anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce garantie primesc ca prin livrare primesc articolul pe care l-am contractat online?

MC4
Vizitator

Ce garantie primesc ca prin livrare primesc articolul pe care l-am contractat online?

11 Răspunsuri 11

Vio73
#StarMember

Salutare!

Orice produs comandat online poate fi returnat fără probleme în termen de 14 zile. Deci nu îți face griji din acest punct de vedere.

Dacă nu ai încredere, poți merge într-un magazin fizic și poți cere să probezi/ vezi produsul/ ele respective.

Baftă multă și La mulți ani!

MihaiC99
Campion

Salutare!

Nimeni nu poate garanta că, pe parcursul procesului de livrare, nu pot apărea anumite probleme. Cu toate acestea, în situația în care produsul livrat nu este conform cu cel comandat online, clientul are dreptul de a returna produsul, în condițiile prevăzute de politica de retur. În momentul plasării unei comenzi online, se generează automat o comandă înregistrată în sistem, căreia i se atribuie un număr unic de identificare. Acest număr permite urmărirea comenzii și facilitează gestionarea eventualelor solicitări legate de livrare, retur sau conformitatea produsului.

Politica de retur a magazinului online Orange o găsești in linkul de mai jos:

https://www.orange.ro/termeni-si-conditii/returnarea-produselor/ 

Mulțumesc de răspuns!

Vreau să știu și în cazul în care nu primesc produsul livrat, am trecut prin așa situație, pur și simplu nici furnizorul și nici eu nu știa unde este produsul livrat.

În cazul în care nu primești coletul, primul pas este să te adresezi comerciantului de la care ai efectuat achiziția. Comerciantul are obligația de a gestiona situația și va contacta firma de curierat sau compania care a efectuat livrarea pentru a clarifica motivul întârzierei sau al lipsei coletului.
Responsabilitatea pentru livrarea produsului revine în totalitate comerciantului, nu firmei de curierat. Dacă, în urma verificărilor, se constată că livrarea nu poate fi realizată, comerciantul are obligația de a-ți rambursa integral suma plătită pentru produs.

În cazul firmelor mari, este foarte puțin probabil ca astfel de situații să nu fie rezolvate. Singura dificultate ar putea fi timpul necesar pentru soluționarea problemei. Astfel de cazuri sunt foarte rare.

Important este sa nu comanzi de pe site-uri dubioase. 

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Vei primi aceeași garanție pe care o vei oferi curierului ca tu ești persoana care trebuie să primească acel colet. 

Șansele să primești altceva sunt, practic, 0. 

Deși personal nu am primit altceva decât ce am comandat, nu cred că au fost în comunitate 2 care să fi primit altceva (și era ceva legat de culoare, nu produs). Acum, la sute de mii de comenzi (dacă nu milioane), ce înseamnă 2 erori te las pe tine să calculezi. 

Dovada către curier poate fi codul primit prin SMS.

Să detaliez că un colet poate fi predat și pe semnătură, fără a fi necesar acel sms? 

Curierii au o procedură prin care pot lăsa acel colet și fără a predat direct destinatarului (în cazul în care destinatarul accepta/confirmă curierului).

Totuși de reținut faptul sunt anumite livrări la care se cere și document de identitate sau se cere restituire de documente (la cererea expeditorului).

Chiar dacă unii curieri nu respectă regulile, acest lucru nu înseamnă că este ok (își asumă răspunderea).
Eu și curierul ne cunoaștem atât de bine încât ajunge să-mi arunce coletele peste gard.🤣

Nu cred că se pune problema când te cunoști, la propriu, de ani de zile. Ci atunci când se face o primă interacțiune. La mine la muncă, sunt aceeași curieri de 7 ani (de fapt, de atunci ne cunoaștem). Îți dai seama că tot ce aduc ei trec prin mine și sunt cel sunat (îmi sună colegii doar pentru acel sms, deși, dacă nu e livrare pe firma, doar ma suna pe mine sa iau corespondența). 

Am colaborat și eu cu ei în trecut. Din păcate, sunt foarte supraaglomerați și, în anumite situații, se bazează pe încredere. Îi sunam sa preia colete pe care le lăsau din greșală.

CalinR
Cunoscător

Simplu, nu iti place faci retur. E lovit, defect etc. faci poze si retur...