anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Se poate folosi un router 4G third party cu un abonament existent?

arsradu
#StarMember

Hello,

A incercat cineva sa-si faca upgrade la routerul 4G (Huawei B311 in special) cu un alt router third party? Functioneaza by default? Dar cu un alt router mai bun, dintre cele "suportate de Orange", dar cumparat de pe OLX? Functioneaza asa?

Intreb pentru ca imi amintesc ca au mai fost clienti in Comunitate care au incercat treaba asta si nu au reusit. Din cate stiu, acel abonament se activeaza pe un anumit hardware. Deci, si daca iei un model asa-zis "compatibil", poate chiar unul vandut pe OLX de un alt user Orange, nu va merge (cel putin nu by default), pentru ca tu ai un alt SIM, si nu e activat routerul (mai bine zis modemul) pentru acel SIM.

Intrucat experienta mea cu echipamentele astea este din pacate 0, eram doar curios daca a mai incercat cineva sa introduca un SIM de abonament internet 4G intr-un modem third party (sau chiar un alt modem comercializat de Orange, dar cumparat din alte surse) si daca i-a functionat fara sa fie activat de catre Orange.

Client Orange
1 Soluţie acceptată‚

Da, funcționează modelele care sunt agreate de Orange. Au mai fost topicuri în care i-am îndrumat pe doritori să ia Huawei B 525, B 530 sau 535 și toți au simțit o îmbunătățire considerabilă. Chiar dacă este cumpărat de undeva, sper să aibă drept de retur, în caz de probleme. Chiar eu am cumpărat de pe OLX și au funcționat fără probleme!

Vizualizare soluţie în postul original

19 Răspunsuri 19

FLo1
#StarMember

Testat și încercat atât cu modele de DLink cât și TPLink.... și confirmat chiar cu ceva ani în urmă chiar și într-o discuție la call center: Se poate! 🙂 

Oook... Nu stiam. Dupa cum ziceam, experienta personala in cazul meu este 0, cu modelele astea. Dar experienta altora care au postat mai demult in Comunitate a fost cum ca nu ar merge.

Oh well. Good to know then. :))

Mersi! 😄

Client Orange

Atât timp cât ai o opțiune de minim 5euro (chiar și de voce), funcționează fără probleme. Chiar voi face un test cu PPY-ul meu de voce 😀 Dar nu cred să se fi schimbat ceva.

Da...tind sa cred ca e un pic diferit intre Prepay si abonament. Ce putin asa cred.

Pe mine ma interesa daca un client abonat (cu abonament Net Fix 4G), si cu un echipament de genul asta, poate folosi orice alt echipament. Fie third party, un TP-Link sau ceva necomercializat de Orange, fie ceva comercializat de Orange, dar nu si instalat de Orange. Deci un modem de genul asta, dar achizitionat de pe OLX de exemplu.

Stiu ca acele modemuri au firmware custom. De-aia ziceam ca nu stiu daca accepta orice SIM (de abonament), sau ma rog, trebuie configurat SIM-ul/contul sa faca "match" cu modemul "nou".

Client Orange

N-are de ce să nu meargă. Ei bine, lasă că fac o probă și cu PPY și cu PPD, dar de voce. Oricum diferența între abănament de voce și de date este partea cu nelimitatul. Cu toate că dacă ai un abonament de voce Smart... treaba e ca rezolvată, diferența este doar la trafic: cât e 4G și cât 3G.... că aici era până acum dilema. Adică după cât e ”plapuma” abonamentului.

Da....doar ca, vezi tu, SIM-ul ala de PPD Net Fix 4G are activata doar partea de date.... Da, teoretic ar trebui sa mearga si cu un abonament de Voce....dar nu cred ca e chiar acelasi lucru.

Client Orange

Singura diferență față de PPD sau PPY voce, la NetFix-ul 4G era nelimitatul. Testăm, verificăm și nu ne panicăm. Răbdărică. 😉

FLo1
#StarMember

Salut Radu. Încercat și verificat pe un TPLink MR6400, destul de ok, deși nu extraordinar ca performanțe (nu e FO), dar cel puțin luat pentru teste că era neblocat. În general routerele de la Orange nu pot fi folosite cu alte SIM-uri, la fel cum de exemplu am încercat modem-uri USB (că de atunci am renunțat) atât de la Vodafone sau Digi și nu mergeau decât cu SIM din rețeaua respectivă. Am rămas doar cu acest router pentru diverse teste. Dacă ai un router 4G, poți încerca fără probleme, cu abonament de voce (PPY sau PPD) și să te convingi. SIM-ul nu va pune probleme. Singura restricție: să nu fie routerul blocat în altă rețea decât cea din care este SIM-ul. Great succes 😉

Poți introduce un sim prepay oarecare sau chiar unul de abonament gen Smart 15, dar un abonament de net fix 4g nu va merge decât în routere agreate de ei. Pe majoritatea asta îi interesează.

În acel caz probabil că da (nu am încercat, deci nu confirm). Însă Radu avea ideea că ”SIM-urile Orange sunt EXCLUSIVE și nu pot fi folosite decât în routerele agreate. Și chiar mai mult, că un SIM de voce nu ar funcționa în router. Și de aici întreaga poveste a topicului. 🙂

Pololică
#StarMember

Buba la care ma gandesc ar fi alta: am vazut ca se imperecheaza SIM+router, unde SIM-ul este abonamente de date (inlocuitor de fibra). O chestie din asta o fac americanii cand vand abonamente cu telefon (sim+telefon). Daca pui alta cartela in aparat, atat titularul cartelei, cat si telefonul primesc notificare ca telefonul va fi blocat daca nu revine la "dragostea initiala" (se intampla cand telefonul este luat in "rate"/finantat de operator).

Nu vad ce probleme ar fi daca se pune o cartela "de voce" in aparat.

Da, aia ziceam si eu. Ca se face pairing intre SIM si router. Daaar…merita testat. 😄

Client Orange

arsradu
#StarMember

@Vio73 eram curios daca ai cumva ceva experienta cu routerele astea 4G. Stiu ca parca tu ai mai lucrat cu ele. Ne poti ajuta cu o opinie pe topicul asta?

Client Orange

Da, funcționează modelele care sunt agreate de Orange. Au mai fost topicuri în care i-am îndrumat pe doritori să ia Huawei B 525, B 530 sau 535 și toți au simțit o îmbunătățire considerabilă. Chiar dacă este cumpărat de undeva, sper să aibă drept de retur, în caz de probleme. Chiar eu am cumpărat de pe OLX și au funcționat fără probleme!