la 04-10-2026 12:06 PM
Buna ziua!
In iulie 30 am semnat un contract cablu tv și internet cu reducere 50% pe perioada contractuala, 2 ani, in valoare totala de 33 de lei pe lună, confirmat clar telefonic (convorbire înregistrată)
Pe factura îmi apare în plus și nu se scade chiria routerului, in jur de 9 lei, care, conform contractului ar fi trebuit să fie gratuita, iar eu am platit in jur de 41 de lei în septembrie. De asemenea, in August am platit chiria routerului, dar nu am fost atent, a venit o factura mai mare , probabil pt 2 luni.
Am făcut deja 4 sesizări, 3 telefonice la 300 și una fizică în magazinul Orange din piata Victoriei.
Prima sesizare telefonică, cu termen de rezolvare de 1-3 zile, conform spuselor consultantului Orange, am făcut-o acum 2 săptămâni și nu am primit niciun răspuns din partea Orange. Am sunat încă de 2 ori, la fel, și spus că voi fi sunat in 1-3 zile, chiar cu urgentare.
Încă aștept clarificări in legătură cu această chirie a routerului, care aparent trebuia inclusa și gratuita.
Pentru aceste contracte telefonice/ online, înțeleg că este un departament separate, oarecum "ascuns" , greu de găsit și care răspunde extrem de tarziu sau deloc în cazul meu până în acest moment, prima sesizare la 300 fiind făcută acum 2 săptămâni.
Așa se comportă, de regulă, Orange cu abonații?
O zi buna!
la 04-10-2026 02:03 PM
Este o aberație contractuală atunci și reclamă înșelătoare dacă prețul afișat pentru abonamentul de internet nu include și taxa pentru chiria obligatorie a dispozitivului prin care îți asigură conexiunea.
Dacă eu mă abonez la un serviciu de internet fix prin fibră optica la prețul de 40 de lei pe lună nu poți să vii să-mi spui în contract că de fapt e 49 fiindcă trebuie să accepți să plătești chirie pentru acest echipament al nostru.
Obligația furnizorului de servicii este să-ți ofere serviciul contractat la prețul afișat, dacă nu include router în custodie trebuie să-ți ofere o conexiune la care să poți conecta un router personal și să-ți transmită cum trebuie configurat routerul personal.
Nu poate să-ți lase fibra în apartament și atât, trebuie să existe un echipament în care intră acea fibră, echipament aflat sub controlul lor, echipament care la rândul lui îți oferă ieșirea CATV pentru serviciul de televiziune cât și un port de rețea standard să poți pune ce router vrei tu.
Urât oricum. Sper totuși să fie o eroare care se va rezolva. (Dar oare câte mai sunt la fel?).
Și nu, nu poți pune orice alt echipament în locul celui oferit de ei (direct în fibră mă refer), acel echipament trebuie mai întâi înregistrat de ei în rețea, altfel nu-ți folosește la nimic.
la 04-10-2026 02:19 PM
Da, este clar că au ascuns/omis să îmi spună acest lucru.
Am întrebat explicit (știind că dacă apar ceva "erori" să fiu acoperit), ce implica acei 33 de lei și acea doamnă consultant mi-a spus , clar, că reprezintă doar abonamentul la internet și TV, cu TVA inclus, redus 50%, fără alte costuri/chirii/ opțiuni suplimentare, convorbirea fiind înregistrată.
Să sperăm că este o "eroare" ...aștept clarificări..
Și dacă chiria routerului este redusa cu 75% după cum scrie ulterior paragrafulului in care se specifica că routerul este gratuit, este o formă de înșelăciune prin omisiune, nu mi-a prezentat toate detaliile contractului ..
Eu sunt din București și relativ tânăr...și nu e vorba de bani neapărat ci de principiu, ganditi-va doar cate astfel de "erori" mai sunt și câți abonați sunt suficient de atenți să observe...
Și repet, să zicem că greșeala e umană, dar nu e normal să te ignore timp de 2 săptămâni, in capitala europeana, București
Eu cer clarificare, încă nu știu exact ce e cu acea chirie...
04-10-2026 01:29 PM - editat 04-10-2026 01:31 PM
Conform prevederilor contractuale, trebuie să primești o reducere de 75% din valoarea chiriei routerului, și ai mai avea de plată 0,51 euro/lună (TVA inclus) în primele 24 de luni.
la 04-10-2026 01:47 PM
Mulțumesc pentru mesaj!
la 04-10-2026 02:27 PM
Aici pe forum, n-o să primești clarificare din partea lor, apelezi la metodele menționate anterior, le scrii de dimineața în zilele lucrătoare să poată răspunde în aceeași zi.
Eu într-un magazin Orange când m-am prezentat cu o problemă, am plecat de acolo doar cu numărul de callcenter (cel lung) scris pe-o hârtie ruptă de către un angajat de acolo 😁
la 04-10-2026 02:38 PM
In Orange Victoriei, un domn consultant a fost drăguț și mi-a trimis o sesizare, a fost de acord că , teoretic, nu se plătește chirie pentru un simplu router.
Am scris și în chat, și pe WhatsApp, am sunt de 3 ori la 300, am fost și fizic in magazin unde am depus sesizare și până a um nimic....aștept...următoarea factură.
Practic daca ei nu suna , nu am ce sa fac, in afară de sesizare la ANPC/ ANCOM...
Mai aștept, nu am de ales -deja am făcut practic 4 sesizări.
Mulțumesc pentru răspunsuri!
la 04-10-2026 02:52 PM
Sunt acoperiți. Au termene de rezolvare de până la 30 de zile. Atenție și la apeluri, uneori te apelează scurt.
Îți recomand sa le scrii pe chat pentru a insista către departamentul abilitat.
la 04-10-2026 03:40 PM
Da, am sesizat pe toate căile.
Neplăcută atitudine față de abonat!
Cum am mai spus, nu e vorba neapărat de bani, este o sumă mică, ci mai ales de principiu!
Mulțumesc pentru răspuns!
04-10-2026 03:47 PM - editat 04-10-2026 03:50 PM
Te contrazic, nu este o sumă mică.
Raportat la prețul platit pentru abonament (24 luni), ar însemna că plătești 6 luni de abonament degeaba.
Sper sa revii cu vesti bune. De luni ar trebui sa te contacteze. Daca nu, insiști cu mesaje la câteva zile distanță.
la 04-10-2026 04:08 PM
Din păcate, exista clar o problema grava de comunicare și ignorare din partea lor.
Nu este posibil ca in 2026, in București, să nu te contacteze in legătură cu problema sesizată nici măcar după 2 săptămâni, 3 apeluri, sesizări pe chat și o sesizare in magazin Orange.
Daca până acum recomandam Orange, de acum înainte o sa le fac o mare antireclamă
Nu recomand Orange!
Mulțumesc pentru mesaj!
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor