anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Când se lansează serviciul de internet fix 10Gb?

simonastefan01
Începător

Salutare! 
Ce vești avem cu privire la serviciile de net 10Gb? Când se lansează? Multumesc! 

Sursa informațiilor: https://newsroom.orange.ro/comunicate/orange-europe-innovation-prezinta-in-cadrul-opentech-2024-live...

55 Răspunsuri 55

MihaiC99
Campion certificat

În acest caz, îți recomand să faci o listă cu persoanele interesate din zona ta și să trimiți o solicitare către Orange, în care să explici aspectele menționate aici, precum și necesitatea dezvoltării serviciului de internet de 10 Gbps în zona ta.

Când va fi disponibil oficial, cu siguranță voi încerca să obțin acest serviciu, indiferent de costuri. În ceea ce privește găsirea altor persoane interesate, nu cred că va fi necesar.
Și în prezent sunt singurul de pe scară care are servicii de la Orange și este așa de câțiva ani. Blocul are aproximativ 60 de apartamente, iar doar patru dintre noi suntem la Orange.

Majoritatea locatarilor sunt fani Digi și, din câte am înțeles, principalul motiv este grila TV Digi, care este preferată 😄

„Less noise. Better signal.”

Cu o astfel de mentalitate , atunci nici actualele abonamente nu ar trebui sa existe

Imi aduc aminte cand concurenta sa extins in Bucuresti si a cumparat diverse retele de cartier , nu a intrebat potentiali clienti daca vor sau nu respectivele servicii

Nu asa trebuie pusa problema , fiind gresit daca operatorii lasa la latitudinea clientilor daca vor sau nu vor ''X'' serviciu

MihaiC99
Campion certificat

Am inteles, este mult mai bine sa nu incerci nimic. Una e sa vorbim de Bucuresti si alta de Dej.

Exagerezi si deja cu un use de asta nu te afli in aia 70-80%, acolo se afla aia cu 1-2 smart tv-uri cu streaming si 2 telefoane mobile, asta e majoritatea clientilor. 
Pentru Netflix 4k ai nevoie de 16-20 de mega de device, pentru PS5 ai nevoie de latenta mica si conexiune constanta, nu downloadezi continut constant, pentru 2 PC nu o sa-mi spui ca downloadezi cu toate in acelasi timp, iar pt IoT iti ajunge si 1 mega de net constant. Da poate te chinui un pic dar te descurci. 
Si sincer daca 1GB ti-e la limita tu ai o problema de configurare a retelei. 
Deocamdata am 2 tv-uri 4K, tablete, telefoane 3 console din care 2 9th gen, setate sa se updateze automat, plus IoT si mini homelab cu VM-uri cu linux, winserver plus altele si iti zic ca abia umplu 3/4 din banda.

Vreau 10G pentru ca vreau sa trec la urmatorul nivel atat cu ap-uri cat si cu homelab-ul si pt asta da as vrea si avea nevoie de 10G.

Problema nu cred ca este neaparat legata de pretul echipamentelor ci ca cererile de 10G nu ar fi uniforme(100-200 dintr-un singur cartier sau din cartiere apropriate), si atunci ar trebui sa sacrifice din bugetul optic pt PON in OLT-urile lor pentru a adauga porturi XGS-PON care trebuie umplute. 
Iar Orange nu pare dispus sa faca compromisul asta doar pentru cereri razlete…

Nu este nimic exagerat. În scenariul meu de utilizare, consum zilnic între 100 și 200 GB, iar stocarea în cloud îmi ocupă o mare parte din lățimea de bandă știu foarte bine despre ce vorbesc.
Pentru mine, 100 Mbps nu reprezintă o opțiune viabilă.

Chiar și 1 Gbps începe să fie limitativ, având în vedere că am aproximativ 30 de dispozitive conectate în rețea.

Cât despre ideea că rețeaua mea ar fi configurată greșit… e posibil 😄, dar tind să cred că mai degrabă cerințele mele au depășit deja nivelul unei conexiuni obișnuite.

„Less noise. Better signal.”

