anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Rețeaua 5G afecteaza oamenii?

Petre_Nicholas
Junior entuziast
Am auzit ca are frecventa prea inalta si undele radio din atmosfera pot afecta oamenii....
5 Răspunsuri 5

Miha_Z
#StarMember
S-a mai dezbatut subiectul. Oricum s-a dovedit ca afecteaza oamenii, dar din pacate banul primeaza. :(( Mai multe informatii despre subiect poti gasi si in urmatoarele link-uri: https://comunitate.orange.ro/questions/2104612-avantajele-dezavantajele-retelei-5g https://comunitate.orange.ro/questions/1973842-tehnologia-5g-dauneaza-sanatatii

Razvan
#StarMember
Momentan, 5G lansat comercial în România de către operatorii locali de telecomunicații nu afectează populația, deoarece este lansat în banda 3 (1800 MHz), 7 (2600 MHz) și 20 (800 MHz) și banda de frecvență N78 (3500-3800 MHz), bandă utilizată în 4G actual FDD și TDD. Ar putea apărea probleme în 5G, odată cu instalarea mmWave disponibile în banda de 26 GHz.

teacher_
#StarMember
Sunt doar discuții astea cu afectarea populației, chiar m-am interesat și eu, dar inca nu este foarte clar. S-au făcut niște teste, într-adevăr pe păsări, și cateva din 100 au fost afectate, dar pe oameni încă nu a fost testată rețeaua, iar la Cluj și București, unde a fost lansată, încă nu a fost semnalat nici un caz de radiere, sau de alta problema medicala. Sunt din Cluj, trec zilnic pe lângă 2-3 antene 5G, și chiar nimeni nu s-a plâns că e afectat. Probabil când toată țara va fi împânzită cu antene 5G, ar putea fi o problema pentru anumite categorii de persoane sensibile. Pe de altă parte, odată cu evoluarea științei, se pot reglementa aceste probleme care ar putea aparent să apară. Până atunci mai este cale lunga, deoarece 5G vs fi disponibila doar in marile orașe în următoarea perioadă...

Vio73
#StarMember
S-a mai discutat problema de multe ori. În benzile de acum, afectează cât o fac și 2g/3g/4g. Și poluarea și alte lucruri ne afectează destul de mult. Dacă rămâne în frecvențele în care se emite acum, 5g nu este periculos. În rest, presupuneri și scenarii fataliste!

DanielaH
Moderator

Pentru că acest subiect a mai fost dezbătut in Comunitate (https://comunitate.orange.ro/questions/1973842-tehnologia-5g-dauneaza-sanatatii), o sa închidem acest topic, dar puteți continua discuțiile despre efectele 5G asupra sănătății acolo. Multumim!