anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Internet fix 4g Capidava, jud.Constanta

Taranul_Bucures
Junior entuziast
Bun gasit! Doresc sa muncesc remote de la tara, respectiv Capidava, jud.Constanta. Problema este ca nu exista semnal ok pe nicio retea.
Am sunat in call center si mi-au spus ca singura solutie este un abonament cu router si sim, si m-au asigurat ca este semnal la adresa mentionata. Ideea este ca am comandat router-ul si voi merge pe 9 mai sa-i fac proba, dar el va ajunge pe 2 sau 3 mai. Mi s-a spus ca il pot returna in 14 zile. Intrebarea de 5 puncte: de cind il primesc, sau de cind activez sim-ul la fata locului? Asta e nedumerirea mea. Oricum nu prea am sperante, dar pare singura solutie. Eu abia prind semnal la telefon pe digi, iar pe vodafone nu e deloc. Cit despre 4g...E trist pentru ca in 2022, mai ales dupa mizeria cu pandemia...in rural nu se face nimic in materie se tehnologie si nu numai...
1 Soluţie acceptată‚

BlackWolf
Senior certificat
Hmmm, cel mai bine ar fi fost sa verifici întâi cu o cartela Prepay Orange sa vezi ce semnal ai acolo și cum funcționează. E ok routerul, ii poți pune și antena. Bine ca măcar nu e Alcatel, dar dacă vrei ceva și mai bun iei un Huawei B535 și cu antena MiMo. Combinația cea mai buna pentru acea zona. Măcar puțin semnal sa ai, pentru ca antena te va ajuta mult. Suna din nou ca să fii liniștit, pentru tine, dar nu ai de ce sa îți faci griji. Pe 9 mai când te duci și verifici, dacă nu îți merge deloc suni de acolo și soliciți rezilierea pentru nefunctionalitate, iar apoi predai routerul la un Orange Shop. Și nu îți fa probleme, ca nu ramai legat 2 ani oricum, pentru ca în caz de nefunctionalitate poți rezilia contractul chiar și după cele 14 zile, fără a plăti nimic. Iti reziliază fără probleme. Iti spun și din proprie experienta. Eu sper sa îți mearga, ca dacă nu, vei avea mare bătaie de cap pentru a găsi o soluție convenabila de internet în zona ta. Starlink încă nu e bun din punct de vedere a prețului pentru un utilizator obișnuit din România. Cu placere și sper sa ai succes din prima!

Vizualizare soluţie în postul original

42 Răspunsuri 42

Razvan
#StarMember
Cam așa arată semnalul 4G în Capidava la 2021.

Pololică
#StarMember
Oarecum irelevant. Din 2021 si pana acum (ne apropiem de jumatatea lui 2022) e posibil sa mai fi crescut (sau scazut) numarul de utilizatori Orange si viteza (calitatea) sa fie alta decat o situatie cu antenele. Ideal e o verificare la fata locului (in teren, cum s-ar zice).

Taranul_Bucures
Junior entuziast
Am vazut si eu pe site-ul Ancom cum se prezinta situatia.Azi imi ajunge routerul si luni voi vedea cum sta situatia la fata locului.Mai mult ca sigur imi va trebui si o antena externa,dupa cum mi-ati recomandat.Voi reveni cu vesti,sper bune.P.S.Pentru alesii nostri din mediul rural,recte primariile,poate ii anunta cineva ca au bani europeni moca pentru infrastructura gen internet,fara sa afecteze bugetul local,pe care il folosesc doar ca sa-si mareasca salariile.Numai ca din bani europeni nu prea pot sa-si ia parandaratul...

Taranul_Bucures
Junior entuziast
Ca idee as avea teoretic o urma de 4 g...

Razvan
#StarMember
Succes! Mă bucur pentru tine. Față de 2021, nu cred că s-au produs mari schimbări, la ORO schimbările de infrastructură se produc lent.

