anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

resursele de date la comun, nu este o idee buna?

Neaplicabil
exista posibilitatea de a face "share" la resurse pentru netul prin modem+voce.
eu am doua routere ,1 voce si 1 prepay.
motivul pentru care inca nu trec cu prepay-ul la abonament este urmatorul:
pentru noi,care avem 2-3 maxim 10 convorbiri scurte pe mobil,si semnalul mobilului foarte greoi, singurul motiv pentru a trece pe abonament sunt datele,internetul.
dar,repet,nu avem semnal bun la mobil,asa ca as vrea sa pot folosi resursele de date ale telefoanelor pe routere.
din pacate,aceasta optiune este sau era valabila doar pentru modemul mobil,alta treaba care pe noi nu ne intereseaza din n motive,in special semnalul mai mic decat la router,imposibilitatea de a adauga antenuta,si in special plata extra consum.
as vrea sa fie posibil sa folosim si resursele de date de pe mobile,pentru ca actualmente,platesc 2 telefoane...degeaba,ma refer in special la abonamentul de voce de 10 euro.
am incercat sa vorbesc in cateva magazine...dar oamenii n-au timp de asa ceva(in decembrie cand am intrebat de orange money,mi s-a spus ca au auzi de el dar la ei nu a ajuns 🙂 ).
cum s-ar putea realiza acest pachet,mai sunt si altii in situatia mea?
pe chat orange am pus problema de cateva ori,am fost indrumat la operatori,am fost sunat de vreo 3 ori,dar nici vorba,mi se propuneau lucruri care nu au nici o legatura cu ce caut eu.
cum as putea obtine un astfel de pachet?
idei?
1 Soluţie acceptată‚

Razvan
#StarMember
Presupun ca e router 4G mobil și vrei ca resursele disponibile în share pe telefon sa le poți consuma si de pe internet fix/mobil? Am înțeles bine?, în acest caz, recomand o sesizare din my Orange la tehnic, mail la serviciu.clienti@orange.com sau la PM la Orange_helper de pe Softpedia. La 300, dacă suni, degeaba vorbești cu ei, deoarece serviciile sunt externalizate și nu au acces la toată baza de date Orange și nu te pot ajuta, chiar dacă vor. Succes!

Vizualizare soluţie în postul original

20 Răspunsuri 20

TheSpecialist
Maestru
Eu zic ca trebuie cumva rezolvata problema cu semnalul la telefoane, de acolo deriva toate problemele tale. Partea cu redirecționarea resurselor spre routere nu se poate decât dacă cumva înveți routerul sa ia internetul dintr-un telefon pe care tocmai l-ai făcut hot spot, dar cred ca e cam greu spre imposibil. Nu te-ar ajuta mai mult un amplificator de semnal GSM? E o singura achiziție, făcută o singura data și ai rezolvat problema. Uite un exemplu aici: https://www.orange.ro/mici-intreprinzatori/servicii-fixe/extra-signal/index.html

Neaplicabil
The Special List...cred ca nu ai citit cu atentie, nu este o inovatie personala ,aceasta optiune exista daca ai voce+internet prin modem(pachetul share). deci este perfect fezabila,nu utopica. intrebarea mea era de ce nu am cere,cei care avem aceeasi problema,sa se aplice optiunea aceasta si pentru cei care au router. asta unu la mana,2...echipamentele de amplificare gsm sunt scumpe,iar pentru noi absolut inutile,pentru ca vorbim extrem extrem de putin. sa imi deschid firma pentru a obtine echipamentul de la orange??! nu crezi ca este exagerat?! eu vorbesc de un pachet deja existent,sharing-ul de date la comun. iar telefonul chiar nu voi investi nimic sa-i cresc semnalul,am facut ani de zile hotspot,si nu se compara cu un router. oricum multumesc de raspuns

TheSpecialist
Maestru
Leon, eu am înțeles ce zici, dar dă-ne toate detaliile. Routerul cum este, prin 4G sau fibra? Ca dacă e tot prin 4G ca și telefonul, nu te ajuta cu nimic "share-ul" de resurse. Daca e prin fibra atunci e ok. Ideea în sine nu știu cât de fezabila e, fiind deocamdată singurul care a ridicat acesta problema. Dacă sunt mai mulți care au aceasi problema, cu siguranță se va face ceva în sensul asta. Oricum, ai pus problema în locul care trebuie.

Razvan
#StarMember
Presupun ca e router 4G mobil și vrei ca resursele disponibile în share pe telefon sa le poți consuma si de pe internet fix/mobil? Am înțeles bine?, în acest caz, recomand o sesizare din my Orange la tehnic, mail la serviciu.clienti@orange.com sau la PM la Orange_helper de pe Softpedia. La 300, dacă suni, degeaba vorbești cu ei, deoarece serviciile sunt externalizate și nu au acces la toată baza de date Orange și nu te pot ajuta, chiar dacă vor. Succes!

