anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Lipsă 5G+.

Emedex
Junior entuziast

Bună. Am trecut de la prepay unde aveam 5G, la abonament unde am 5G+. Am făcut mai multe măsurători în zone cu acoperire 5G+ dar viteza nu depășește niciodată 490Mbps adică viteză de 5G. Trebuiesc făcute ceva setări de către operator? Mulțumesc. 

1 Soluţie acceptată‚

Radutuby
Cunoscător

Salutare, vitezele obținute sunt normale, inclusiv pentru 5G+. Pentru a depăși pragul de 500 Mbps, testele de viteză ar trebui efectuate în intervale cu grad redus de încărcare a rețelei și în condiții de propagare radio favorabile, respectiv cu vizibilitate bună către stația de bază și fără obstacole semnificative. Un alt factor esențial este distanța dintre terminal și antenă, care influențează direct nivelul semnalului (RSRP), calitatea acestuia (SINR) și modularea utilizată.

În banda N78 (3,4–3,8 GHz), care este principala bandă de capacitate pentru 5G+, se pot atinge teoretic viteze de până la 1500 Mbps, însă acestea apar destul de rar în condiții reale de utilizare. În practică, media de viteză pentru 5G+ este de aproximativ 450–600 Mbps, cu vârfuri ocazionale de 1000–1300 Mbps, în funcție de lățimea de bandă alocată, agregarea de portante, numărul de utilizatori activi și capabilitățile terminalului.

Banda N1 (2100 MHz), utilizată frecvent pentru acoperire și ancorare (NSA), oferă viteze mai reduse comparativ cu N78, având o lățime de bandă mai mică și o capacitate limitată. Astfel, în 5G pe N1, viteza medie este în jur de 200 Mbps și doar în condiții foarte bune poate ajunge ocazional la 400–450 Mbps.

Prin urmare, performanța finală este influențată de combinația de benzi active (N1/N78), nivelul de congestie al celulei, condițiile radio și specificațiile dispozitivului utilizat.

Vizualizare soluţie în postul original

19 Răspunsuri 19

MihaiC99
Campion

Salutare!

Poți contacta serviciul de relații cu clienții prin chatul din aplicație sau telefonic pentru a verifica dacă totul este în regulă cu contul tău. Aceștia pot face anumite modificări în sistem, dacă este necesar.

https://www.orange.ro/contact/ 

De asemenea asigurate:

• că în zona in care faci testele se pot obține vitezele dorite.
  • Telefonul poate atinge acele viteze

Emedex
Junior entuziast

Am menționat ,,în zone cu acoperire 5G+" ,iar telefonul este un Samsung Galaxy S24 Ultra .

Emedex
Junior entuziast

Nu mă aștept la 1500 Mbps, dar trebuie să fie peste 500 Mbps. 

Contactează serviciul clienți pentru a vedea dacă ai restricții de viteză.

,,în zone cu acoperire 5G+" - Mă refeream la faptul că pot exista diferențe între vitezele afișate pe harta de acoperire Orange și cele reale, măsurate în teren.

Radutuby
Cunoscător

Salutare, vitezele obținute sunt normale, inclusiv pentru 5G+. Pentru a depăși pragul de 500 Mbps, testele de viteză ar trebui efectuate în intervale cu grad redus de încărcare a rețelei și în condiții de propagare radio favorabile, respectiv cu vizibilitate bună către stația de bază și fără obstacole semnificative. Un alt factor esențial este distanța dintre terminal și antenă, care influențează direct nivelul semnalului (RSRP), calitatea acestuia (SINR) și modularea utilizată.

În banda N78 (3,4–3,8 GHz), care este principala bandă de capacitate pentru 5G+, se pot atinge teoretic viteze de până la 1500 Mbps, însă acestea apar destul de rar în condiții reale de utilizare. În practică, media de viteză pentru 5G+ este de aproximativ 450–600 Mbps, cu vârfuri ocazionale de 1000–1300 Mbps, în funcție de lățimea de bandă alocată, agregarea de portante, numărul de utilizatori activi și capabilitățile terminalului.

Banda N1 (2100 MHz), utilizată frecvent pentru acoperire și ancorare (NSA), oferă viteze mai reduse comparativ cu N78, având o lățime de bandă mai mică și o capacitate limitată. Astfel, în 5G pe N1, viteza medie este în jur de 200 Mbps și doar în condiții foarte bune poate ajunge ocazional la 400–450 Mbps.

Prin urmare, performanța finală este influențată de combinația de benzi active (N1/N78), nivelul de congestie al celulei, condițiile radio și specificațiile dispozitivului utilizat.

Emedex
Junior entuziast

Am înțeles. Apropo de distanța față de antene. Am testat numai în exterior, lângă blocurile pe care se află antenele 5G+. În concluzie nici o diferență între fostul prepay 5G și actualul abonament 5G+. Menționez că între 400-500 Mbps obțineam și pe prepay. Mulțumesc. 

delfinas
#StarMember

Chiar ai nevoie pe telefon de asemenea viteze?

Emedex
Junior entuziast

Am spus că nu asteptam 1500 Mbps! Dar speram și eram curios să văd ceva peste cei 400-500 Mbps pe care îi aveam regulat pe prepay .

Vio73
#StarMember

Salutare!

Trebuie să ai viteze mari , adică banda N78, dar și telefon care să suporte așa ceva.

Oricum, viteze din alea prinzi când rețeaua este cam goală. 

Eu am reușit viteze bune, dar cu rețeaua goală și în fața antenei, cu vizibilitate bună.

php
Junior

Telefoane care suporta 5G+ sunt: Samsung: S24+, S24 Ultra, S25, S25+, S25 Ultra, Fold 6 si 7.

Google: Ultimele modele.

https://m.gsmarena.com/results.php3?s5Gs=257,258,260,261

Eu dețin OnePlus 12R si am atins pe la Piața Unirii/București 600 Mbps pe 5G. 

Eu tot pe chinezi mă bazez.

6763.jpg

Test realizat cu smartphone Xiaomi 

Huawei N78 + N1? Pai de ce pe softpedia toata lumea hulește Huawei.?

Pe chinez la telefon cred. Pe partea de rețea, N78 este din partea Ericsson!

Xiaomi dă best, mai ales cele Pro 👍