anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Internetul fix prin fibra de la Orange este cu IP static sau dinamic, cu sau fara CGN?

mokuskam
Începător
Internetul fix prin fibra si router de la orange este cu IP static sau dinamic, cu sau fara CGN?
As avea nevoie pentru port forward, trafic mic de date, sa pot dechide anumite porturi pentru functionarea unui server raspberry.
1 Soluţie acceptată‚

Salut, Serviciile prin fibră de la Orange se activează standard cu IP dinamic, IPv6. Folosim CGN pentru translatia de la IPv6 la IPv4. Daca dorești un IP static, îl poți activa separat, prin apel la Serviciul Clienți, la numarul 300 sau 0374300300. O zi buna!

Vizualizare soluţie în postul original

17 Răspunsuri 17

Razvan
#StarMember
Internetul prin fibră optică prin infrastructura Telekom este cu IP dinamic și contracost cu IP static.

Vio73
#StarMember
Din câte știu (și așa am și eu) este cu IP dinamic. Știu că mai sunt ceva topicuri pe tema asta. De exemplu, acesta: https://comunitate.orange.ro/questions/2237050-port-forwarding-internet-box-1000 Succes!

TheSpecialist
Maestru
Salut! Intenetul furnizat de Orange este cu ip dinamic, oricum ar veni el, pe fibra sau 4G. Contra cost poți opțiune un IP static, dar dacă vrei sa faci portforwarding exista posibilitatea asta chiar și cu ip dinamic. Îți las aici inca un link unde s-a discutat problema: https://comunitate.orange.ro/questions/2040014-portforwarding-router-orange

Ascary
Campion certificat
Salut mokuscam si bine ai venit pe comunitate. Asa cum au precizat si colegii IP-ul Orange este unul dinamic indiferent de retea,fixa sau 4G. Poti obtine un IP fix doar daca esti persoana juridica contra sumei de 3,5 euro (fara TVA) lunar printr-o cerere facuta catre Orange. Toate cele bune.

Vio73
#StarMember
Teoretic merge și cu ip dinamic, dar trebuie să iei legătura cu persoane avizate.

Salut, Serviciile prin fibră de la Orange se activează standard cu IP dinamic, IPv6. Folosim CGN pentru translatia de la IPv6 la IPv4. Daca dorești un IP static, îl poți activa separat, prin apel la Serviciul Clienți, la numarul 300 sau 0374300300. O zi buna!

Am si eu o intrebare stupida. Ma chinui de vreo 2 zile sa activez IPv6 pe o conexiune de fibra si incepand cu cei de la comercial si pana cei de la tehnic mi-au zis ca Orange nu ofera IPv6. Pana la urma care-i adevarul. 

Gasesc pe aici tot felu' de raspunsuri, ba ca exista CGN, ba nu este suportat, ba ca unii chiar il au activat.

Ma poate lamuri si pe mine cineva?
1. Orange (fie el Orange fie el ex Telekom) suporta si ofera IPv6?
2. Exista posibilitatea de achizitionare (chiar daca in mod leasing) clasa de IPv6 sau se aloca dinamic?
3. Unde si cum se face aceasta modificare de care aparent nimeni nu stie la suport 300?

DanStoica
Junior entuziast
Asa este,aveti ip dinamic indiferent de infrastructura,dar puteti cere la relatii clienti gratuit sa va schimbe routerul in mode bridge si adaugati orice router doriti dupa ont-ul lor si aveti mult mai mult control asupra accesului remote,dns dinamic,dmz,port fw,etc...

Neaplicabil
Pentru IP static folosiți https://1.1.1.1/

DanStoica
Junior entuziast
Salut baieti,eu am abonamentul de aproape un an si ip-ul meu nu sa schimbat chiar daca e dinamic,de ce?

Neaplicabil
Ai închis vreodată router-ul? Bănuiesc că nu, mai ales că poate veni la pachet cu partea de TV

DanStoica
Junior entuziast
Acest abonament este la tara si acolo curentul pica f f f des deci sa restartat de zeci de ori si chiar eu cu mana mea i-am dat restart-uri,mai exista posibilitatea ca fiind putini clienti in acea zona sa nu fie aglomerat server-ul lor pentru aceasta zona si primim aceleasi ip-uri,cunosc si lucrez aceasta meserie de aprox 20 de ani,deci .......

Neaplicabil
Dan Stoica... nu știu ce să zic... eu am tot la țară niște IOT și în cazul în care pică curentul își păstrează setările timp de 24 de ore... nu au nici o baterie... apoi revin la setările din fabrică... poate și la routere o fi ceva asemănător.

DanStoica
Junior entuziast
Eu am 4 Sonoff,1 Raspberry pi server,1 Nas Synolgy,si un alt server, am facut routerul lor bridge,dupa am pus un router Mikrotik si pot sa spun ca sunt muult mai multumit de netul lor ca de cel al lui Digi.