anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Fibra 2000 - viteza este foarte mica

Felicia3
Junior entuziast

Bună, am de curând de la Orange fibra 2000,ei m-au contactat ca să îmi ofere asta numai ca de când mi-au schimbat modemul, acum este un zte, viteza este foarte mica, am făcut o grămadă de speed test și am 50mbs în download și vreo 47 în upload. Am făcut speed test fix lângă router și în plus nici imprimanta nu se mai conectează, este un canon ts300. Am vorbit cu suportul tehnic, am făcut niște troubleshooting iar ei au ajuns la concluzia ca imprimanta este de vină cu toate ca funcționat până în ziua când au schimbat modemul. Nu stiu dacă sa ii sun sa ma cert cu ei sau să le spun să îmi pună fix modemul pe care l-am avut înainte cu viteza 1G/secundă? Sau sa le spun sa îmi schimbe modemul. Viteza acum este mai mică decât înainte. Ce ma sfătuiți? Am văzut ca au mai fost întrebări pe acest subiect. 

1 Soluţie acceptată‚

Sper să nu faci referire la cablul de fibră optică (ar fi păcat), poate la cablul UTP care poate a necesitat fie schimbat sau remufat.

Revenind, poate a lăsat un indiciu (numele SSID al conexiunii WiFi) sau chiar există ambele active (2,4GHz și 5GHz) și atunci trebuie doar ales una în detrimentul celeilalte. Numai bine. 

Vizualizare soluţie în postul original

29 Răspunsuri 29

Salut, @Felicia3,

 

Ne bucură faptul că ai rezolvat! Dacă sfaturile primite mai sus te-au ajutat, te rugăm să marchezi ca și soluție comentariul care ți-a fost de folos.

Așa cum precizează și @arsradu , te așteptăm în continuare în Comunitate. 

Felicia3
Junior entuziast

Am resetat modemul  și pot accesa interfața, da, apar ambele WLAN de 2.4 și 5 ca fiind pornite

@Felicia3: Poți afla din imprimantă vechiul SDID și să-l redenumești la cel de 2,4GHz din router, sau redenumești SSIDurile ca să le diferențiezi, și încerci cu cel nou de 2,4GHz să-l modifici și la imprimantă, ca apoi să se poată conecta imprimanta la router.

Corect. Daca imprimanta are optiune de editare a numelui retelei (si parolei, in caz ca e diferit), poti edita doar numele retelei salvate pe imprimanta. Daca nu…faci din nou setarile de la 0, selectand reteaua noua. 

Client Orange

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver

Salutare!

Trebuie separate cumva benzile, pentru că routerul le are la comun, deci trebuie intrat în interfața routerului. Cu vitezele, depinde cu ce testezi, pentru că unele dispozitive nu suportă viteze mai mari de 100 Mbps.

Eu am acest router și merge brici!

arsradu
#StarMember

Neata,

Problema imprimantei (cu atat mai mult cu cat s-a schimbat router-ul) e posibil sa fie faptul ca a ramas legata la vechiul SSID (numele retelei de pe routerul vechi). 
Solutia in cazul asta ar fi sa conectezi imprimanta la noua retea.

Atata timp cat pe telefon iti vede doua retele, inseamna ca frecventele sunt separate per SSID. Si intr-adevar, imprimantele functioneaza (in general, nu stiu daca si asta, pentru ca nu stiu ce model este) doar pe 2.4Ghz, nu si 5GHz. Dar daca nu cumva este strict oprita frecventa de 2.4GHz, nu ar trebui sa fie probleme sa gaseasca reteaua (chiar si fara sa fie separata). Daca totusi nu vrea deloc, dar pe alte device-uri, e totul ok, se pot separa ID-urile retelelor si gata. E mai clar si pentru router, si pentru tine, eventual. Si posibil chiar sa functioneze mai bine asa. 🙂

Problema vitezei….ar trebui testata si cu cablu LAN. Ai cumva un laptop/desktop cu port RJ45 (port de Ethernet)? Daca da, vezi ce viteze scoti pe LAN. Daca sunt ok, inseamna ca routerul e ok, si problema este probabil in alta parte (dispozitive conectate, interferente…etc. Dar ia-le pe rand intai.

