la 04-01-2026 08:12 PM
As dori sa trec si eu pe orange la abonamentul de 2300 momentan sunt pe digi.Am routerul Asus Be88u care are si mufa sfp+.
Intrebarea mea este:
Cei de la Orange vor folosi acea mufa pentru a se conecta cu fibra direct in routerul meu sau routerul meu va primi doar mufa Rj45 care vine de la dispozitivul lor?
la 04-01-2026 09:35 PM
Salutare,
Din păcate, nu știu dacă a reușit cineva până acum autentificarea pe OLT-urile Orange folosind echipament propriu (router + modul SFP+). Nu spun că este imposibil, însă, din informațiile disponibile, acest lucru a fost realizat doar în rețeaua DIGI. Există un topic dedicat pe forumul Softpedia pe această temă.
Dacă, la un moment dat, va funcționa și în rețeaua Orange, cu siguranță voi lua și eu această opțiune în considerare. Până atunci, dacă dorești să te muți în rețeaua Orange, soluțiile funcționale rămân utilizarea unui ONT ZTE în mod bridge împreună cu routerul tău propriu sau folosirea ONT-ului ZTE în mod router.
Spor!
la 12-01-2026 11:33 AM
Nu este router, este switch (si pe pagina lor se refera la el ca Switch), are procesor foarte slab iar link-ul dintre procesor si Switch este de doar 1.3Gb/s conform Block Diagram prin care va trebui sa treaca traficul din WAN catre procesor cat si de la procesor in LAN (pentru NAT..).
la 26-02-2026 03:44 PM
problema cu acel router este ca e un switch, nu un router
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor