anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

5g sub 4g+ Bucuresti, Samsung A52S

GeorgeSnow
Junior

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Tehnic, viteza de internet in reteaua 5g este la jumatate din cat am pe 4g+. Aceeasi locatie, masurata in cateva minute diferenta cu aplicatia recomandata speedtest. Am resetat setarile, orange mi-a resetat setarile. Donsoara de la ei mi-a zis ca totul este in parametri... dar din cate stiam din 5g trebuia sa fiu dublu ca viteza cel putin si nu mai slab cu 50%...

10 Răspunsuri 10

Vio73
#StarMember

Salutare!

Viteza conexiunilor mobile ține de mai multe elemente: aglomerarea din zona respectivă ( numărul de utilizatori), distanța față de antenă, obstacolele dintre antenă și terminalul tău, modelul de telefon, tipul de tehnologie 5g folosit în zona respectivă, etc.

Dacă ai semnal și viteze mai bune pe 4g+, poți folosi deocamdată această tehnologie.

Oricum 5g este deocamdată la nivel experimental și probabil de la anul vor fi evoluții importante în cadrul acestei tehnologii, pe care le vom resimți cub toții, datorită achiziționării celui mai important spectru de frecvențe de către Orange.

De curiozitate, în ce oraș și ce telefon folosești?

Mulțumesc.  Atunci sa spuna si celor de la marketing sa nu se mai laude cu colosalele viteze pe 5G.

Bucuresti. Samsung A52S

Ai testat prin mai multe locuri? Eu am testat prin față pe la Politehnică și aveam aproape 700.

La fel și în dreptul Carrefour Militari, la ieșirea pe A1! Pot fi locuri unde ,sughite*, dar sunt destule și pe unde merge bine. Sunt destui care au depășit și de 1Gps, dar nu cu acel telefon.

Uite aici un exemplu:

https://forum.softpedia.com/topic/1073778-5g-orange-romania/page__st__6840

De doua zile am trecut pe 5g. Am sa verific si in alte zone. Era doar o chestie de curiozitate, nimic altceva. La nevoile mele pot sta linistit pe 4g+. Doar sa nu imi spuna ei ca imi dau o mega facilitate..., care daca nu ma insel contractual au prevazut o viteza mai mare pe 5g fata de 4g+. 

O sa verific si in alte zone. Multumesc!

Spor!!


@GeorgeSnow  a scris:

De doua zile am trecut pe 5g. Am sa verific si in alte zone. Era doar o chestie de curiozitate, nimic altceva. La nevoile mele pot sta linistit pe 4g+. Doar sa nu imi spuna ei ca imi dau o mega facilitate..., care daca nu ma insel contractual au prevazut o viteza mai mare pe 5g fata de 4g+. 

O sa verific si in alte zone. Multumesc!

Spor!!


Stai liniștit, până va fi 5G full funcționala, mergi pe 4G+. Și eu sunt in București, am abonament și telefon 5G, dar nu am prins semnal 5G, așa că am dezactivat, din telefon, accesul la 5G, să nu-l chinuiesc degeaba.

Mă bucur de viteza 4G+, e suficientă.

Vio73
#StarMember

Eu zic să suni la ei să ți se facă o resetare de cont, pentru că mi se par prea mici vitezele. Poate așa îți dau un restart de la ei din calculator și se schimbă treaba. Au mai fost destule cazuri care reclamau viteze mici pe diverse tehnologii și după ce li s-a resetat contul, s-a schimbat treaba.

Poți suna la 300, apoi formezi 1-1-1-0, chiar dacă ți se spune despre servicii fixe. Te identifică Gia ( îți cere ultimele 6 cifre din CNP) și apoi te pune in legătură cu un consultant.

Încearcă totuși și în alte localității, poate este altfel!

Succes!

Am cerut. Au zis ca au facut. Mi-am cerut din nou setarile pentru internet (reinstalate). Am restartat telefon, etc. Aparent cu 4g+ (lte) de trei ori mai mult aceeasi zona, posibil sa fie ceva de retea in zona asta.

Atunci încearcă și în alte zone. Eu văd pe Softpedia pe alții care spun că Orange are cele mai bune viteze 5g prin București. Din păcate, eu stau în Pitești și nu te pot ajuta cu mai multe legat de  5g, dar pot să-ți spun că pe 4g+ am viteze mult mai mari ( am telefon Xiaomi 12T pro), pe care le vezi în atașament.

Poți forma *#0011# din meniul telefonului, când ești conectat pe 5g, și să faci screenshot?

Mulțumesc!

 

 

 

 

 

 

Pololică
#StarMember

Depide de mai multi factori:

  • distanta fata de antena
  • obstacole intre telefon si antena (gandeste-te ca si un amarat de cearceaf poate face diferenta intre 600Mbps si 500Mbps)
  • tehnica din telefon (procesor si modem, in principal)
  • numarul de utilizatori conectati la 5G la aceeasi antena
  • starea vremii.

Si ca fapt divers: 4G poate depasi 1.000Mbps (evident, sa vrea si operatorul). Telefoanele din ultimii 5 ani suporta o viteza maxima de 4-500Mbps fara stress.

Sunt perfect de acord si nu contest. Unul dintre motivele schimbarii abonamentului a fost tocmai ideea de 5g. Repet nu vreau sa fac mare caz pe situatie pentru ca la nevoile mele si ce am avut pana acum este mai mult decat suficient. Cu ce nu sunt de acord este promovarea si vanzarea unui serviciu (5G) care, inteleg, nu este nici certificat, nici full functional macar la parametrii din tabelul din contract (1200 mbps fata de 355,6 mbps 4g+). Ba chiar viteza este inferioara celei avuta anterior. Cum poate un terminal sa fie ok pe 4g+ si sa nu fie ok pe 5g, ba mult inferior?! ca sa pot spune ca imi poate fi mie imputat (defect sau limitare device). E defect service...

Desi le-am semnalat nici macar nu mi-au cerut verificari suplimentare legate de antena. Sunt inconjurat de antene si pana la marginea Bucureștiului mai sunt 3 antene...

Am mai patit cu un alt furnizor care refuza sa creada ca antena lor era defecta nu dadea date, pana m-a sunat cineva plictisit sa ma puna sa ii spun numele celulei la care eram conectat. Era de la ei, macar si-au cerut scuze.

In trecut mi-au mai zis ca nu aveam 4g+ din cauza copacilor... desi langa aveam un telefon similar care avea 4g+ fara probleme.

In fine in zilele urmatoare am sa mai testez si in alte zone din București sa imi dau seama daca este o buba locala (sa continui sa insist la ei sau sa imi vad de treburi).

Multumesc pentru ajutor si sfaturi.

Spor!