Problema de logare pe router…E posibil ca routerul pe care l-ai primit sa nu fi fost nou, si atunci datele de logare de pe eticheta nu mai corespund.
Solutia: reseteaza routerul, si ar trebui sa revina la setarile din fabrica, cu datele de autentificare de pe eticheta.

Daca intampini alte probleme la logare, te asteptam cu mai multe detalii.

Client Orange

Felicia3
Junior entuziast

Mulțumesc pentru răspuns, pe telefon  apare rețeaua noua, Orange-0022,insa nu mai știu cum se numea cea de dinainte(îmi apar mult în lista, de pe la vecini și nu mai știu care era)iar routerul a fost nou(cred) pentru atunci când l-au schimbat am putut sa accesez interfața chiar cu agentul de la suport la telefon. După interacțiunea cu suportul tehnic nu am mai putut, dar acum aștept din nou sa ma contacteze Orange 

@Felicia3: Dacă vrei să afli vechiul ssid, verifică în configurarea imprimantei. Ssid-ul memorat va fi cel vechi. Ai fi putut să verifici pe telefon, însă cu siguranță ai multe SSIDuri memorate, iar sortarea (alegerea) poate fi dificilă.

Da, hai sa le luam pe rand. Intai sa fie totul ok cu routerul si apoi vedem ce ar putea sa fie si cu imprimanta. Poate ne poti da si un model ca sa vedem specific ce e de facut. 

Client Orange

Felicia3
Junior entuziast

Routerul este zte internet box wifi6 opera și multe cifre, l-am resetat, am intrat în interfață și am oprit pe rand 2.4 și apoi 5(erau ambele pornite) când cel de 2.4 este pornit, am net dar imprimanta e la fel, nu se conectează (imprimanta este wifi, nu am o aplicație instalată) când 5 GHz este pornită nu mai am net deloc și nici nu găsesc rețeaua 

Ai net…dar netul ala e destul de lent pe 2.4GHz (in general, nu doar la tine). Partea cu conectarea imprimantei trebuie vazut de la ce e. Eu suspectez reteaua/setarile imprimantei.

Daca nu-ti gaseste reteaua de 5GHz, banuiesc ca telefonul sau dispozitivul de pe care te conectezi nu stie de WiFi AC.

Pentru confirmare, as avea nevoie de modelul de telefon de pe care incerci sa te conectezi.

Deci, daca pana acum ai incercat tot de pe acelasi telefon, si intrucat nu pare sa stie WiFi AC, din moment ce nu vede reteaua…de aici ar putea fi si vitezele scazute la net. Cel putin pe WiFi. De-aia ziceam daca ai putea incerca si pe cablu. Dar acolo e alta poveste, ca laptop-ul la care ar fi conectat acel cablu trebuie sa aiba placa de retea cu 10/100/1000 (cel putin).

Client Orange

Felicia3
Junior entuziast

Între timp am resetat ruterul și am creat parola nouă, acum pot vedea interfața. La Stare WLAN apar ambele, 2.4Ghz și 5 ca fiind pornite la cel de 2.4 la canal apare cifra iar la celălalt 48.nu știu ce sa fac cu informația asta 

Canalul nu te ajuta in cazul asta. Lasa-l asa. Vezi doar ce nume ai la reteaua de 2.4 GHz si caut-o pe imprimanta. 

Client Orange

Felicia3
Junior entuziast

Am rezolvat cu suportul tehnic, până la urmă au resetat ei rețeaua sau au adăugat rețeaua de 2 și 5 GHz și am putut sa le găsesc pe amândouă în rețelele wifi. Acum e altceva, nu am încercat imprimanta încă dar cred ca va funcționa. Și viteza este mai mare pe laptop, am înțeles ca nu poate fi 2G/sec însă am undeva la 900 1000,si pe telefon a crescut semnificativ găsind rețeaua 5ghz și conectandu-ma corect la ea. Mulțumesc pentru ajutor și răspunsuri! 

Salut,

Intr-adevar, nu vei avea 2Gb/s. Ar fi fost 1800 oricum, dar e pe device-uri diferite (900 + 900). Deci daca ai undeva in jur de 900 Mb/s, este in parametri.

Ma bucur mult ca ai reusit sa rezolvi pana la urma.

Te mai asteptam in Comunitate si pe viitor cu noi intrebari sau contributii. 🙂

Client Orange