anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cost suplimentar net de 26 euro

Dan32
Junior entuziast

Bună seara!Pe aplicatia myorange,imi apare cost suplimentar 26 euro utilizare net pe numărul de telefonul al fiului meu,abonament fun6 numar administrat de mine.Asistentul virtual de la orange susține că pe data de 28 iulie s-au consumat cei 20 de gb alocați.După această dată s-au reactivat pachete de internet la costul de 0,84 euro fără TVA pentru 250 megabites.Convorbirile nu sunt ale fiului meu,deci cine s-a folosit de numarul lui?Și ce reclamație pot să fac la protecția consumatorului și la poliție?Mulțumesc!

1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember

Salutare!

Se poate consuma și te sfătuiesc fie să ceri cost control, care înseamnă că după consumarea netului inclus îți scade viteza la 256 kbps/ 128 kbps ( este gratis această opțiune), fie treci la un abonament cu net nelimitat, fără limită de trafic, gen Smart 15 sau oricare altul. Asta dacă vorbim strict de abonamentul respectiv. Altfel, indicat ar fi un prepay sau yoxo pentru un copil! Alegerea îți aparține!

Baftă multă!

Vizualizare soluţie în postul original

37 Răspunsuri 37

arsradu
#StarMember

Salut,

Inteleg ca s-a facut cost suplimentar din trafic de net. Deci...convorbirile nu intra in discutie. Abonamentul a avut 20 de GB care au fost consumati. Ce a trecut peste, a fost tarifat la MB individual.

Nu stiu daca mi-a scapat ceva, dar pare ca e totul in regula. Deci, daca nu cumva e oprit consumul la atingerea acelui prag de 20GB/luna, alta varianta nu stiu.

O limita de consum se poate seta inclusiv din telefon. Metoda e mai mult sau mai putin aceeasi in functie de model.

Client Orange

Dan32
Junior entuziast

Bună  Radu!Mulțumesc  pentru răspuns  si timpul alocat!Totusi nu inteleg cum s-au reactivat pachete de net,dupa ce s-au consumat  cei 20 gb,alocați  la abonamentul Fun 6.Eu am tot abonament Fun 6 30gb incluși  si când  am ajuns la limita de 30gb,nu am mai avut  net.Fiul meu nu înțelege  cum a depășit limita nu petrece mult pe net,ii place sa citeasca.De ce si cine a reactivat acele pachete  de net?

Dan32
Junior entuziast

Cum se poate  seta limita de consum net!Mulțumesc!

Buna intrebare. Din cate stiu eu, daca nu cumva e setata o limita (ori pe telefon, ori la nivel de abonament/cont) odata ce consumi acel trafic de date inclus in abonament, nu se opreste internetul. Ci trece pe cost suplimentar.  Probabil ca nu foarte mult, ca sa nu faci totusi cost suplimentar cu sutele de euro, dar nu se opreste la primul KB consumat dupa cei 20GB.

Pentru ca, poti sa ai nevoie mare de internet atunci. Si daca ti-ar inchide netul de tot, n-ai mai putea face nimic. Asa...prefera sa-ti dea totusi drumul la net, dar intrucat acel trafic nu e inclus in abonament...te taxeaza separat.

Adevarul e ca 20GB nu e tocmai putin. Nu e nici foarte mult, dar nu e nici foarte putin. Acuma, depinde si ce anume se consuma. Daca e doar browsing, sansele sunt mici. Daca e social media...lucrurile se schimba.

Dar, ca idee: video de pe youtube (mai ales la rezolutie mare - asta tine si de modelul de telefon folosit -), tiktok, FB, etc. In general social media consuma destul de mult, pentru ca mare parte din materialele oferite sunt video. Ceea ce inseamna mai mult trafic de net.

De asemenea, tot ca idee, in functie de modelul de telefon, se poate verifica ce aplicatii au fost folosite cel mai mult. Asta ar putea sa ofere un pic de context spre ce anume a consumat tot acel trafic de internet.

Dar cum ziceam, solutiile in cazul asta sunt multiple:

  1. cea mai simpla, si probabil si cea mai buna pe termen lung: trecerea la prepay, cu optiune activa, si fara credit suplimentar. In felul asta, in caz ca se consuma cei 160GB de net, de exemplu (daca activarea/reactivarea optiunii se face din aplicatia My Orange - exista un bonus de 100GB in cazul asta, ai detalii pe www.orange.ro/prepay - ) nu te costa nimic in plus. Si nu are cum sa te taxeze pentru ca nu exista credit din care sa ia. :)) E atat de simplu.
  2. se poate pastra abonamentul si eventual solicitat catre Orange sa puna o limita la epuizarea resurselor incluse
  3. se poate pune o limita direct din telefon (depinde de telefon).

