anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Lipsă 5G+.

Emedex
Junior entuziast

Bună. Am trecut de la prepay unde aveam 5G, la abonament unde am 5G+. Am făcut mai multe măsurători în zone cu acoperire 5G+ dar viteza nu depășește niciodată 490Mbps adică viteză de 5G. Trebuiesc făcute ceva setări de către operator? Mulțumesc. 

1 Soluţie acceptată‚

Radutuby
Cunoscător

Salutare, vitezele obținute sunt normale, inclusiv pentru 5G+. Pentru a depăși pragul de 500 Mbps, testele de viteză ar trebui efectuate în intervale cu grad redus de încărcare a rețelei și în condiții de propagare radio favorabile, respectiv cu vizibilitate bună către stația de bază și fără obstacole semnificative. Un alt factor esențial este distanța dintre terminal și antenă, care influențează direct nivelul semnalului (RSRP), calitatea acestuia (SINR) și modularea utilizată.

În banda N78 (3,4–3,8 GHz), care este principala bandă de capacitate pentru 5G+, se pot atinge teoretic viteze de până la 1500 Mbps, însă acestea apar destul de rar în condiții reale de utilizare. În practică, media de viteză pentru 5G+ este de aproximativ 450–600 Mbps, cu vârfuri ocazionale de 1000–1300 Mbps, în funcție de lățimea de bandă alocată, agregarea de portante, numărul de utilizatori activi și capabilitățile terminalului.

Banda N1 (2100 MHz), utilizată frecvent pentru acoperire și ancorare (NSA), oferă viteze mai reduse comparativ cu N78, având o lățime de bandă mai mică și o capacitate limitată. Astfel, în 5G pe N1, viteza medie este în jur de 200 Mbps și doar în condiții foarte bune poate ajunge ocazional la 400–450 Mbps.

Prin urmare, performanța finală este influențată de combinația de benzi active (N1/N78), nivelul de congestie al celulei, condițiile radio și specificațiile dispozitivului utilizat.

Vizualizare soluţie în postul original

19 Răspunsuri 19

Vio73
#StarMember

Confirm. Și eu am 12:T pro și 13 T pro!

Emedex
Junior entuziast

Dacă vedeam măcar o singură dată un 600 Mbps știam că este vorba de 5G+.....

Este vorba, în principal, despre tipul de echipamente instalate în zonă. Orange a promovat denumirea 5G+ în locațiile în care a instalat antene capabile de n78 cu AAU (Active Antenna Unit).

În campaniile de marketing au fost menționate viteze de până la 1500+ Mbps, însă aceasta reprezintă o valoare teoretică maximă, care este dificil de atins în condiții reale de utilizare și depinde de foarte mulți factori:

• lățimea de bandă disponibilă,
  • nivelul de încărcare al celulei, condițiile radio,
  • agregarea de benzi, backhaul-ul,
  • terminalul utilizat și poziționarea
  • utilizatorului față de stația de bază.

În practică, este absolut posibil  și normal ca un terminal conectat la 5G+ să obțină viteze de 400–500 Mbps, valori care sunt conforme cu o rețea n78 bine configurată, dar partajată între mai mulți utilizatori.

Este, de asemenea, puțin probabil ca două persoane:
aflate exact în aceeași locație,
cu același tip de abonament,
folosind terminale identice,
în același interval de timp,
să obțină simultan viteze de peste 600 Mbps, din cauza naturii partajate a resurselor radio în rețelele mobile.
În concluzie, 5G+ nu reprezintă o tehnologie distinctă, ci mai degrabă o denumire comercială utilizată pentru a evidenția prezența benzii n78 (mid-band 5G) și a echipamentelor aferente.

Performanța reală depinde exclusiv de implementarea rețelei și de condițiile de utilizare, nu de eticheta comercială.

delfinas
#StarMember

Honor Magic 6 Pro 

București, sector 2

Cu geamul deschis

1000087214.jpg

 Cu geamul închis 

1000087215.jpg

Nice, pe Samsung s25u in septembrie atât am scos maxim in Cluj-Napoca in mijlocul zilei pe N78+N1. 

8355.jpg

Mai jos 5G N1 in Dej .

8358.jpg

8361.jpg