Cu riscul sa nu te ajute, este portul 25 singura varianta? Daca iti hostezi serverul de mail probabil ca da (desi nu te ajuta un IP care se poate schimba oricand), dar daca doar consumi serviciile unui astfel de sever atunci s-ar putea sa nu fie musai sa ai portul deblocat. Marea majoritate a furnizorilor de servicii ofera porturi alternative pentru SMTP, insa ofera si acces prin IMAP.
Uite, daca ar fi sa luam ca exemplu GMail:
Outgoing Mail (SMTP) Server
smtp.gmail.com
Requires SSL: Yes
Requires TLS: Yes (if available)
Requires Authentication: Yes
Port for SSL: 465
Port for TLS/STARTTLS: 587
Office 365:
Server name: smtp.office365.com
Port: 587
Encryption method: TLS or STARTTLS
Yahoo:
Server Address: smtp.mail.yahoo.com
Port Number: 465 (With SSL)
Alternative Port Number: 587 (With TLS)
Authentication: Required
Cum ziceam, s-ar putea sa nu te ajute direct, dar s-ar putea sa iti dea idei despre ce se poate face.
Nu stiu daca Orange blocheaza portul 25, stiu ca RDS o face si pentru deblocare trebuia sa fac o solicitare catre ei. In orice caz, blocarea portului 25 este destul de des intalnita ca un mijloc usor de implementat si destul de eficient (la inceput, cel putin) pentru a limita mesajele email de tip spam trimise de malware.
Sincer, cred ca sunt cativa ani de zile de cand am avut nevoie ultima oara sa folosesc portul 25 - practic de cand am renuntat la a avea un server de mail "in camara" si am inceput sa folosesc servere si servicii cloud.