anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

“Internet tarifat”

Petricrossi
Începător

Nu am întrecut limita de date naționale de abia dacă le am pornit și nici nu am folosit vreun serviciu online contracost in aceasta luna Octombrie 

totusi cei de la orange au taxat 100€ pentru internet tarifat ce poate însemna ?

6 Răspunsuri 6

arsradu
#StarMember & 2023 Problem Solver

Salut,

Esti cumva in roaming? Sau esti intr-o zona de granita? Pentru ca in mod normal, in tara, si cu internet national nelimitat, nu prea ai cum sa faci cost suplimentar. 

Client Orange

FLo1
#StarMember

@Petricrossi: Bun venit în Comunitatea Orange. Întrucât aici suntem majoritari clienți ca tine, ar fi util să ne descrii ce servcii fixe/mobile ai de la Orange și pentru ce anume ai fost cu cei 100euro taxat (explicare/descriere pe factură). De asemenea ar fi concludentă un screen-shot cu factura respectivă (fără date personale) sau partea unde apare acel cost explicitat. Te așteptăm cu detalii. 

Anca07
#StarMember

Buna Petricrossi,

Ne poti da mai multe detalii te rog?

De ex: esti in tara sau in afara tarii? Daca esti in tara, esti intr-o localitate in apropierea unei granite?

Intreb pentru ca am patit-o si eu de cateva ori, in apropierea de granita, am fost taxata, desi eu tot pe teritoriul Romaniei eram, insa de atunci m-am invatat minte, si inchid datele mobile:) 

Te rog sa revii cu mai multe detalii, ca sa ne putem da seama impreuna ce s-a intamplat, iar daca nu reusim, poti contacta serviciul clienti.

Seara faina!🌙

Razvan
#StarMember

Salut! In roaming, taxa suplimentară este de maxim 50 €, asta dacă nu o ridici singur, prin confirmare (trimitere sms la 321). Ai cumva aplicație tik tok?, deoarece se cunoaște antecedente cu aceasta, când a rulat în background date mobile și a realizat costuri mari pentru clienți. 

Vio73
#StarMember & January's Problem Solver

Salutare!

Dacă nu ești în afara țării, mai mult ca sigur ești într-o zonă de graniță și ți-a intrat roaming-ul. Altfel mi se pare cam mult pentru altceva. Dar poți vedea pe factură,  poți să apelezi *115#, dacă ești în țară sau poți să le scrii din secțiunea Contact:

https://www.orange.ro/contact/

Succes! 

DanielaH
Moderator

@Petricrossi, te așteptăm să revii cu mai multe detalii. Ai fost în roaming?