anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Internet nefuncțional la Timișoara

dinnora
Începător

Problemă repetitivă de un an : Am Internet fix (pe laptop) și mobil (pe tabletă). În fiecare lună funcționează cam 10 zile, după care brusc se întrerupe, pe ambele dispozitive în același timp.

Pe router semnalele sunt (par) ok, pe dispozitive apare conectat, semnal "excelent". Cu toate acestea, conexiunea nu este reală, conform indiciilor de pe rețea : de exemplu, platforma Netflix (la care sunt abonată direct, nu prin Orange), recomandă să fie verificată conexiunea și comunică un cod de eroare 07037-1105.

Am incercat in mai multe feluri sa-l resetez (inchis/deschis, scos/reintrodus sim) fără succes.

Am sesizat problema de mai multe ori în cursul anului trecut (2025), prin interacționări pe chat, e-mail și telefon - fără rezultat.

Poate cineva să sugereze vreo soluție ?

27 Răspunsuri 27

Nu am sunat. Momentan sunt ocupată. Dar nici nu îmi prea vine să-i sun. Mă gândesc să renunț la Orange. Nu se poate comunica cu ei.

Viper
Explorator entuziast

Puteți incerca să le scrieți în MyOrange, cereți transferul la un operator și le lăsați un mesaj să verifice dacă nu cumva este rămasă activă limita de trafic pe serviciul de Internet Fix, deși ar trebui să aveți nelimitat (bănuiesc că in urma unei prelungiri). Sau pe facebook, sunt mai "responsive" acolo. După peste 40 de apeluri în 20 de zile în callcenter, dintre care mai mult de jumătate dintre apeluri au fost redirecționate greșit, la această concluzie am ajuns.

S-ar putea să mai fie o cauză, deși nu știu cum este setat acel router, s-ar putea să aibă chiar el o limită de trafic setată, limită care se resetează tot pe 14 dacă este configurat de ei...., trebuie de verificat...

Da, e bună ideea cu facebook, o să încerc.

Routerul nu cred să aibă limită - sau, nu poate fi doar asta cauza, dat fiind că și Internetul mobil se întrerupe exact în același timp.

Viper
Explorator entuziast

"internetul mobil" = internetul de pe telefon prin date mobile când NU sunteți conectată la router-ul de acasă (wifi oprit pe telefon?)

Da, de pe tabletă. (Telefonul e pe Vodafone, din fericire. Așa pot comunica.) Oricum, eu nu modific nimic când se întrerupe sau se reia - pe amândouă deodată (laptop și tabletă).

Viper
Explorator entuziast

Ar trebui să apară limitele de trafic în contract, dacă există. My Orange > Setari Cont > Documente > Contract ..
Dacă e vorba de Net Fix 4G văd că exista varianta de 9 sau 11 euro, cu 100 sau 200 GB trafic național (ce se consumă între 00:00 și 7:00 nu se contorizează).
Acum este ceva ofertă cu "nelimitat".
Sigur e "nelimitat" al dvs?

1000292128.jpg

1000292122.jpg

 În contracte apare cam așa (că am 2 abonamente, unul fix și altul mobil). La abonamentul Fun, înțeleg că cost control-ul a fost doar 1 lună promoțional. Nu pot să-mi dau seama dacă mai am sau nu altă limitare. De altfel, am și sugerat asta ca posibilă problemă când am fost în magazin, dar a rămas în coadă de pește, fiindcă agentul respectiv nu avea competența necesară, așa cum se întâmplă în ultimul timp peste tot.

Viper
Explorator entuziast

Acolo este specificat ce include abonamentul Fun (de telefonie mobilă) trebuie să mai fie o secțiune pentru Net Fix 4G 10, acesta este abonamentul de internet.

1000292138.jpg

 Cred că ăsta e 4 g 10 fix : 

Viper
Explorator entuziast

Deși sunt specificați 200GB, văd și opțiunea de "Internet nelimitat Home net 4G". De verificat starea semnalului pe router și traficul realizat în perioada curentă, în contul My Orange, cu abonamentul Net Fix 4G selectat.

Rămâne să mai verific din nou, deși am făcut asta de nenumărate ori. Mulțumesc mult pentru ajutor !

Viper
Explorator entuziast

Cele două servicii găsite de dvs în contract, mai sus, sunt două SIM-uri, un SIM este în tabletă și unul în Router? Întreb pentru că unul dintre ele este un abonament normal "Fun" cu doar 10GB de date. Ceea ce ar fi foarte puțin pentru Netflix (puțin în sensul că se consumă foarte repede acei 10GB).

Ok, așa o fi, dar tot nu pricep de ce se consumă de pe ambele dispozitive (și exact în același moment), mai ales că nu le folosesc în aceeași măsură, ba chiar - de exemplu în ianuarie nu am deschis tableta decât de vreo două ori, să-și facă update-urile (când s-a putut). Nici pe laptop nu prea m-am omorât (că stau tot pe telefon), dar e drept că m-am uitat pe Netflix vreo două-trei ore, seara.