Salut!
Datorită faptului că pereții sunt groși și opun rezistență semnalului rețelelor de telefonie mobilă, este important să folosești apel wifi sau să pui telefonul pe 2g/3g, dacă nu ai tehnologie fixă acasă. De asemenea, recomand telefoane mai bune la semnal, cum ar fi Xiaomi, Huawei ( modelele care încă mai folosesc GMS), Oppo, etc. La mine în bloc (în Pitești), de exemplu, cu Samsung S 20 FE aveam o liniuță pe 4g, care dispărea și trecea în H+, iar cu Xiaomi mi 11 lite am 4/5 liniuțe pe 4g, în aceleași condiții de semnal. Știu că este o soluție mai costisitoare, dar nu prea văd altele mai bune. Problema este că Orange folosește în orașe predominant benzile B7 ( 2600 Mhz) și B 3 ( 1800 Mhz), care sunt benzi relativ înalte, care oferă viteze bune la exterior, dar penetrarea la interior e relativ slabă. E mai bun un B 20 ( 800 Mhz), dar vitezele sunt slabe și ar fi probabil mai problematice. Cea mai bună combinație ar fi B 20+ B 3.+B 7 și nu ar mai fi probleme. Dar sigur, soluțiile mai bune sunt și mai costisitoare pentru operator.
La Mioveni, din păcate, am văzut că este problemă prin centru cu semnalul în sensul că rețeaua este cam încărcată și nu prea face față, dar mă gândesc că poți face și o sesizare la Orange pentru densificare în zona respectivă și poate mai măresc un pic capacitățile prin adăugarea unei noi antene sau prin adăugarea unei noi benzi. Știu că e problemă cam pe la toți, dar sper ca Orange să facă ceva densificări, pentru că și uzina este tot în aceeași rețea.
Sper să reușești, orice alegeri ai face!
Baftă!