anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Instalare Internet Fix

Sebi539
Junior
Salut. Am facut un abonament de TV si internet fix de la Orange, azi am fost programat la instalare, tehnicianul a venit, nu a gasit priza de telefonie fixa in apartament ( la locatia mea este disponibil momentan doar acest tip de pachet 90mbs) si a spus ca nu imi poate face instalarea, daca nu am aceste fire/priza, mi se pare absurd sa utilizezi o infrastructura veche de peste 20 de ani, in 2021, si sa nu tragi un cablu nou...
Am vorbit cu vecini, despre posibila locatia a acestor firea, dar nu se cunoaste locatia exacta, este pe um perete (stiu peretele) dar nu as vrea sa dau jos tot de pe peretele de 2mx2.4m ala ca sa gasesc un fir care, e posibil sa fie intrerupt sau deteriorat sau altceva....
Locuiesc la aceasta adresa din 2012 si cand am renovat (2013)nu stiu sa fi gasit astfel de fire pe peretele respectiv, posibil sa fi fost taiate si astupate de fostul proprietar. Chiar nu se poate face o infrastructua noua?! Din cate am inteles de la tehnician, "cutia" minune de unde pleaca firele e la 2m de usa apartamentului.
7 Răspunsuri 7

Vio73
#StarMember
Salutare! Mie mi s-a tras fibră optică de la caseta de pe hol, lucru pe care îl văd normal și în cazul tău. Probabil că acel tehnician nu și-a dat interesul să rezolve problema. Cred că trebuie depusă o sesizare sau discutat la in Shop local problema. Baftă!

Sebi539
Junior
La mine momentan este trasa doar pana in scara blocului fibra, (viteza de internet fiin doar de 90mbs) si de acolo se merge pe firele de la romtelecom, pe care nu le gaseste, si eu nu stiu unde sunt... Si fire noi din panoul respectiv a zis ca nu se pot trage decat cu acordul asociatiei si alte povesti.

FLo1
#StarMember
Asta a fost o extraordinară intervenție din categoria lui Dorel care îți deslușește tainele alimentării din priza de 220 a unui frigider, TV, aspirator. Restul nu a fost dascălit să ducă la finalizare.

FaraUnID
Campion certificat
@Sebi539 Internetul pe fibra + CATV-ul oferit de Orange sunt livrate pe infrastructura Telekom. Deci, da Orange Romania utilizeaza o infrastructura veche de 20 - 30 de ani pentru internetul fix pe fibra. Strict in cazul tau, cel mai probabil fostul proprietar s-a crezut mai cu 3 ooo si, in momentul in care a facut curat in casa a zidit acea doza din care ieseau firele Romtelecom. Poate chiar a smuls firele dupa care a zidit doza. In cazul in care fibra optica este livrata pe genul acesta de improvizatie combinata aka marketing ieftin: Fibra pana la intrarea in bloc + Sarme cupru / aluminiu ale Romtelecom vechi de 20 - 30 ani + Cablu UTP Cat5 Acea viteza la care faci tu referite - in speta 90 Mbps - este viteza maxima teoretica in conditii ideale. Tu, ca si utilizator final nu sa prinzi in vechi acea viteza. Cel mai probabil vitezele medii, in cazul tau, vor fi in jurul a 60 Mbps.

Abonat
Explorator entuziast
Foarte probabil ai prins un meșter care respectă legea...pentru lucrări pe proprietatea comună, Asociația trebuie să-și dea acordul! (de discutat la următoarea ședință și luat o hotărâre care să vă ajute și pe viitor) - Am avut situație similară cu alt mare furnizor de internet fix...vreo 3 echipe au venit și au plecat pe motiv că "nu se poate". - Apoi am chemat echipa Telekom (actualul Orange fix) și a venit 1 singur om - a tras fibra optică nou-nouță folosindu-se de firele existente mai groase ca să treacă fibra printre etaje - nu știu dacă a fost procedural, dar a fost eficient :) - Fiind 1 singur om și o lucrare grea, l-am ajutat și eu, să-i mențin moralul. Mai ales când a trebuit să o luăm de la zero, pentru că fibra se stricase undeva :) - Răbdare să ai și se rezolvă...

FaraUnID
Campion certificat
Ca sa te poti bucura de tot potentialul internetului prin fibra optica, acel cablu de fibra optica trebuie sa-ti vina in casa direct in ONT. Nu la intrarea in bloc, nu pe casa scarii, direct in casa in ONT. Orice alta improvizatie, precum cea descrisa de mine nu este alteva decat marketing de fundul curtii si duce la pierderi masive pe partea de viteza. Un internet pe fibra in combinatia: Fibra pana la intrarea in bloc + Sarme cupru / aluminiu + Cablu UTP Cat5 nu este altceva decat un xDSL usor imbunatatit. Cu putin noroc si pe pe VDSL2 se pot atinge 200 Mbps iar pe VDSL2-Vplus se pot atinge 300 Mbps. Acuma, ca din momentul preluarii Romtelecom de catre Deutsche Telekom cei din urma nu prea s-au omorat in a investi in infrastructura xDLS, este cu totul alta discutie.

Sebi539
Junior
@FaraUnID, nu ma intereseaza momentan viteza de internet, am alt provider pt asta, am facut acest pachet pt tv, sper sa fi facut o alegere buna. Legat de fire/doza romtelekom eu nu retin sa le fi vazut in apartament vreodata, in urma unor discutii cu vecinii am aflat pozitia aproximativa a acestei doze, dar nu am certitudinea ca firele vor fi acolo, si daca sunt si sunt deriorate undeva ce se face?! Exista pat de cablu pe casa scarii prin care se poate trage fir sa am semnalul acesta pt internet, dar tehnicianul a zis ca nu se poate ca daca imi taie cineva firul si alte lucruri, dupa eu nu platesc ab si asa mai departe. Cum spuneam nu as trica peretele aiurea, poate nici nieeg firele respective...