la 30-12-2025 07:32 PM - editat ultima oară la 31-12-2025 08:14 AM de DanielaH
Bună seara și LA MULȚI ANI!
Am și eu o dilemă: eu am internet fix prin cablu de cupru (care are semnal foarte prost) și am cerut să mi se instaleze fibră și mi s-a comunicat că am abonament prin fibră. ȘOC !!!! După discuții interminabile pe chat - eram preluat de alt operator de fiecare dată și trebuia să mă identific- un operator a recunoscut că semnalul prin cablu este slab dar este fibră la intrarea in bloc. DECI ?
V-ați confruntat cu o astfel de problemă ? Cum ați rezolvat ?
Mulțumesc anticipat.
Bogdan ( client orange din 1997)
30-12-2025 07:55 PM - editat 30-12-2025 07:56 PM
Salut!
Este o situație întâlnită și unde am stat in chirie, la mine a fost fibra până la intrarea în bloc (sau pe stâlp, nu mai rețin) și de la bloc până la mine în ap. cablu dinala coaxial, de cupru. Astfel, cei care răspund la telefon au avut impresia că e fibră... Poate asta e și în cazul tau. Cred că asta tine de organizarea mai deficitară. Poți solicita verificarea acestui aspect....
Incearcă și alte modalități aici... descrise https://www.orange.ro/contact/
Poate reușești să dai de cineva de la tehnic...
la 30-12-2025 09:03 PM
Salutare!
Posibil să nu cunoască cei de la Serviciul clienți aceste detalii. Eu zic să le scrii pe Chat Djingo și să ceri să ți se aducă fibră în apartament. Eventual fă și o poză la ont -ul din scară și dă-le mai multe detalii despre locația respectivă, poate reușești până la urmă ce îți dorești!
Baftă!
30-12-2025 10:47 PM - editat 30-12-2025 10:48 PM
Dacă ai fibră (varianta Orange) atunci echipamentul este cel puțin un router sau gpon. Dacă e pe cablu de telefonie, atunci sigur ai un modem ADSL, posibil Huawei model HG658. Primul nu are port WAN pentru ADSL, al doilea nu are port WAN pentru FTTH. Deci echipamentul clarifică infrastructura care ajunge în apartament.
la 31-12-2025 04:39 AM
Un client Orange (din 1997) știe cu siguranță de ce servicii beneficiază. Există diferențe evidente între fibra optică și ADSL, începând cu tipul de cablu și continuând cu porturile și echipamentele utilizate.
Ar fi indicat să urmezi sfaturile oferite de teacher și Vio73 și să încerci să comunici și prin alte canale. De asemenea, sa insiști sa se deschidă o sesizare pentru ca cineva de la tehnic sa verifice situația echipamentelor din zona ta.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor