la 13-11-2024 10:05 AM
Buna ziua. In cazul in care activez e-sim ,cartela fizica se dezactivează? In cazul in care rămân fără telefonul cu e-sim (baterie,spart..etc) pot reactiva simul clasic?
13-11-2024 12:44 PM - editat 13-11-2024 12:51 PM
Salut,
Intrebarea e asa: ai nevoie de eSIM? Sau e doar de curiozitate?
Daca nu ai nevoie, personal ti-as recomanda sa ramai pe SIM fizic. E mai simplu si mai versatil. Cu toate astea, presupunand ca iti protejezi telefonul cu cod/amprenta si asa mai departe, in caz ca iti fura cineva telefonul, cu un eSIM nu poate folosi SIM-ul. Un avantaj mai putin important din punctul meu de vedere, pentru ca in momentul ala nici tu nu mai ai acces la el. 🙂 Si oricum, problema mai mare e telefonul, nu atat SIM-ul, pe care il poti bloca foarte usor. Dar sa zicem ca ar fi si asta un avantaj.
Idee e asa: daca ai un singur SIM, nu prea ai de ce sa treci pe eSIM. De ce? Daca totusi nu ti se fura telefonul, dar se sparge display-ul, si nu mai ai acces la el....lucrurile se complica mult cu un eSIM. Pe cand cu un SIM fizic, ai scos SIM-ul din telefonul defect, introduci intr-un alt telefon, si ai terminat povestea. Nu esti legat de un singur telefon, pana reusesti sa-ti generezi un nou eSIM (ceea ce, daca esti pe Prepay, presupune un drum intr-un Orange Shop), sau sa-ti repari telefonul vechi.
Si da, SIM-ul vechi (indiferent ca vorbim de SIM fizic sau eSIM) se dezactiveaza si nu poate fi reactivat.
Alegerea iti apartine. Eu unul, cu toate ca am si eSIM (activat de curiozitate), prefer si recomand SIM-ul fizic.
la 13-11-2024 11:13 AM
Salutare!
La activarea eSIM, cartela fizica se dezactiveaza.
In caz de probleme la telefon, ai varianta generarii unui nou eSIM sau activare unei noi cartele SIM. In ambele variante, cred ca va trebui sa te prezinti intr-un magazin Orange.
13-11-2024 11:25 AM - editat 13-11-2024 01:33 PM
Salut,
Dacă nu mai ai acces la acel eSIM (telefon defect, pierdut), va trebui să te deplasezi într-un Magazin Orange și să soliciți un eSIM nou sau un SIM fizic nou.
https://www.orange.ro/help/ce-fac-dac-am-pierdut-dispozitivul-meu-cu-esim
Un Sim fizic odată dezactivat nu va mai putea fi folosit și va trebui să ceri un SIM nou.
Poți realiza un esim transfer intre 2 dispozitive compatibile însă trebuie sa ai acces la ambele dispozitive.
https://www.orange.ro/help/cum-initiez-un-esim-transfer-pe-device-urile .
Având în vedere că majoritatea dispozitivelor au dual SIM, prefer sim-ul.clasic.
Momentan nu vad avantajele esimului deoarece 2 simuri clasice îmi sunt suficiente ( chiar și în afara pot avea o cartela locală și una care sa îmi ofere acces la roaming)..
la 13-11-2024 12:08 PM
Salutare!
Din păcate, trebuie să mergi într-un magazin Orange pentru a primi un SIM fizic.
Baftă!
13-11-2024 12:44 PM - editat 13-11-2024 12:51 PM
Salut,
Intrebarea e asa: ai nevoie de eSIM? Sau e doar de curiozitate?
Daca nu ai nevoie, personal ti-as recomanda sa ramai pe SIM fizic. E mai simplu si mai versatil. Cu toate astea, presupunand ca iti protejezi telefonul cu cod/amprenta si asa mai departe, in caz ca iti fura cineva telefonul, cu un eSIM nu poate folosi SIM-ul. Un avantaj mai putin important din punctul meu de vedere, pentru ca in momentul ala nici tu nu mai ai acces la el. 🙂 Si oricum, problema mai mare e telefonul, nu atat SIM-ul, pe care il poti bloca foarte usor. Dar sa zicem ca ar fi si asta un avantaj.
Idee e asa: daca ai un singur SIM, nu prea ai de ce sa treci pe eSIM. De ce? Daca totusi nu ti se fura telefonul, dar se sparge display-ul, si nu mai ai acces la el....lucrurile se complica mult cu un eSIM. Pe cand cu un SIM fizic, ai scos SIM-ul din telefonul defect, introduci intr-un alt telefon, si ai terminat povestea. Nu esti legat de un singur telefon, pana reusesti sa-ti generezi un nou eSIM (ceea ce, daca esti pe Prepay, presupune un drum intr-un Orange Shop), sau sa-ti repari telefonul vechi.
Si da, SIM-ul vechi (indiferent ca vorbim de SIM fizic sau eSIM) se dezactiveaza si nu poate fi reactivat.
Alegerea iti apartine. Eu unul, cu toate ca am si eSIM (activat de curiozitate), prefer si recomand SIM-ul fizic.
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor