anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pot conecta fibra direct în ruterul meu sau trebuie sa trec MAC-ul ruterului de la Orange?

ajv
Junior

Pot conecta fibra direct în ruterul meu sau trebuie sa trec MAC-ul ruterului de la Orange?

1 Soluţie acceptată‚

Radutuby
#StarMember

Salutare, 

Nu poți băga fibra direct în routerul tău, chiar dacă are intrare optică, pentru că nu e autorizat în rețeaua Orange și nu are configurările necesare (GPON/ONT înregistrat, VLAN etc.), iar clonarea de MAC nu ajută; soluția corectă este să folosești echipamentul Orange și să conectezi routerul tău la el (ideal în mod bridge).

Teoretic, există și varianta cu un router cu modul SFP compatibil GPON în care clonezi ID-ul/serialul ONT-ului și configurezi VLAN-urile, dar asta e complicat, nesuportat oficial și poate să nu funcționeze stabil.

O seară frumoasă îți doresc 🙂

„Less noise. Better signal.”

Vizualizare soluţie în postul original

15 Răspunsuri 15

Acum am ruterul de la orange cu fibra in el.Dupa vine ruterul meu care nu este in nici un mod bridge.Am pus doar alt IP decit cel implicit.Astfel,pe PC vitezele se apropie de cele declarate.Vreau sa conectez fibra direct in ruterul meu folosind un adaptor,cu modificarile necesare.Apoi sa conectez la ruterul meu cel de la Orange pentru TV.Ultima chestie este optionala,de TV nu am nevoie neaparat.