anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum este posibil sa fii taxat pentru internet in roaming daca ai datele mobile inchise mai bine de 1 an?

mirela1508
Începător
Salutare! Stiu ca suna ciudat situatia in care ma aflu, dar chiar nu stiu unde sa mai scriu si pe cine sa mai intreb. Am internetul in roaming inchis de mai bine de 1 an si la fel si datele mobile inchise de mai bine de 1 an. Iar telefonul il folosesc doar pe wifi. Am un telefon S7 edge, inca este bun n-am avut probleme cu el. M-am trezit ca am cost suplimentar la internet in roaming desi eu il am inchis. Am intrat la date mobile m-am uitat si imi apare 0 B. Am luat fiecare aplicatie din telefon si m-am uitat sa vad unde am folosit acest internet. . . daca tot mi-au pus pe factura ca am de plata pentru internet in roaming. Am cautat in tot telefonul sa vad unde, ce aplicatie a folosit acest consum in roaming... si nimic. La wifi daca verific imi apare ca am folosit nu stiu cati MB...si pot sa verific si istoricul pe date la wifi si din vara, daca e cazul. Eu datele mobile nu le-am mai folosit de peste 1 an, si este totul ''off '' . Daca era sa folosesc acest internet in roaming normal era sa vad si eu pe ce aplicatii am intrat...ca doar poti sa gasesti aceste date in telefon. Ma deranjeaza ca mi se trage o mare teapa ...si platesc ceva ce nu am folosit. Am discutat si cu -chatbox- si cu -un operator- si toti ma trimiteau'' vezi factura online ca acolo iti arata si ziua si data''. Bun am intrat si am vazut ca sunt taxata in roaming internet....dar voi nu intelegeti ca in telefonul meu nu exista ca am folosit acest internet in roaming? Ma repet de nu stiu cate ori si nimeni nu ma asculta. Stiu si eu unde sa ma uit cand consum din datele mobile...dar la situatia asta nu m-am asteptat ...in 15 ani de cand folosesc aceasta retea mobila.
5 Răspunsuri 5

Razvan
#StarMember
Stai în zona de graniță? Vezi că anumite aplicații folosesc internet și dacă nu activezi manual datele, folosesc în fundal, odată cu acceptul la instalare. Pune un screenshot cu factura și detalii despre consum.

mirela1508
Începător
Multumesc pentru raspuns. Datele mobile sunt inchise manual... Asa le inchid, si mereu le-am inchis indiferent daca m-am aflat in Romania sau in alta tara. De aceea am specificat ca este foarte ciudata situatia ca dupa un an sa fiu taxata in internet roaming atata timp cat am folosit telefonul doar pe wifi pentru a intra pe internet. . .iar in telefon sa nu gasesti aceste date.

RafaHelper
#StarMember
Buna @mirela1508, ‏‏‎ ‎ Pentru a rezolva aceasta situatie intra in sectiunea contact si trimite un mesaj catre echipa Orange. https://www.orange.ro/contact/ ‏‏‎ ‎ Cat este costul suplimentar facturat?

FaraUnID
Campion certificat
@mirela1508 Probabil ai in telefon una sau mai multe aplicatii care pot controla conexiunea la internet fara interventia ta, iar in momentele in care telefonul nu a avut conexiune WiFi acele aplicatii ai intervenit asupra conexiunii si au activat, im background, datele mobile.

seven
Junior
Din cate știu SMS-urile de notificare când treci granița dintr-o țară in alta apar pe factura ca "trafic de date". Eu sunt in aceeasi situatie pentru că trec granița zilnic pentru a merge la serviciu, dar costurile suplimentare pentru date (deși datele sunt dezactivate de 2 ani) apar pe factura si au costuri zero in fiecare luna.