Subscriu la situatie. De vreo doua saptamani internetul prin 4G Orange la mine acasa merge teribil, cu ~0.7-1 Mbps download si ~1.4 Mbps upload. Am avut cateva zile de haos, cand nu mi-a mers internetul fix si cu hotspot Orange nu am reusit nimic. Din fericire am avut cartele cu net cvasi-nelimitat la alti doi furnizori si am putut lucra bine. Frustrant, dar bine :)
Ma surprinde insa situatia, de cele mai multe ori a fost invers cam pe oriunde am fost prin tara (in sensul ca pe Orange mi-a mers intotdeauna exceptional in vreme ce toti ceilalti aveau probleme; exceptii am avut doar in cateva puncte izolate din Bucuresti unde alt furnizor a fost mai rapid/prompt). Cu toate astea, am avut ocazia sa cunosc pe cativa din angajatii Orange de-a lungul timpului, am vazut cate ceva din cum lucreaza si am incredere ca ei sunt deja la curent cu ce se intampla. De asemenea, avand prieteni care lucreaza pe infrastructura la toti furnizorii mari de servicii mobile, stiu ca Orange chiar investeste si se implica semnificativ mai mult decat altii - de la monitorizare pana la crestere de capacitate sau interventii pe teren. Bonus: cel putin la Orange Franta, se investeste foarte mult in cercetare si se lucreaza cot la cot cu producatorii de echipamente pentru a dezvolta impreuna solutii si tehnologia ce urmeaza sa fie lansata. Abia astept sa o vad implementata si la noi si nu cred ca mai dureaza mult :)
Nota: nu sunt afiliat Orange in vreun fel. Am interactionat insa foarte mult in calitate de client (persoana fizica, business si enterprise, inclusiv contracte si servicii globale), iar multi din colegii si prietenii mei din ultimii 20+ ani au dezvoltat sau dezvolta inca infrastructura furnizorilor de servicii din Romania (si nu numai 🙂 ).