anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange home wifi 5G

Adidutza
Junior
Buna,
Am instalat recent orange home cu net de 1000. Problema este ca nu pot conecta laptopul la wifi de 5G,doar la cel de 2.4. In momentul in care pornesc laptopul, wifi 5G de pe telefon, tableta si tv se deconecteaza, iar pe laptop nu apare 5G,doar cel de 2.4. Menționez ca laptopul suporta conexiune 5G. La celalalt operator nu am avut problema asta.
Mulțumesc,
Alina
7 Răspunsuri 7

DanielaH
Moderator
@Adidutza, bine ai revenit în Comunitate! Ne vom interesa luni la colegii noștri despre situația ta. Sperăm ca până atunci să vină cu sfaturi pentru tine și alți membri ai Comunității în cazul în care care s-au confruntat cu situații similare.

FLo1
#StarMember
@Adidutza: Bun venit in Comunitate. Cred ca in mesajul tau te referi la variantele de configurare a wifi-ului routerului: pe 2,4 GHz si pe 5 GHz. N-are treaba wifi-ul routerului cu 5G-ul mult povestit in alte topicuri. Exceptand viteza mai buna, conexiunea pe 5GHz este mai instabila si nu este indicata acolo unde peretii de beton fac semnalul wifi inutil. De aceea conexiunea pe 2,4GHz este mai buna. Despre compatibilitate nu mai vorbim, desi ai telefonul 5G (cum spui) si pe laptop nu ai probleme, la TV ma indoiesc ca e perfect pe 5GHz. Totusi, le poti activa pe amandoua si vezi pe care lucreaza routerul mai bine. Eu unul am preferat conexiunea pe 2,4GHz dupa ce am vazut cat de instabila este conexiunea pe 5GHz. Posibila problema sa o reprezinte si compatibilitatea device-urilor cu standardele aferente celor doua benzi, cea de 2,4GHz (b,g,n) sau cea de 5GHz (a,c,ac) Detalii despre diferentele intre 2,4GHz si 5GHz poti citi aici (si nu numai):https://stealthsettings.com/care-este-diferenta-dintre-frecventele-wi-fi-de-2-4ghz-si-5ghz-si-la-ce-banda-este-indicat-sa-ne-conectam.html Daca ai alte neclaritati, revino pe topic cu detalii.

Ascary
Campion certificat
Salut Adiduta. Tasteaza in browserul tau adresa asta : http://192.168.1.1 Introdu parola si userul (de regula este admin si admin,in caz ca nu ai schimbat-o) apasa butonul setari apasa butonul WLAN apoi setari avansate WLAN In pagina deschisa lasa pe Automat canalul iar din latime banda Wifi schimba din 20mhz in Automat (Implicit) Apasa apoi butonul Aplicare. Atat ! 🙂

FLo1
#StarMember
Mda... s-ar parea ca daca pe "jucaria" montata pentru "internet box 1000" scrie model HG8247U, conform Orange, accesul este https://192.168.0.1 cu user/password fiind root/admin ..... conform https://www.orange.ro/servicii-fixe/home-net/abonament-home-net-fibra/User_Guide_Internet_Box_1000.pdf Cat priveste meniul acestui router.... jenant. Oricum setarile implicite ale canalului si latimii de banda in WLAN nu ar trebui sa fie altele decat pe "auto". Poate Alina revine cu detalii despre modelul de router si ce anume dorea mai exact sa obtina cu el.

Adidutza
Junior
Buna, Va multumesc pentru răspunsuri. Da, modelul este HG8247U si da, asa cum a spus Flo_1 este deja setat pe automat, canal si latime de banda. Ce nu reusesc eu este sa conectez laptopul la banda 5G a routerului, nu o găsește, desi initial a gasit-o si am pus parola sa ma conectez, doar ca mi-a dat mesajul windows is unable to connect to Orange... 5G. Ce e si mai dubios e ca dupa ce deschid laptopul pica wifi de pe telefon/tableta/tv,unde sunt conectata la banda 5G. Am incercat de pe ambele laptopuri, personal si de serviciu si pe niciunul nu vede banda 5G, desi in trecut, la alt operator, numai pe aia ma conectam si functiona. Doar telefonul, tableta si tv vad banda 5G.Sper ca am reusit cumva sa fiu mai clara. Mulțumesc inca o data de ajutor.

Vio73
#StarMember
Salutare! Eu am acest ruter și găsesc banda de 5 GHz și pe laptop. E cam ciudat să nu o găsească în mod automat, mai ales că pe alte dispozitive o vede.

FLo1
#StarMember
Device-urile sunt ok. Totul este de ce si cum setezi routerul. Posibil sa ai si un conflict de IP sau de alta natura, motiv pentru care toata conectica "cade" la pornirea laptopului. S-ar putea sursa de conflict sa fie chiar laptopul de pecare ai facut configurarea routerului. Ar fi interesant de vazut daca merg ambele wifi-uri in paralel sau doar una singura (de 2,4GHz si de 5GHz). De analizat distanta, ziduri, pereti....dar si setari interne ale routerului, preferabil lasate pe valori implicite.