anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Viteza reala Orange 5G București

Anonim
Neaplicabil

Teste efectuate de pe Xiaomi 11T Pro, în două locații diferite: sediul MAI (sector 1) și sediul SRI (sector 5). Nu în interior ci fața instituțiilor, ca să nu existe scuze de semnal, etc. 😏 

10 Răspunsuri 10

Vio73
#StarMember

Salutare!

Sunt zone și zone! În unele vitezele mai bune, în altele mai slabe. Eu am prins prin anumite locuri și peste 1000, dar nu seara. Depinde de cât de bine este acoperită zonă și cât de aglomerată este. 

Pololică
#StarMember

Salutare!

Fa o plimbare pe Kiseleff (pe langa Casa Nicolae Titulescu, mergand spre Piata Victoriei). O sa ai o surpriza pe drum privind bruiajele.

Langa sediul SRI ma mir ca nu ai avut interferente. De obicei bruiajul mai poate aparea asa, fara un motiv anume.

Legat de viteze: 5G-ul inca mai trebuie densificat.

mihai_13
Maestru

nu ca nu as avea incredere in ce spui dar data viitoare posteaza imaginea copleta cu semnal 5G

RafaHelper
#StarMember

Salut @Anonim 

Vitezele sunt in parametrii, pe 5G viteza minima de download poate fi si de 60 Mbsp si este normala.

Viteza maxima ce poate fi atinsa pe 5G este de 1200 Mbsp.

Mai multe detalii despre viteza de transfer a datelor găsești aici: https://www.orange.ro/termeni-si-conditii/#viteza-transfer-date

Emanu900
Explorator

Salut RafaHelper

Vitezele de pe linkul de mai sus nu sunt actualizate intrucat profilul actual pe viteza maxima ofera 1600 Mbps Downlink si 500 Mbps Uplink, deci se trece de 1200 Mbps dinspre statie spre UE.

 

Salut @Emanu900

In acest moment informația de pe link se refera la vitezele 5G care sunt mai mici decât vitezele 5G+.

Probabil se va actualiza informația si cu vitezele 5G+ pe acel link.

Pana atunci am găsit aceasta informație ca find oficiala: 5G+ este o evoluție a rețelei 5G. In acoperirea 5G+ viteza maximă estimată este de 1500 Mbps, iar în acoperirea 5G viteza maximă estimată este de 500 Mbps. https://www.orange.ro/tehnologii/5g/

Daca ai informații oficiale ca se poate atinge 1600 Mbps te așteptam cu drag sa le publici aici. 🙂

Salut

Oficial și dpdv tehnic la ce se alocă pe profilul utilizatorului, atașat se poate vedea profilul 1600/500.

Pe contract apare 1500 ca limita safe că sa se incadreze până în 1600.

Din păcate sunt și profiluri de 500/150 care se alocă eronat la utilizatori deși pe contract este stipulat viteza 5G+ la 1500 Mbps Download și din păcate această alocare nu este corectată de Orange până în acest moment.

Atașez și dovada din contract pt a susține cele de mai sus.

RafaHelper
#StarMember

@Emanu900, un screenshot dintr-o aplicație oarecare nu reprezintă o informație oficiala. Acel 1600 trebuie sa fie menționat in contract si după cum ai postat si tu mai sus, clar nu este menționat. Sunt sigur ca poate fi adevărat ce spui tu dar e nevoie de o baza oficiala pentru a confirma acest lucru.

Emanu900
Explorator

Pai pe baza asta ca daca nu e cu 'oficial' nefind demonstrabil altfel se joaca mingea la fileu.

Utilizatorul obisnuit nu e oricum influentat acest aspect cum nici nu il intereseaza ce si cate benzi in agregare  foloseste Orange pentru furnizarea 4G si 5G in RO.

Eu doar am atras atentia ca a fi dat cu var nu e o solutie a fi mentinuta in comportamentul Orange fata de clienti care vin cu dovezi clare in acest sens (mai ales ca una se mentioneaza si vinde prin contract si alta este situatia din teren) implicit teste de viteza care releva clar cum stau lucrurile cu acest profil (chiar le poti gasi atasate mai jos la acest raspuns).

Inteleg ca profilul de viteza a internetului oferit pe cont prin aplicatii terte 'neoficiale' nu are nici o valoare oficiala desi cine stie stie ca asa stau lucrurile si daca are ochi sa vada atunci doar sa vrea, insa Speedtest stiu ca este luat in considerare chiar si de catre cei de la 300.

Se poate observa foarte clar cum ca pe sim1 (semnalul din stanga) vitezele nu reusesc sa treaca de 500 Mbps Downlink iar pe sim2 (semnalul din dreapta) se duc lejer peste 1200+