Tina
Cunoscător certificat
Eu am abonament de sharing, condiția era, așa cum a spus Leon, sa ai un abonament de voce și unul de internet. Dar le folosesc pe telefon și pe tableta (sau cel de internet la laptaop). Nu văd o problema in a folosi in router. Practic, tot netul meu se afla pe cartela de voce. Când consum de pe ceea de date, se scade din netul de pe cea de voce.

Vio73
#StarMember
Share se poate face între un abonament de date și unul de voce, în sensul că poți primi ceva net din abonamentul de date mobile pe cel de voce. Uite mai jos detalii: https://www.orange.ro/abonamente/orange-share/

Tina
Cunoscător certificat
@Vio, era vorba despre net nu despre voce!

Vio73
#StarMember
@Tina, Ok, atunci nu am înțeles eu bine. Mulțumesc! @leon, Atunci nu prea se poate! Doar dacă ai pachet Love și Family, se poate folosi acel bonus la comun. Dar din câte înțeleg, nu ai așa ceva! Pentru pachet Family îți trebuie minim 2 abonamente de voce și unul de date, iar pentru Love, și tv.

Ascary
Campion certificat
Nu merge băgată cartela care are mai mult net in router?

Razvan
#StarMember
Aia e cea mai la îndemână soluție, dar probabil are și trafic de voce pe număr.

Neaplicabil
dragii mei,multumesc pentru raspunsuri,am avut netul blocat,a trebuit sa resetez routerul. sa o luam pe rand: -am router,nu modem,deci nu pot pune cartela de voce in router(in modem se poate,in router nu,sunt alt tip de cartele) -nici eu nu am stiut care este diferenta intre un router mobil(modem!) si router fix(acolo unde l-ai pornit,acolo ramane,nu ai voie sa il muti,pentru ca iti este blocat imediat. ambele sunt prin 4g,dar diferentele sunt f mari,routerul fix are semnal mai bun,si,ceea ce este mai important,la router/modem platesti tot ce depaseste consumul alocat,pe cand la routerul fix doar iti scade viteza. -am avut initial router/modem si am renuntat imediat,am schimbat cu routerul fix. -deci,pachetul share,asa mi s-a spus in magazin,ESTE DOAR PENTRU ROUTERUL/MODEMUL MOBIL, nu si pentru routerul asta fix,sunt alt tip de aparate si alt tip de abonamente. -eu nu inteleg de ce se poate cu cel mobil si nu si cu acesta,asta este problema!! -nu mi se pare drept,de netul de pe abonamentul de voce nici vb sa ne folosim,telefonul abia are semnal lipit de geam. -tina,asta vrem si noi,de asta nu trec inca cu al doilea prepay pe abonament,singurul motiv pentru care as trece ar fi sa pot face share si apoi family... -suntem totusi 5 in casa.... ca sa fie limpede-limpede,am 2 routere huawei b 310 multumesc tuturor! chiar eram curios daca mai au si altii aceeasi problema... Tina,pe langa faptul ca te invidez :), ce fel de abonament de net ai? prin fibra sau 4g? si daca ai 4g de care mobil sau fix? internetul cu router/modem se numeste ORANGE NET(9 sau 11 euro) si mai jos apare si pachetul share descris: "Combină un abonament de internet cu unul de voce într-un pachet Orange Share și poți folosi la comun traficul de internet mobil inclus în abonamentul tău de voce și internet, atât pe telefon cât și pe tabletă, wearable sau modem, în funcție de tipul de acces al fiecărui abonament în parte." al meu este HOME NET 4G, care se regaseste la sectiunea internet fix...(12 si 16 euro),din pacate nu se incadreaza la share...

Vio73
#StarMember
Merge cartela băgată în ruter, doar că trebuie să-i atașeze și alte bucățele la sim ( probabil ai nanosim la telefon), iar la ruter la sim normal.

Ascary
Campion certificat
"bucatele"?! :))) Există adaptoare pentru așa ceva. Plus de asta nu știm noi ce fel de SIM are autorul întrebării.

Neaplicabil
cred ca scriu prea mult si nu are nimeni rabdare sa citeasca. ati pus voi cartela de telefon in router huawei b310,cu abonament home net??! si a functionat? mie asa mi s-a spus: nu incercati sa puneti alte cartele in router,pentru ca va va fi blocat din centrala. sunt alt tip de cartele,din cele care incep cu 03xxx.... in fine,voi incerca sa mai vorbesc cu operatorii,cand va merge netul. azi nu a mers deloc,desi l-am resetat si eu si din centrala.