anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cartela esim este mai sigura?

Catalina3
Începător

Bună, tuturor!

Cartela e-sim este mai ușor de accesat de către persoane cu intenții nu tocmai corecte (hackeri)?

Tocmai am anulat nr de telefon al fiului meu si am acceptat un e-sim în locul unui sim fizic.

Este mai sigur e-sim?

5 Răspunsuri 5

arsradu
#StarMember

Salut,

eSIM-ul nu este altceva decat un SIM normal, pe suport embedded. Adica inclus direct in telefon. Singurul avantaj al lui este ca e mai greu accesibil. Asta daca nu cumva iti lasi telefonul deblocat, caz in care nu face absolut nicio diferenta.

Dezavantajul e ca nu mai poti testa (cel putin nu la fel de usor) diverse scenarii ca sa vezi daca problemele pe care le intampini sunt cauzate de SIM sau nu, si in caz ca ti se strica telefonul, pierzi si accesul la servicii.

Personal, recomand in continuare un SIM fizic.

Client Orange

FLo1
#StarMember

@Catalina3: Bun venit în Comunitate. Mai dificil de gestionat dacă dorești să schimbi telefonul sau să muți SIM-ul într-un alt telefon, dar din punct de vedere al siguranței ca acces la SIM, atât timp cât ai accesul la telefon blocat (asigurat cu cod sau altă variantă) este sigur. De fapt siguranța tocmai în aceasta constă: este digital și regăsit doar dacă se deblochează telefonul.

Pololică
#StarMember

Buna!

Siguranta este data, in primul rand, de utilizator.

O comparatie intre cele doua tipuri de SIM (SIM fizic si eSIM), as putea spune urmatoarele:

  • eSIM nu poate fi scos fizic din telefon (ceea ce, din punct de vedere al unui furt, este foarte bine intrucat se poate localiza telefonul
  • pentru a putea fi dezactivat un eSIM, este necesara deblocarea telefonului sau accesul la contul de pe platforma operatorului mobil

Totusi:

  • un virus poate dezactiva operabilitatea telefonului, inclusiv eSIM, deci mare atentie la site, atasamente de mail, aplicatii, etc
  • daca se doreste activarea unui alt telefon, este necesar ca eSIM-ul curent sa fie activ pentru a putea primi SMS-ul de securitate si a evita deplasarea la un magazin Orange

Daca nu se acceseaza site-uri sau se descarca aplicatii dubioase, eSIM este mai sigur decat un SIM fizic prin prisma faptului ca nu poate si scos fizic din telefon.

Anonim
Neaplicabil

Nu este mai sigur neapărat.

Siguranță este data de securizarea telefonului.

Atât timp cât userul tine telefonul blocat cu parola respectiv pin și nu divulga aceste informații nimănui nu vor fi probleme.

Daca vorbim de soft, atunci sa nu instaleze aplicații din surse necunoscute și să nu acceseze situri ce prezintă riscuri de securitate.

 

Alex1105
Junior

Daca iti fura cineva telefonul si ti-l reseteaza la factory, lucru care dureaza destul de putin, nici nu conteaza ca ai e-sim in el sau nu. E chiar mai rapid sa faci asta ca nu mai bajbai pe unde e sim-ul si daca ai cu ce sa il scoti de acolo ^^. Cartela sim nu se poate hackui, nu software cel putin, si in nici un caz folosind telefonul.