anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Internet 2G Dial-UP?

Andrei2134
Vizitator

Buna ziua! Am cautat in zadar pe internet daca mai exista setari pentru internet dial-up (am un Nokia 3330 si mi-ar placea sa il conectez la internet) si am gasit un pdf cu niste setari.. le-am facut pe telefon, am incercat conectarea si nu a reusit. Mai exista acest tip de conexiune, la Orange sau la o alta retea? 

1 Răspuns 1

delfinas
#StarMember

Andrei, bun venit in Comunitate!!!

Modelul asta de telefon are in jur de 15 ani. Cred ca l-am avut si eu la vremea respectiva, dar nu cred ca cineva se gandea atunci sa aiba net pe mobil. Cred ca prin acei ani a aparut netul mobil prin WAP/GPRS, cu MMS-uri, dar cam atat.

Probabil ca ai gasit aceste setari: https://www.orange.ro/help/arhiva/telefoane-hardware/care-sunt-setarile-de-wap-58714? sau https://www.orange.ro/help/arhiva/telefoane-hardware/imi-puteti-spune-ce-setari-sau-cu-ce-date-de-au... Acolo scrie "Acest răspuns este arhivat. De aceea, conţinutul poate să nu mai fie de actualitate.", ceea ce inseamna ca se refera la o tehnologie  care nu mai e oferit de Orange si cred ca de niciun provider, pt ca e depasita demult, s-a ajuns la 5G+. Nu e fezabil sa intetina o tehnologie invechita pt cativa nostalgici. Nu mai exista un serviciu comercial de internet dial-up pe reteaua Orange pe care sa il folosesti cu un Nokia 3330. 

Si daca ar exista, inca, un suport pt ce-ti doresti tu, la ce ti-ar fi de folos? Nu ar fi compatibil cu site-urile actuale. Si daca ar fi accesibile, ti s-ar deschide o pagina intr-o zi, probabil. Reteaua 2G inca permite voce/SMS, dar datele pentru browsing web efectiv nu sunt suportate eficient pentru telefoane vechi. Pentru internet mobil trebuie sa folosesti un telefon compatibil cu retele moderne (4G/5G) și un plan de date dedicat. A disparut suportul si pt 3G.

Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție si/sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!