Adica, solutii exista cu siguranta. 🙂

Acuma, abonamentele sunt diferite, si nu stiu exact ce limitari (sau "nelimitari" :)) ) exista pe fiecare dintre ele. Poate sunt din generatii diferite. Au fost activate la momente diferite, si au setari diferite. Nu am de unde sa stiu. Asta numai cineva de la Orange iti poate spune. Dar ca idee, nu e nimic neobisnuit in a fi taxat pentru trafic de net suplimentar. De unde provine acel trafic de net atat de mare, asta e o intrebare foarte buna, si, dupa cum ziceam mai sus, se poate verifica concret, pe telefonul respectiv. 🙂

Update:

am uitat sa mentionez: 250MB nu e mare lucru. Da, e taxat mult per MB. Si de-aia pare ca a fost consumat mult. Dar ca si volum de date, este destul de putin. Este un update la cateva aplicatii, de exemplu. Sau un video pe youtube. Ce vreau sa spun e ca nu a fost consumat foarte mult. Dar da, din cauza ca s-a taxat separat, si, dupa parerea mea, foarte mult per MB...asta e rezultatul.

Client Orange

Dan32
Junior entuziast

Mulțumesc frumos Arsradu!Îmi  esti de mare ajutor.Raspuns concis si la subiect,cu sfaturi elaborate.Fiul meu nu înțelegea cu ce este vinovat.Mai ales ca i am reproșat  ca petrece prea mult pe net si ii opresc banii din bursa de merit.Am activat deocamdata Cost control.L-am trecut de pe prepay 5 euro 30 ron/luna pe abonament  Fun 6,15 ron/luna.Am intentionat sa fac economie. MULȚUMESC FRUMOS,pentru tot sprijinul!

Cu mare drag, Dan. Si...daca imi permiti, un fiu cu bursa de merit...este un fiu care merita apreciat. Tot respectul pentru tine, si pentru el. 🙂

Client Orange

Dan32
Junior entuziast

Mulțumesc frumos  Radu!Mi ai fost de real ajutor.Recunostinta si respect maxim.Esti un om deosebit.Sunt oameni fantastici in aceasta comunitate .E mare lucru ca cineva "strain" sa iti acorde timpul si competenta sa.Cinste voua!Nu reusesc  fiului sa ii acopar toate zonele sale de interes cu bani.A trebuit sa renunt la înot  ,pentru pian(este talentat).Ma mandresc cu el.Cu stima si pretuire  Radu!

Cost control îți limitează consumul și nu ai cum să depășești cei 20 GB  sau câți ai incluși.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Se poate consuma și te sfătuiesc fie să ceri cost control, care înseamnă că după consumarea netului inclus îți scade viteza la 256 kbps/ 128 kbps ( este gratis această opțiune), fie treci la un abonament cu net nelimitat, fără limită de trafic, gen Smart 15 sau oricare altul. Asta dacă vorbim strict de abonamentul respectiv. Altfel, indicat ar fi un prepay sau yoxo pentru un copil! Alegerea îți aparține!

Baftă multă!

Dan32
Junior entuziast

Mulțumesc Vio pentru răspuns, sfat si timp!Cost control ma sfătui  sa solicit.De ce au reactivat  pachete de net cei de ls Orange  si nu au blocat accesul ,dupa limita de 20gb?Mulțumesc!

Chiar nu știu să-ți spun de ce, dar eu te sfătuiesc să ceri asta, pentru că nu te costă nimic.

Dan32
Junior entuziast

Mulțumesc Vio!Am solicitat  si am activat Cost Control. Recunoștință. 

Super! Nu vei mai avea costuri suplimentare acum! Se limitează viteza după consumarea traficului inclus, dar vei avea nelimitat, fără costuri suplimentare, cum spuneam! Era cea mai rapidă și la îndemână metodă. Restul necesită costuri în plus și ceva timp. Plus că poți trece la prepay sau yoxo, dar cu abonamentul ce faci?

 

Razvan
#StarMember

Fun11 are internet nelimitat, redus 50% este mai ieftin ca fun 6 si te scapă de surprize neplăcute, sau o cartelă prepay/yoxo.