BlackWolf
Senior certificat
Da, se pare ca e binisor. Vei avea semnal, iar cu antena externa vei avea 4G si iti va merge. Sunt curios de rezultatele pe care le obtii pe teren. Infrastructura de unde, ca daca nu se pot fura bani, nu se fac investitii. Nu ii intereseaza, asta e Romania..... Succes!

Taranul_Bucures
Junior entuziast
Revin cu o rugaminte,ce antena sa cumpar in cazul in care dau de 4 g in locul cu pricina?Am gasit doua modele.Ii rog pe cei care au asa ceva sa ma ajute.Trebuie sa recunosc ca sunt total pe linga si nici banii nu ma dau afara din casa.Multumesc anticipat!

BlackWolf
Senior certificat
Ia primul model, de pe static.dipol.com, e excelent. Al doilea e cam porcarie. Ia in considerare achizitia unui router Huawei B535. Pe olx e vreo 250 lei nou. Cu placere!

Taranul_Bucures
Junior entuziast
Am intrat in posesia routerului Huawei B311-221.A venit si cu o antena clasica de m-a bagat in ceata.Nu are decit o intrare pentru antena externa.Cutia a venit un pic lovita fata verso,dar vad ca functioneaza.Preventiv am facut poze.Abia astept sa plec luni spre Capidava sa-i fac proba.Cit despre antenele MiMo am vazut ca au doua cabluri,respectiv doua mufe...ori eu am doar o intrare la respectivul.Any solutions guys?Nu am gasit in cutie manual de utilzare,iar pungile de la cablul de alimentare si antena erau desfacute.Pare a fi resigilat.Atasez poze...onor Cargus...prafao!

BlackWolf
Senior certificat
Aoleu, cutia a fost abuzata bine. Si daca avea sigilul rupt, ori a fost verificat, ori e resigilat. Ma indoiesc ca l-au verificat, eu cand l-am primit era sigilat, cutia arata bine si avea cartela langa, nu in cutie. Probabil este un router trimis inapoi de cineva nemultumit. Unde era cartela? Are o antena clasica care are rol de a capta semnalul GSM putin mai bine. B310-le avea 2 iesiri. De asta zic sa faci upgrade la Huawei B525 sau B535. Ii poti pune si la acesta antena externa cu un cablu, dar nu va functiona la fel de bine ca o antena MiMo cu 2 cabluri. Vezi cum merge acesta asa si dupa te poti gandi la investia in antena si router. Nu merita sa investesti in antena MiMo si sa folosesti tot acest router. Este un router low cost slabut, de duzina. Trebuie ceva mai bun daca vrei performanta, Huawei B525 sau B535

Razvan
#StarMember
Cu B311 prinzi la jumătate viteza față de un B525.

Taranul_Bucures
Junior entuziast
@Razvan,doar asta aveau in oferta.Nu am avut de unde sa aleg.

BlackWolf
Senior certificat
Pai B311-le se da deobicei sau acel Alcatel care e și mai prost. Din păcate dacă vrei ceva mai bun trebuie sa îl cumperi tu separat, trebuie sa investești suplimentar...

Razvan
#StarMember
Cum stai cu semnalul?

Taranul_Bucures
Junior entuziast
Salutare! Azi am revenit de la Capidava.Semnal 4g este doar in teorie.Practic m-am plimbat cu telefonul cu cartela prepay si am prins in doua locuri,dar a disparut instant.Nu am reusit nici macar sa pot trimite un mail.Cit despre routerul 4g primit l-am acis inclusiv in curte si ...nimic.Azi am sunat la Orange si am aflat cu stupefactie ca nu este activat...cica pe 29 mai...wtf?In conditiile in care le-am explicat clar ca plec in perioada 9-15 tocmai pentru a testa daca functioneaza.Le-am zis ca vreau sa-l returnez si mii-au spus ca in 3 zile lucratoare o sa fiu contactat de colegii de la departamentul respectiv...Nu inteleg de ce nu pot sa-l predau intr-un magazin Orange...In fine,per total mai astept ziua in care (poate)va veni fibra optica si pe ulita mea.Sa va mearga bine!