Iti zic din nou, use case-ul asta e in maxim 10% din useri, iar ce am zis cu suta de megi se potriveste la marea masa de utilizatori cam la orice provider nu doar la Orange.
Vis’a’vis de incarcarea retelei 99,99% ca ai niste dude in retea dar fie cum zici tu ca ai ajuns la limita de sus a conexiunii… 
Oricum problema nu e pentru ce vrei 10G, poti sa-ti faci si repositor de linux acasa si cloud privat, conteaza mai putin ce faci, dar sa ai optiunea aia daca vrei sa iti pui acasa sa poti.
Din pacate se pare ca incepem sa ramanem in urma cu chestia asta …

lupull08
Junior

Vad ca exista destul de mult conservatorism in raspunsurile unor useri si ma intreb - Oare daca ar fi fost toata lumea ca ei conservatori , acestia ar mai putea beneficia de actualele viteze care le folosesc ?

Noroc ca progresul - Nu te intreba daca vrei sau nu vrei "X" serviciu - intai se implementeaza si apoi daca il vrei te abonezi , daca nu , nu te abonezi , insa nu poti generaliza conservatorismul tau

Pentru conservatorii din voi , va sciu ca daca portocala va inaugara noul serviciu 10G , veti aveea mari surprize la cat tineret si nu numai isi doresc asa ceva

In prezent depindem de tehnologie si ca ne place sau nu progresul nu sta pe loc , iar daca operatori autohtoni nu vor impementa noi servicii , ca cel de internet de 10G sigur ne vom trezi ca dintr-o tara in care eram in topul tehnologiei la internet vom decadea usor si sigur

Cat despre investitii , la ce forta financiara are portocala , nu o vait eu......

Din pacate ca si in politica NU EXISTA VOINTA IN A DEZVOLTA PROGRESUL IN RO si de aici in urmatorii ani se vor vedea si rezultatele nedorite

Nu m-ar mira ca la anul de exemplu vecinii nostri sa aibe operational acest serviciu de internet 10G si mult mai dezvoltat decat la noi

Cand AI-ul a devenit parte din viata noastra fie ca vrem sau nu , mi-se pare o prostie sa te limitezi doar la internet de 1G mai ales cand peste 90% din structura nationala e bazata pe fibra optica

Confunzi conservatorismul cu pragmatismul financiar. 
Nu zice nimeni ca nu ar fi clienti sau ca nu ar fi cerere, ci doar ca nu ar fi destula cerere sa merite pentru ei. 
Felul in care tehnologia PON si XGS-PON functioneaza e nevoie sa ai destule cereri in zone apropiate, cand s-a facut trecerea la FTTH si 1G s-a calculat usor bugetul optic necesar… 

Aduci AI-ul in discutie degeaba ca nu are nici o legatura. Tocmai ca structura nationala e bazata le fibra optica face mult mai grea adaugarea de porturi XGS-PON in OLT. 

Esti cumva angajat la portocala ?

Altfel nu vad de ce te-ar interesa asa mult partea financiuara de la portocala

In plus o tara care nu investeste in progres , va fi o tara in regress

Se pare ca asta se doreste si de portocala , daca tu esti vreun angajat al portocalei

Asta este si mentalitatea politica si de aceea investitiile in RO functioneaza ca melcul

In fine , vad ca tot se cauta scuze fiinanciare de catre unii dintre voi si asta face ca sa imi fac o parere negativa asupra mentalitatii portocalei daca doreste sa aibe DOAR CASTIGURI PESTE NOAPTE

Nu ca ar fi singura firma care daca e cum scriti si cautand scuze financiare , nu ma mai mira de ce afacerile per general in RO sunt.......

Mentalitate mioritica - Azi investim 1 LEU si MAINE CASTIGAM 100.000 LEI si ne intrebam de ce economia e la pamant in RO

Nu sunt angajat Orange doar lucrez in IT de vreo 25 de ani… 

Also nu am zis ca ma intereseaza partea financiara, ci am oferit o explicatie pertinenta pentru care nu se implementeaza 10G pe partea de consumer.

Vad ca ai niste offuri mari doar ca nu prea au legatura cu Orange care e o companie privata al carui tel e profitul si nu altceva… 

Nu inteleg asteptarile tale de la companii private sa-si sacrifice profitul pentru chestii idealiste … 🤷🏻‍♂️