anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Sim "de rezerva" pentru activarea esim

mrsalexander
Explorator
As dori sa activez esim pe o cartela sim cu abonament.
Problema mea e ca am un iphone si un telefon cu android, si sunt nevoita sa schimb frecvent telefoanele intre ele, legat de job.
Daca activez esim inteleg ca simul normal nu mai merge, deci nu mai pot schimba telefoanele.
Intrebarea mea - e posibil sa imi eliberati un sim fizic "de rezerva" pentru acelasi numar pe care se activeaza esim? Astfel as putea folosi sim-ul pentru nr respectiv atat in iphone (ca esim) cat si in android (ca sim fizic).
A doua intrebare - daca e posibil, se poate trimite simul "de rezerva" cu un curier, ca sa evit deplasarea la magazin in conditiile actuale?
Multumesc!
7 Răspunsuri 7

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Salut, mrsalexander. Nu am înțeles exact dacă îți dorești să folosești un singur telefon și să ai 2 numere diferite pe el (în acest caz vorbim despre eSIM și un SIM fizic) sau dacă vrei să folosești în continuare ambele telefoane cu un singur număr de telefon (caz în care vorbim despre Number Share). Aici ai mai multe detalii despre eSIM și device-urile compatibile: https://www.orange.ro/servicii/esim Și aici ai mai multe detalii despre Number Share: https://www.orange.ro/servicii/number-share/

mrsalexander
Explorator
Incerc sa explic mai clar. Am un iphone (personal) cu esim+sim fizic, si un tel android (de serviciu) cu dual sim fizic. Am 2 numere de telefon, ambele pe abonament, unul la Orange (personal) si unul la Digi (de serviciu). Daca activez esim Orange pe numarul personal, inteleg ca cartela sim fizica se dezactiveaza. In acest caz, cand sunt plecata din localitate cu jobul si am la mine doar telefonul de serviciu (android, dual sim) NU mai pot folosi simul personal - care a fost dezactivat de activarea serviciului esim. Ar trebui sa iau la mine ambele telefoane, ca sa pot ramane in contact si cu familia, si cu jobul Intrebarea mea era: daca e posibil sa imi eliberati un "duplicat" fizic al sim-ului Orange, astfel ca atunci cand folosesc iphone-ul sa am esimul activ, iar daca folosesc tel cu android sa pot pune in el simul fizic?! Si a doua intrebare - se poate trimite simul fizic "duplicat" prin curier contra cost, ca sa nu mai fiu nevoita sa merg la magazinul Orange? Multumesc, si scuze de lungimea textului...

DanielaH
Moderator
@mrsalexander, mulțumim pentru clarificări. Am întrebat și noi colegii de la departamentul tehnic și vom reveni cu un răspuns către tine. O seară frumoasă!

mrsalexander
Explorator
ok multumesc, astept

Salut, mrsalexander, si scuze pentru intarzierea raspunsului! eSIM-ul inlocuieste SIM-ul fizic. Nu putem emite un SIM fizic pentru un numar care este alocat pe un eSIM, nefiind posibila emiterea a doua SIM-uri cu acelasi numar. eSIM-ul iti permite sa-ti "transformi" telefonul in Dual SIM, folosind atat acest SIM virtual, cat si un SIM fizic in telefon (in spatiul dedicat cartelei SIM). Recomandarea noastra, daca ai posibilitatea, ar fi sa folosesti serviciul Number Share (https://www.orange.ro/servicii/number-share/ ), iar in felul acesta iti vei putea folosi numarul pe mai multe dispozitive.

Tavi_2
Începător
O situație asemănătoare studiez și eu. Cu funcția "number share" nu se dezactivează sim-ul orange si atunci se poate ca sim-ul fizic sa rămână în telefonul dual sim android iar iphone-ul cu esim sa păstreze acelasi numar. Din ce am inteles exista insa niște constrângeri (principala e ca traficul de date ce se poate "partaja" este limitat la 3GB + probabil si altele pe care nu le cunosc..cum spuneam inca studiez problema)

mrsalexander
Explorator
Multumesc pentru "solutiile" oferite, DAR... nu sunt viabile. Mi se spune ca cea mai buna metoda ar fi folosirea acelui "number share". Din pacate, activarea serviciului numbershare pentru smartphone NU se poate face decat prin prezenta fizica intr-un magazin Orange - ceea ce e exclus in actualele conditii de pandemie. Activarea esimului se putea face si online, dar problemele de dezactivare a cartelei fizice nu sunt rezolvate pentru utilizatorii care doresc sa foloseasca alternativ 2 telefoane - cu android si iphone. Asa ca.... de fapt NU exista o solutie la momentul actual...