 27 de ani. In ritmul acesta, cred ca voi renunta de tot la Orange si ma voi muta la alt operator de telefonie. Sper ca situatia sa se poata rezolva, altfel, saptamana aceasta voi face o plangere la OPC daca tot nu se rezolva, dupa care voi renunta la toate abonamentele mele.

Numerele comenzilor de retur sunt: 153468597 si 153468243. Nu am primit nici macar numar de comanda cand au venit telefoanele.

3 Răspunsuri 3

Vio73
#StarMember

Salutare!

Îmi pare sincer rău pentru situația întâmpinată. Eu cred că mai simplu este să le scrii la adresa magazinonline@orange.ro și sper să se rezolve cât mai repede.

Cel mai simplu ar fi fost să refuzi primirea telefoanelor la curier sau să ceri oferta pe email și acolo aveai buton de ,,accept" sau ,,refuz" și nu mai ajungeai la această situație.

Sper să reușești!

Anca07
#StarMember

Buna @raulmaroiu19 

Da, este putin anevoios un retur dupa primirea sau contractarea online a unui abonament, insa nu imposibil, si spun din experienta proprie. 

Luna aceasta am prelungit un abonament si am achizitionat si un telefon (voiam sa il fac cadou), doar ca a trebuit sa il returnez si sa anulez si abonamentul, deoarece persoana careia voiam sa i-l ofer, a zis ca vrea alt model🥹si de aici a inceput discutia. Pe mine m-a ajutat foarte mult discutia pe chat ul djingo. Si da, am fost si eu insistenta🤭deoarece mi-au inchis de 3x ticketul pe care unii agenti il deschideau, din diverse motive, si fara sa fiu anuntata, insa am reusit sa reziliez abonamentul facut, sa revin la abonamentul meu initial si sa returnez si telefonul la curier (aici la fel, am insistat eu dupa ce mi s-a spus ca am fost sunata insa nu am raspuns, si apoi am insistat eu si l-am stresat cu apelurile sa vad unde e si cand vine). Deci da, este un pic mai greu decat ar trebui sa fie, insa nu imposibil. Si sa nu uitam de faptul ca este o oferta online care este mult mai usor de acceptat decat de a o rezilia. 

Recomand discutia pe chatul djingo pentru astfel de situatii. M-au asigurat ca este inregistrata cererea si ca nu voi depasi cele 14 zile. Si asa a si fost. Ulterior am primit si mesaj ca am revenit la abonamentul meu si mi-au fost returnate si punctele thank you.

Per total, ar trebui sa ne dam si noi putin silinta, ca pana la urma e interesul nostru daca vrem sa reziliem, si nu al providerului, oricare ar fi acela.

Zi cu soare!☀️

DanielaH
Moderator

@raulmaroiu19, s-a rezolvat situația cu returul?