anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

DDNS sau lipsa IP public ( static sau dinamic )

AndreiIII
Începător

Buna seara, am facut doua abonamente la internet ( Net Fix 4G 11 ) impreuna cu doua routere TpLink MR500.

Situatia a fost expusa si in magazin, pana sa fac abonamentele, anume ca doresc doua conexiuni la intenet pentru doua locatii diferite pentru a putea accesa DVR-urile aferente camerelor de supraveghere.

Problema, dupa ce am configurat router-ul ( ajuns acasa si cu abonamente facute ) am observat in sectiunea "Internet" din interfata de management a router-ului imi este alocata o adresa de IP privata de forma 10.x.x.x

Evident ca orice incercare de a activa serviciul de DDNS ( inclusiv tplinkdns.com ) a esuat, cum pot rezolva acest aspect?

 

Multumesc, 

Andrei

7 Răspunsuri 7

Razvan
#StarMember

Sună la 300 și cere legătura cu un tehnician Orange să îți aloce pe abonament un IP dinamic, nu fix, deși la camere te-ar ajuta mai m mult un ip fix. 

Multumesc pentru raspuns, e bine ca stiu ca se poate pentru ca imi era teama ca mi-am luat teapa...

Chiar si cu IP dinamic, ma descurc, ideea e sa fie public sa-l pot utiliza cu un DDNS

Bun venit în Comunitate, Andrei. Să clarificăm situația punctual: 1.Ceea ce ai cerut în magazin s-a ”înțeles” doar conexiune pentru acces internet, ceea ce e ok.... până la un punct. Mai multe detalii, chiar dacă ai fi dorit, nu cred să fi obținut dintr-un magazin, unde interesul e să vândă, nu de a oferi consultanță.

2.Apoi ne lovim de veșnica problemă: IP Public și ce înțelege fiecare prin aceasta. Pentru Orange, faptul că ți se alocă un IP = IP public. Dar de fapt nu aceasta dorești. Acum, interesează să poți configura ”port forwarding”? Dacă DA atunci acesta se va obține DOAR cu un abonament de NET FIX (NU 4G). Nu contează dacă e dinamic sau fix, acela e doar un mic detaliu, rezolvabil.

3. Apoi, configurarea camerelor este pe IPv4 sau IPv6? Pentru că IPv4 public (vizibil din internet) nu vei obține cu un abonament 4G. Singura soluție la un astfel de abonament este configurarea camerei scanând acel cod QR pentru recunoașterea automată (sau introducând acel cod ID de 15 caractere manual).

4. Revino cu detalii despre modul de configurare dorit, sau caută detalii în Comunitate despre ”port forwarding” sau ”IP public” întrucât pe această temă au mai existat discuții similare care să te ajute cu o idee despre conturarea unei soluții.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Eu am avut vreo 7-8 ani camere cu ip dinamic și nu au fost probleme. Am folosit diverse routere 4g. Deci funcționează! 

Baftă!

Razvan
#StarMember

Da, normal că funcționează, trebuie să știi ce să ceri ca să primești. 

FLo1
#StarMember

Andrei, față de ce am descris anterior, dacă problema este strict referitoare la configurarea (actualizarea) ”DDNS-ului”, atunci nu are ce să nu fie ok, în sensul că acel cont nu este altceva decât actualizarea și asocierea IP-ului curent la adresa de tip ”tplinkdns.com” (în cazul tău). Deci asocierea cu adresa de tipul 10.x.x.x SIGUR se face. Că nu o poți accesa din extern.... este altă poveste. Dar de exemplu, sigur o poți accesa din LAN-ul rețelei, de pe orice dispozitiv conectat la acel router.

DanielaH
Moderator

@AndreiIII, s-a rezolvat situația?