anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Blocarea tuturor serviciilor suplimentare care apar pe factură

PavelC
Junior

Pe factura de servicii Orange apar serviciile telefon, tv și acces internet , dar sunt situații când apar servicii de la terți fără a avea un control asupra lor prin operatorul Orange. 

1. Serviciile de la terți nu trebuie să apară pe aceeași factură cu cele de la Orange .Orange să emită factură separată. Eu am contract cu Orange de ce amestecă facturile și mă obligă să le plătesc.

2. Cer operatorului Orange să blocheze orice serviciu de la terți dacă nu e în stare să îmi emită factură separată pentru servicii suplimentare.  Nu vreau să aud scuze că nu se poate , folosim inteligenta artificiala și firmă cu pretenții in comunicații nu poate ? 

În concluzie cer operatorului Orange să respecte drepturile consumatorului.

1 Soluţie acceptată‚

Pololică
#StarMember

Salutare!

1. Factura separata pentru servicii extra nu se poate. Consumul este facut prin intermediul serviciului folosit si nu reprezinta aparatura.
  2. Daca vrei blocarea utilizarii numerelor scurte este necesar sa faci o cerere. Operatorul (Orange) ar incalca intelegerea (contractul) daca nu ti-ar oferi acces la acele servicii (cu atat mai mult daca nu sunt explicit numite ca nu se permite accesul).

Vizualizare soluţie în postul original

11 Răspunsuri 11

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Salutare!

Teoretic, cred că s-ar putea, dar practic, deocamdată vin ca și costuri suplimentare pe aceeași factură. Cred că poate fi o sugestie bună, doar că mă îndoiesc de faptul că emit ei atâtea facturi separat.

Baftă!

MihaiC99
Cunoscător

Salut,

1.Facturarea separată a serviciilor oferite de terți nu este posibilă (nu poți avea acces la ele fără un număr de telefon).

Vorbim de sms-uri cu suprataxa (nu pot fi facturate separat).

Vorbim de plăți cu plata pe factura prin intermediul unui număr de telefon (playstore etc).

2. Blocarea tuturor serviciilor către terți poate fi posibilă, însă trebuie sa existe interes din partea operatorului.

Pentru CC99 .  Să fim clari . Pe orice factură trebuie să apară în clar ce serviciu urmează să plătești. Așa apar oriunde cumperi ceva , în cazul nostru , servicii. La bancă ai un extras de cont care are în detaliu furnizorii plătiți. Dacă de exemplu folosești mai multe  servicii pe net nu știi ce sume este în dreptul fiecăruia . Este dreptul meu ca consumator să știu pe ce dau banii.  

Pololică
#StarMember

Salutare!

1. Factura separata pentru servicii extra nu se poate. Consumul este facut prin intermediul serviciului folosit si nu reprezinta aparatura.
  2. Daca vrei blocarea utilizarii numerelor scurte este necesar sa faci o cerere. Operatorul (Orange) ar incalca intelegerea (contractul) daca nu ti-ar oferi acces la acele servicii (cu atat mai mult daca nu sunt explicit numite ca nu se permite accesul).

delfinas
#StarMember

Nu inteleg de ce doresti facturi separate? Suma e aceeasi, indiferent de nr de facturi.

alexeugeniu
Explorator

@PavelC 

Salutare,

Daca toate acele servicii trec prin Orange in cazul nostru tu trebuie sa achiti catre Orange toate serviciile extra deoarece ei la randul lor platesc pentru tine serviciile si cumva trebuie sa-si recupereze suma.

Spre exemplu daca vrei HBO/NETFIX.....ei platesc pentru tine lunar abonamentul si trebuie sa le platesti serviciile ca moca nu se poate da nimica 😄

De ce nu se elibereaza facturi separate?Foarte simplu,tu ai contract doar cu o firma care iti ofera si alte servicii.

Daca nu esti de acord cu ceva servicii extra foarte simplu poti face o solicitare prin care soliciti sa fie scos.

Cea ce soliciti tu este ca si cum ai merge in Kaufland sa cumperi ceva si sa ceri pe langa bonul fiscal emis la casa pe produsele cumparate o factura separata de la producator 🙂

Serviciile sunt diferite . Abonamentul pe net au un furnizor care e independent de operatorul de telefonie . O dovadă e că te poți conecta la orice wifi și ai acces  la serviciu. Legătura este un contract între operatorul de telefonie și acel serviciu . Prin acest contract serviciul de pe net evită încasări printr-o bancă  care sunt mai bine controlate  și e un mod de a forța un client să plătească. Operatorul de telefonie forțează clientul să plătească. Orange se comportă ca o bancă fără protecția "contulul bancar" pe care îl oferă o bancă.  Abuzul este evident . Contractul semnat îl ai cu Orange nu cu serviciul de pe net .  Din acest motiv factura Orange ar trebui separată de serviciile pe care le intermediază  . 

Serviciul  apărut are la bază probabil un SMS  la care nu am răspuns . SMS urile necunoscute le șterg. Ei au considerat din oficiu că sunt abonat. Pe factură apare servicii suplimentare  fără detalii cum ar fi normal , să știu ce plătesc , am dreptul meu să știu pe ce dau banii. Operatorii Orange nu știu ce serviciu este te trimite la un număr de telefon a unui terț pentru a te dezabona .. dar de la cine ? .. să știu măcar cine e hoțul.   Acest mod de lucru contravine oricărei relații furnizor client . Dacă factura ar fi separată pot bloca serviciul toxic prin neplată . De fapt serviciile de pe net se plătesc în avans . Ai plătit ai , nu ai plătit nu ai . Operatorul meu cu care am contract ar trebui să mă atenționeze înainte de a veni cu factura .  Dar Orange folosește roboți care facturează nici măcar inteligenta artificiala, ce să mai vorbim de operatorii care nu știu decât să facă reclamă la Orange și atât . 

Degeaba te superi, daca tu nu faci un minim efort sa te ferești sau sa te documentezi. Orange nu poate fi gardianul tau, daca tu nu deschizi un SMS, sa citești ce scrie acolo. Orange are contract de intermediere cu mai multe firme care furnizează diverse servicii. In mesaje primești, de obicei, informația că ai platit un serviciu și cum te poți dezabona. Un număr scurt poate fi alocat mai multor furnizori, diferența o face doar numele serviciului și așa afli la ce să trimiți STOP.

Abonarea la un serviciu cu suprataxă din două click-uri nu este normală.

Aici vorbim de lipsa unor măsuri de siguranță minime pentru clienți.

Orange oferă aceste numere terților și încasează în numele acestora, fapt pentru care ar trebui să blocheze accesul la astfel de numere.

Ar trebui introducă o modalitate de blocarea a accesului la aceste servicii cu suprataxa precum activarea/dezactivarea apelurilor internaționale.

Daca am nevoie de astfel de servicii activez, in caz contrar dezactivez (clientul sa aibe posibilitatea controlului).

Din cate stiu, poti sa ceri restrictionarea la numerele scurte, dar la toate, inclusiv la cele care iti pot fi de ajutor la un moment dat.