30-08-2023 03:40 PM - editat 30-08-2023 03:40 PM
Sfârșitul verii vine cu … vești și mai bune: începând de astăzi poți combina tehnologia eSIM cu flexibilitatea unei oferte PrePay!
📌 Cu alte cuvinte, utilizatorii de cartele PrePay vor putea beneficia de serviciul eSIM.
Dacă ai deja o cartelă PrePay Orange sau vrei să îți achiziționezi una, vei putea beneficia direct de serviciul eSIM în orice magazin Orange Shop. Astfel la achiziția unui pachet de 5 euro credit poti solicita direct activare eSIM sau trece de la SIM-ul fizic PrePay către eSIM. Nimic mai simplu, nu?
Mai multe detalii aici: https://www.orange.ro/help/servicii-pentru-orange-prepay/esim-prepay
la 31-08-2023 07:51 AM
Da....bun N78-ul. Buuun.. Da' raaar. Rar ca parul lui Bezos. :))
30-08-2023 05:49 PM - editat 30-08-2023 05:52 PM
Da, cred că schimbările astea prevestesc ceva schimbări mai ample, pe care le așteaptă multă lume! Oare urmează o extindere mai rapidă a acoperirii 5g? Mai mult internet inclus și la abonamentele de voce?
la 30-08-2023 05:54 PM
De fapt, la abonamente văd că au dat acces la toate la 5g (la cele noi). Da, e un progres!
30-08-2023 06:01 PM - editat 30-08-2023 06:02 PM
Îți dai seama că știu asta și ne dorim cu toții extinderea cât mai rapidă a rețelelor 4g+/5g și de fibră optică, dar un lucru foarte important este și să se nu mai mărească prețul abonamentelor. Și să investească în dezvoltare! Așa, vor avea clienți mulți și mulțumiți! Altfel, nu va fi bine pentru nimeni!
Oricum, cu noutățile de astăzi, parcă Orange începe să fie un pic din ceea ce era și cum îl știu eu!
la 30-08-2023 06:06 PM
Foarte corect, Viorel!
De ce Digi care a investit foarte mult în rețeaua fixă și în cea mobilă poate să țină în frâu prețurile și Orange nu?
Cel puțin eu consider că ține pur și simplu de voință că de putut se poate.
la 30-08-2023 10:11 PM
Digi și-a propus să devină nr și pe mobil, așa cum sunt și pe fix, cum RTC și Astral nu i-a luat în seamă pe fix la momentul respectiv, se pare că și în prezent sunt neglijați și ei își văd de treabă.
30-08-2023 10:55 PM - editat 30-08-2023 11:05 PM
Se știe că Digi are cea mai extinsă rețea de fibră optică prin țară, la acest aspect fiind #1.
Dar, se pare că vrea și mai mult, propunând să devină #1 și pe cea mobilă.
Dacă acum, în ceasul al doisprezecelea, Orange nu se apucă serios de treabă cu upgrade la 4G+ în rural acolo unde gâfâie doar cu B20, nu aduce 5G măcar în toate reședințele de județ și nu stopează scumpirile facturilor abonaților, așa cum spunea și Viorel, și-o face cu mâna lui, iar Digi îl va întrece mai devreme sau mai târziu.
Pe Softpedia, am văzut confirmări de la câțiva utilizatori că Digi a început să se apuce destul de serios de implementarea 5G în banda n7, până acum extinzând acoperirea în București, Constanța (prin Mamaia + Eforie Nord), Craiova și Cluj-Napoca, iar numărul orașelor ar putea să crească exponențial în perioada următoare.
Tot Digi a închis deja 3G la nivel național și a migrat întregul spectru pe 4G în banda 2100 MHz.
Sper că noul CEO care va veni în România pe 1 septembrie va pune pe butuci rețeaua, în Polonia închizând deja 3G.
la 01-09-2023 02:29 PM
Off, uite cum ma intaratati la discutii si dezbateri...
Politica de Cercetare si Dezvoltare difera semnificativ intre Digi , Orange, Vodafone si Telekom. Dau cateva repere:
Legat de costuri: Digi a urmat pasii Apple, in sensul ca i-a lasat pe altii sa cheltuiasca grosul banilor pe cercetare si, pe masura ce informatiile deveneau publice, incepeau sa scoata pe piata produsele respective (sa nu uitam ca IPhone nu a avut 3G la lansare, ci abia de la al doilea model, desi 3G era existent comercial de vreo 4 ani, deci in laboratoare era de mai mult timp).
Din punctul meu de vedere, cam asa a ajuns Digi sa "fure" caimacul.
Pentru finantarea seriviciilor i cresterea infrastructurii, cred ca ar trebui un topic separat (daca se doreste discutia pe directia asta) intrucat nu stiu daca eSIM la prepaid ar fi compatibil cu finantarea unui serviciu din altul. Digi are aproximativ 60% din serviciile fixe si cam intra in incidenta monopolului (cred ca ar fi o dezbatere destul de aprinsa si aici).
la 30-08-2023 06:32 PM
Și la Yoxo trebuie să se mărească mult mai mult cantitatea de net inclusă. Cred că ar trebui să plece de la minim 100 GB și acces la 5g.
Cred că ar fi o adevărată revoluție!
30-08-2023 10:15 PM - editat 30-08-2023 10:16 PM
...atunci nu ar mai fi 9 lei. Ar fi cel puțin 25-30lei. Și resurse și 5G.... cam multe pe aproape gratis.
la 01-09-2023 01:32 PM
Funcționează și cu Apple Watch acest eSIM pe PrePay?
01-09-2023 01:37 PM - editat 01-09-2023 01:43 PM
De functionat, functioneaza. Sau cel putin ar trebui. Nu am testat. Dar nu vad niciun impediment de oridin tehnic.
Cu toate astea, daca intrebarea e in contextul unui eventual Number Share....atunci nu il vei putea folosi pentru asta, intrucat Number Share e un serviciu dedicat abonatilor.
la 01-09-2023 01:41 PM
E bine dacă îl poți activa cel puțin direct pe Apple Watch cellular cu acel qr code pe care îl primești in Orange Shop. A încercat cineva, funcționează ?
la 01-09-2023 01:45 PM
Separat, nu number share. Îl activez direct pe Apple Watch.
la 01-09-2023 01:48 PM
Teoretic....ar trebui sa mearga. Nu am testat, pentru ca din pacate nu detin un Apple Watch. Dar nu vad de ce n-ar merge...
Ideea e asa. Oricum trebuie sa faci un drum intr-un Orange Shop pentru alocarea codului QR (inca nu se poate face direct din My Orange). Deci, eventual...vezi daca merge, testezi pe loc, si daca nu, poti sa faci si trecerea inapoi la SIM fizic tot de acolo.
Sau, daca a incercat deja cineva si poate sa-ti dea un raspuns punctual, cu atat mai bine. Dar avand in vedere ca abia s-a lansat serviciul...ma gandesc ca probabil inca nu sunt foarte multi clienti care sa fi incercat fix scenariul propus de tine.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor