anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ca să înțelegeți de ce este fibra de la Orange nepotrivită pentru online gaming

IoanN85
Junior

Internetul de la Orange suferă de bufferbloat sau latență foarte mare ceea ce cauzează lag și o experiență în general neplăcută în titluri mai competitive. O să postez aici cele mai recente rezultate.

Asta este de la conexiunea mea Orange:

Conexiune Orange 1GbpsConexiune Orange 1Gbps

Iar asta e de la prietena mea de-acasă, conexiune Digi:

mstsc_HTiLQPz93u.png

Aici e diferența. Da, vitezele pe Orange sunt foarte bune. Nimeni nu contestă asta, însă latența lasă de dorit. Echipament ONT ZTE F6600R

7 Răspunsuri 7

php_gpt
Junior entuziast

Razvan
#StarMember

IMG_1039.png

Hai că am testat și eu de curiozitate, conexiunea la internet de la digi, wireless, pe safari, iphone 15, ont ZTE fără antene externe.

Testele făcute de mine mai sus sunt ambele pe wired UTP. Niciun echipament, fie că e de la Digi sau Orange, nu e trecut în mod bridge. Nu folosesc niciun switch, e doar PC către ONT în ambele instanțe.

Eu cred că mi-am luat țeapă și sunt pe infrastructura de la Telekom, care e cam dezastru.

php_gpt
Junior entuziast

Primul test este calibrarea, al 2 lea este cel corect/in timp real. Plus ca pe wifi/date nu este conexiune bruta ca pe cablu. Faceti doua teste si postati intotdeauna pe al 2 lea. Unele servere/site-uri/dns ruleaza in cache, de aceea am spus ca primul test este calibrarea.

De acord, pe wireless nu are rost să faci acest test. Doar dacă nu ai vecini cu WiFi. 😁 Dar chiar și atunci nu poți avea încredere în integritatea semnalului vs cablu. De la interferențele pe semnale o să ai rezultate viciate.

MihaiC99
Cunoscător

Pe partea de gaming Digi sunt mai buni.

1000001658.png

Abonament fiber 1Gbps Digi.

Razvan
#StarMember

Da, pe cablu sunt cei mai buni, cu latente mici.