anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Probleme ping/lag(latenta)

Denis_Ionut
Junior

Buna ziua, am si eu o problema si am cautat foarte mult pe internet informati si teste facute penteu a rezolva situatia, sincer am ajuns la concluzia ca de vina este "constructia" orange. Insa am zis sa mai incerc cu o speranță aici.

Problema mea sta in felul următor: am i ceput cu un router care nu avea wifi6 in fine era ceva huawei si problemele mele generale au fost ca, cand ma joc un joc (valorant)(cu net prin cablu) la ping am undeva 63 pe Frankfurt server si la tv cu net prin cablu se incarca greu platformele video.

Am schimbat router-ul tot de la orange de data asta de la abonament 1000 la 2000 si mi-a adus un zte ZXHN F6600R (cum sa va zic ca parca mergea si mai nasol) 

Acum am facut upgrade la fibra de 3

2300 si mi-a dat ZXHN F6605R si o zis ca asta e un model mai bun etc (pe portul 1 scrie 2.5gb) si mi-a dat si un "mesh" care brw nu prea am ce face cu el in apartament dar o zis ca e gratuit. Vreau sa zic ca proble.a este aceeași. Acum am inteles ca am 14 zile la dispoziție pentru a testa acest pachet, eu i-am spus baiatului cand a venit ca eu nu vreau modelul asta de zte ca vreau cel livebox 6 de la sagem si o zis ca ala e mai slab ca acest zte si daca vreau ala atunci trebuie in 14 zile sa merg sa imi refaca contractul si sa mentioneze ca doresc acel router. Si cred ca o sa merg pe varianta asta sa vad ce pot reusi..

Curiozitatea mea ar fi, oare nu sunt rutere de cumpărat cu fibra optica care sa mearga mai bine? Sau chiar o fi infrastructura orange de vina?

Tinant cont ca tata are un digi care din ruteru principal a tras firm normal la un tp-link si cand ma conectez de pe ala filmele de pe amazon prime pe tv se incarca mai bine, defapt toate platformele se incarca mai repede, chiar si la jocul meu de la ping de 63 am ajuns la ping 24 ( cu serverul din frankfurt) . Testele alea de viteza arata ping de ex 6 dar in joc eu am 63....

8 Răspunsuri 8

Vio73
#StarMember

Salutare!

Nu știu ce să zic, dar nu cred că este de vină internetul dacă ai latența mare pe jocuri. Ai încercat să vezi și pe un test de viteză,  să vezi latențele?  Iar ONT-ul acela este foarte ok, îl am și eu. S-a mai discutat subiectul și pe alte topicuri legat de jocuri. Probabil depinde și de dispozitivele folosite, etc.

La mine, pe Sagemcom, în altă locație decât unde am ultimul model de ZTE, este cam așa ( pe net de 1,8 Gbps):

https://www.speedtest.net/my-result/a/9735583860

Poți să le faci o sesizare din secțiunea Contact :

https://www.orange.ro/contact/

Dar nu știu dacă se va schimba ceva. Merită totuși încercat!

Baftă!

O sa i cerc sa vad ce reușesc...

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Problema este conectarea la serverul respectiv. Nu cred ca e de hardware, si nici de retea (cel putin nu in cazul asta).

Client Orange

Server-ul respectiv nu are o problema avand in vedere ca daca ma conectez de pe digi am un ping semnificativ mai mic . Aici e o problema de la router-ul acesta chinezesc sau de la reteaua orange. Tind sa cred ca problema e defapt orange. As cumpara un router care sa aiba fibra optică dar nu stiu care e acela si daca e reteaua de vina, atunci degeaba cu.par ruterul. O sa incerc sa il schimb cu livebox 6 pentru ca si hbo max,netflix,amazon prime, youtube pe smart tv imi merg greu pe orange fata de digi. 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Corect. Am omis acest aspect. 🙂 In cazul asta, posibil ca problema sa fie la Orange... S-au mai plans si altii in Comunitate de probleme de ping pe reteaua Orange, in special pe jocuri. Deci....eu unul nu cred ca va face vreo diferenta un alt router. Dar binenteles ca poti incerca.

Client Orange

user_18756403
Junior

Salutare,

Sunt 2 chestii diferite, ping-ul si viteza de download. Am de 3 zile Orange 1000 (trecut de la Digi) si confirm, ping-ul este de ordinul sutelor de milisecunde (cu laptop-ul legat direct la ONT-ul ZTE F6600R). Dar la download, n-am ce sa comentezi, 920Mbps. 

La jocuri nu ma pricep, nu pot sa-mi dau seama cat de mare poate fi efectul unui ping de 120 msec, de exemplu, comprat cu 23 de msec. Dar aplicatiile de content (Netflix, Amazom Prima, HBO, Youtube, Disney+) nu le vad suferind de ping, merg la fele de bine ca si pe fibra de Digi.

Fibra la mine este de la fostul Telecom, am vazut aici pe forum discutii in care se mentioneaza c-ar fi diferentia in fibra de la Orange si fibra de la fostul Telecom. Nu stiu ce sa zic, m-ar mira ca Orange sa aiba dublat retelele. M-as astepta sa le unifice, ca deja a trecut ceva vreme de la achizitia Telecom.

Un alt ONT (Optical Network Terminal​, router-ul) nu cred ca te ajuta. Nu stiu daca se poate aduce un ONT in reteaua Orange fara sa ti-l resofteze Orange cu toate datele lor de acces.

 

Nu stiu ce sa zic, stiu doar ca tata are net de la digi si aplicațiile de pe smartv se deschid mai rapid pe digi decat pe orange... de viteza de download nu ma plang, oricum la cat descarca eu... doar la jocuri si la incarcarea aplicațiilor pe tv am observat diferente intre cei doi operatori. Astept sa vad poate cu livebox 6 (sagecomm) o fi mai bine, decat chinezeria asta de zte :). Daca nu, asta este. Mergem mai departe 2 ani cat e contractul si gata. Mulțumesc tuturor pentru raspunsuri! 

bebeama
Junior entuziast

cel mai prost net pe care lam avut vreodata fibra2000 in afara e cel mai prost internet posibil din lume ..era mai bun cand era cu sarma daia prin telefon...cu **beep** asta nu poti juca un joc online din cauza lagului foarte mare..țeapa marca orange