@Adidutza: Bun venit in Comunitate. Cred ca in mesajul tau te referi la variantele de configurare a wifi-ului routerului: pe 2,4 GHz si pe 5 GHz. N-are treaba wifi-ul routerului cu 5G-ul mult povestit in alte topicuri. Exceptand viteza mai buna, conexiunea pe 5GHz este mai instabila si nu este indicata acolo unde peretii de beton fac semnalul wifi inutil. De aceea conexiunea pe 2,4GHz este mai buna. Despre compatibilitate nu mai vorbim, desi ai telefonul 5G (cum spui) si pe laptop nu ai probleme, la TV ma indoiesc ca e perfect pe 5GHz.
Totusi, le poti activa pe amandoua si vezi pe care lucreaza routerul mai bine. Eu unul am preferat conexiunea pe 2,4GHz dupa ce am vazut cat de instabila este conexiunea pe 5GHz. Posibila problema sa o reprezinte si compatibilitatea device-urilor cu standardele aferente celor doua benzi, cea de 2,4GHz (b,g,n) sau cea de 5GHz (a,c,ac)
Detalii despre diferentele intre 2,4GHz si 5GHz poti citi aici (si nu numai):https://stealthsettings.com/care-este-diferenta-dintre-frecventele-wi-fi-de-2-4ghz-si-5ghz-si-la-ce-banda-este-indicat-sa-ne-conectam.html
Daca ai alte neclaritati, revino pe topic cu detalii.