anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Activare eSIM prepay pe laptop

radudrl
Junior

Salutare,

Folosesc un laptop Thinkpad L14 Gen2, cu modem WWAN Quectel care suporta si eSIM. Am activat deja un eSIM de la Digi si merge ok. Doresc sa adaug un profil prepaid si de la Orange, am cumparat de pe site eSIM-ul, l-am activat si surpriza, desi profilul e instalat ok si e recunoscut in Windows, nu se ataseaza deloc la retea.

Dupa cum se stie, la ORO poti doar o singura activare, ulterior nu mai poti reactiva decat cu alt cod qr. Comanda online are numarul 3370939 din 14 mai. 

Suspectez ca Orange aplica o politica de filtrare la nivel de HLR/HSS cu identificare pe baza IMEI-ului, iar daca vede data device si nu smartphone obisnuit, nu te lasa sa te atasezi la retea. Poate confirma cineva asta? 
De asemenea, mai e vreo sansa sa alocam un cod qr nou pe baza id-ului de comanda? Sau spun pas la 35 ron si mai bag o fisa?

Rog frumos, nu insistati cu abonament, maxim accept Yoxo, dar nu e cazul aici pentru ca nu au aplicatie de Windows. Iar sim fizic nu doresc. 

Multumesc!

3 Răspunsuri 3

Radutuby
#StarMember

Salutare,

Cel mai probabil problema este de policy/provisioning la Orange, nu de laptop sau modem. Dacă profilul eSIM se instalează în Windows dar nu se atașează la rețea, iar Digi merge pe același WWAN, atunci Orange probabil filtrează după IMEI/TAC (device type) sau nu suportă corect eSIM prepaid pe laptopuri/WWAN Windows. Din păcate, QR-ul prepaid este one-time și doar suportul Orange poate eventual să reemită profilul.

O zi bună să ai ! 🙂

“Behind every connection, light moves in silence.”

Radutuby
#StarMember

Mai poți încerca intre timp un update la firmware/drivere pentru modemul Quectel, APN manual (net sau internet) sau restart / reatașare profil eSIM și forțare LTE only. Forțează doar LTE (fără 5G/auto) dacă ai opțiunea în driver.

“Behind every connection, light moves in silence.”

Suspectez ca fac diferenta intre profile, eSIM vs SIM normal. IMEI e acelasi, iar cu SIM normal merge. Initial am crezut ca e din cauza driver-ului, dar la netsh mbn profiles imi arata totul ok si incarcat, plus Digi care merge. 
O prosteala sa faci diferenta la embedded vs normal SIM. 

Nu am optiunea de a selecta bearer-ul, prin urmare am mers pe varianta stadard, am fortat inregistrarea pe un operator forbidden, apoi manual ORO, fix degeaba.

Astept totusi si o confirmare de la cineva din interior, desi ma indoiesc ca vor spune ca se filtreaza la nivel de policy/HLR/HSS. 

Merci pentru raspunsuri.