Gianni
Telekom România are pierderi "planificate" așa cum au avut toate întreprinderile/firmele românești care au fost de stat integral, sau parțial cum este cazul Telekom România (Statul român, OTE și Deutsche Telekom sunt acționarii Telekom România). În ceea ce privește investițiile, probabil că le-a făcut doar pe hârtie. Vara asta au mai montat ceva stâlpi pentru fibră, dar erau zeci de metri pe alocuri în care fibra era pe pământ. În comuna noastră Orange este la pământ cu internetul fix, iar cel mobil este foarte fluctuant (am măsurat în diferite perioade ale zilei și ale nopții viteza de download și upload, cu diferite modele de măsură. La download am avut de la 1,42 mbps până la 13,8 mbps cu o medie cuprinsă între 3,5 - 4 mbps și 5,5 - 6 mbps. Totuși pe telefon îmi apare aproape tot timpul 4G, mai rar H sau H+ . De aceea am contractat internet fix de la Telekom, la care viteza de download este în jur de 6 mbps, cam 5,5 -5,8 mbps în medie, dar este CONSTANTĂ. Telekom a venit apoi și cu oferte de telefonie mobilă, deși semnalul este prezent ici și colo, dar au insistat cu precizarea că în curând vor monta o antenă care va acoperi toată comuna. Promisiunile sunt de vreo doi ani, dar au rămas doar promisiuni. Unii de pe aici, din comunitate, au scris că Telekom România are contract cu Orange pentru a oferi internet mobil 4G și servicii de voce. La noi în comună cu siguranță nu există semnal pe Telekom decât ici-colo. Dacă ar fi avut contract cu Orange, ar fi avut măcar semnalul pe care îl are rețeaua Orange, nu-i așa ? Probabil altele sunt jocurile de interese...iar, până la atingerea obiectivelor, operatorii de telefonie se joacă cu clienții români după bunul lor plac...