anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Semnal wi-fi dezastru

Nandy1973
Cunoscător

Nandy1973_0-1780486361273.pngAsa merge mai nou pe wi-fi.Valori din astea am avut prin anii  2000 cand  intram prin modem Dial-up cu card de la Romtelecom.Cand ma gandesc ca ii dati inainte ca aveti cel mai bun internet fix si mobil din Romania...Am sunat  si ieri si azi la tehnic dar nu mai imi fac mari sperante.Cel mai rau imi pare ca am acceptat oferta ce am primit-o dar daca internetul in continuare merge ca acum,ma simt nevoit sa iau masuri

8 Răspunsuri 8

Radutuby
#StarMember

Salutare,

Ce model de ONT (router) ai? Ai încercat să restartezi echipamentul? Pe ce dispozitiv faci testul? Telefon, laptop, tabletă? De asemenea, este important de știut dacă testul este pe 2.4 GHz sau 5 GHz. Dacă este pe 2.4 GHz, aceasta este o frecvență foarte utilizată în orașe, iar din cauza canalelor care se suprapun cu cele ale vecinilor, vitezele pot avea de suferit.

“Behind every connection, light moves in silence.”

In fiecare zi resetez routerul.Am un ZTE negru cu 4 antene pe care mi l-a schimbat cineva prin decembrie.Sa nu ma iei ca ce model de router ZTE ca nu cred ca aveti o lista de modele.Mentionez ca dupa resetare creste viteza pana la 1,2 Gb/sec dupa care scade la 30-40 si asa de fiecare data.Eu cred ca nu ar trebui sa fie asa dar mai spuneti si voi...

Dacă locuiești într-o zonă aglomerată din punct de vedere radio, în special pe banda de 2,4 GHz, este posibil să apară interferențe cauzate de rețelele Wi-Fi din vecinătate. Acest lucru poate duce la scăderea vitezelor, creșterea latenței sau fluctuații ale conexiunii, astfel că situația observată nu este neapărat neobișnuită.

De asemenea, este important să specifici ce dispozitive ai folosit pentru teste și în ce condiții au fost efectuate (Wi-Fi sau , distanța față de router, modelul echipamentului etc.), pentru a putea exclude eventuale limitări sau probleme specifice dispozitivului de pe care se realizează măsurătorile.

Am intrat pe un laptop pe site-ul de test viteza speedtest.ro al lui Orange.Am  facut testul in aceeasi camera cu routerul la o distanta de 1,5 m.Laptopul este un Asus de generatie noua

Am înțeles. Testul este efectuat pe banda de 2,4 GHz sau pe 5 GHz?
Dacă utilizezi banda de 2,4 GHz, poți încerca schimbarea canalului Wi-Fi către unul mai puțin aglomerat (de exemplu 1, 6 sau 11) și să verifici dacă performanța conexiunii se îmbunătățește.

Dacă ești conectat pe 5 GHz, poți testa și alte canale din intervalul 36 - 48 pentru a vedea dacă există diferențe de performanță sau stabilitate.

De asemenea, îți recomand să efectuezi teste de viteză pe mai multe dispozitive, inclusiv pe un telefon mobil conectat la aceeași rețea Wi-Fi. Compararea rezultatelor dintre telefon și dispozitivul pe care observi problema poate ajuta la identificarea unei eventuale limitări sau probleme specifice unui anumit echipament.

Ca ultim pas de depanare, poți efectua un reset la setările din fabrică (factory reset) al ONT-ului/routerului. Acest lucru va readuce echipamentul la configurația implicită și poate elimina eventuale probleme de configurare apărute în timp.

Dacă problema persistă și după aceste verificări, recomand să contactezi suportul tehnic Orange prin apel la 300 sau prin chat-ul Djingo, pentru investigații suplimentare și, dacă este necesar, deschiderea unui tichet tehnic.

Nandy1973
Cunoscător

M-a sunat o domnisoara de la departamentul tehnic si mi-a spus sa verific din nou viteza si dupa test am constatat o imbunatatire a situatiei 464Mb/sec pe download si 434 pe upload dar pe mine nu ma ajuta deloc  in gaming unde am  nevoie de cel putin  1Gb/sec pe download.Pe speedtest Ookla si acum e varza 

Nandy1973_0-1780494547410.png

Pe Wi-Fi, 464 Mbps este o viteză bună. Pentru jocuri, îți recomand conexiunea prin cablu, atât pentru stabilitate, cât și pentru latențe mai mici. În gaming, latența este de obicei mai importantă decât viteza de transfer. Wi-Fi-ul este potrivit pentru majoritatea activităților și pentru gaming pe dispozitive mobile, însă pentru cea mai bună experiență în jocurile online, cablul rămâne soluția optimă.

Desigur, tu decizi ce variantă preferi. Eu doar ți-am oferit o recomandare. 😊

Viper
Cunoscător

Cu alt dispozitiv ați încercat să faceți teste?

Văd că ați menționat doar un singur dispozitiv cu probleme, un laptop.